Erica Dankmeijer: De ideale vakantie

Erica Dankmeijer
5 oktober 2020

Al zijn de tijden momenteel heel anders dan voorheen, toch kunnen we nog steeds dromen over vakantie. Voorpret, absoluut onmisbaar bij een vakantie! Maar wat is nou de ideale vakantie?

Vakanties, we houden ervan. Niet alleen om die mooie stranden, interessante bezienswaardigheden, mooie natuur en andere volkeren, maar ook om vitamine D te pakken, tijd om met het gezin door te brengen en om drukke en hectische tijden achter ons te laten. Een vakantie moet stressvrij zijn, want meestal is het hoofddoel van een vakantie uitrusten. Uitrusten doet iedereen op zijn eigen manier.

Er zijn een aantal strategieën die een positieve invloed hebben om die ideale vakantie samen te stellen. Psychologen hebben ontdekt dat je met de handen in het haar zit als je teveel keuzes hebt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Met motiveren en inspireren kan je als reisadviseur hier een belangrijke rol in spelen om deze keuzes te reduceren.

Wil de een gaan cruisen, de ander gaat misschien liever rondreizen met de rugzak in Azië. Skiën in Oostenrijk of liever op een paradijselijk strand in de Malediven? Een paar opties is beter dan niets, maak dus een selectie van twee favoriete opties. Maak van deze opties een interessant voorstel, met jouw super leuke insider tips en laat de klant dan beslissen.

Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen in het begin druk zijn met ontdekken en verkennen van nieuwe plekjes en dat dit gevoel later over gaat in genieten. En zijn je klanten echte ontdekkingsreizigers, plan dan om de paar dagen weer een nieuw plekje die ze kunnen ontdekken.

Rust
Van een vakantie geniet je beter als er rust is. Hoe minder gehaast je erin zit, hoe beter de vakantie van start gaat. Neem een paar dagen vrij voordat je vertrekt, of boek die ‘rust’ aan het begin van de vakantie. Je klant hoeft zich nu niet meteen volledig te focussen op de nieuwe omgeving, de bezienswaardigheden en de nieuwe restaurantjes.

De meeste mensen herinneren het hoogtepunt, een piek, een bepaald evenement, die mooie bezienswaardigheid van de vakantie het beste. Als het lukt, plan deze dan voorbij het midden, want aan het eind komen de herinneringen, het genieten van dit soort piekmomenten. Aan de activiteiten die ze aan het begin deden, wordt later minder gedacht. Het was namelijk een periode dat ze moe waren en/of stress hadden.  

De voordelen van op vakantie gaan, zo is ook uit onderzoek gebleken, zijn al vanaf de eerste dag zichtbaar. Het hoogtepunt ligt op dag acht. De meeste mensen hebben dan hun stress, hun verantwoordelijkheden achter zich kunnen laten en gaan dan over in het moment van genieten. Kortere vakanties scoren dan ook minder goed evenals hele lange vakanties.

En tot slot, mensen praten ook graag over hun vakantie, delen graag hun hoogtepunten met anderen, dus waarom niet met jou als reisadviseur? Deel deze ervaringen op je site of je social media, want zo ben je weer terug op het niveau van inspireren, motiveren en klantenbinding!


Erica Dankmeijer
Eigenaar
reisbureau Delta Holidays

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen