Erica Dankmeijer: G E D U L D

8 november 2021

Geduld is een schone zaak, voor een ieder een bekend spreekwoord en voor vele een levensles. Voor mij in ieder geval wel. Het gevoel van lang moeten wachten voordat er iets gaat gebeuren en dan een kriebel in je buik krijgen van opwinding als je weet dat het gaat gebeuren. Het is bijna zover, uren aftellen en uitkijken naar dat ene moment.

extra add 1ste alinea: 
1

In de reiswereld wordt ons geduld heel aardig op de proef gesteld.

Wanneer gaan de grenzen weer open?  Heel langzaam ging Europa weer open om met dezelfde vaart weer dicht te gaan en vervolgens weer open. Hier en daar ging een verre bestemming open, maar ook die gingen weer dicht.

Maar er zit schot in de zaak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken geven aan dat ze werken aan een nieuw stelsel voor de reisadviezen en dat corona niet meer bepalend is of een land een rood, oranje, geel of groen reisadvies krijgt, maar het reisadvies is dan weer zoals het was, zoals voor corona.

Smachtend en vol verwachting klopt ons hart… toch nog even dat geduld.

We mogen weer
En toch, het is lastig. Mensen willen op vakantie, steeds meer landen heten toeristen welkom, gevaccineerd, zonder quarantaine, vaak wel met een test, maar we mogen weer! Steeds meer mensen gaan, maar ook nog steeds heel veel mensen durven niet.

Nederland kleurt weer behoorlijk rood op de kaart van de ECDC, paniek bij de mensen. Geduldig leg ik uit, heb je weer dat geduld, dat deze rood niet het rood is van het reisadvies. Landen kunnen hooguit extra eisen stellen aan ons Nederlanders als we daar heen willen, maar landen staan ook te popelen om weer toeristen te ontvangen. In de meeste landen zijn de besmettingen veel beter onder controle dan hier in Nederland.

Wanneer kunnen we weer vol gaan boeken?  De aanvragen beginnen binnen te komen, zo heerlijk om te zien dat mensen weer weg willen. Ook zij zullen geduld moeten bewaren, want veel aanvragen zijn pas voor volgend jaar zomer. Maar hé voorpret, dat is zo goed voor je gestel en dat maakt wachten heel aangenaam. Kunnen uitkijken naar een mooie reis, je inlezen in de bestemming, verlekkeren bij mooie plaatjes, excursies uitzoeken.  Dat wil toch iedereen?

G E D U L D
G staat voor garanties. Boek vertrouwd bij een organisatie die lid is van ANVR, SGR (of ander garantiefonds), SGRZ en calamiteitenfonds.

E voor excursies. Lees je in op de vele excursies, bezienswaardigheden en dagtrips die je tijdens je vakantie kunt doen.

D, diversiteit. Laat je door een expert adviseren. Zij hebben kennis over jouw bestemming en kunnen verrassende dingen voorstellen, heel divers, voor iedereen wat. Het internet beantwoordt niet alle vragen.

U staat voor uitzoeken en uitkijken naar die mooie droomreis.

L voor luieren en relaxen tijdens je welverdiende vakantie, voor velen de eerste weer na twee jaar.

D is doen! Ik zit er klaar voor om je te informeren over een geweldige reis naar Azië, Europa, Amerika, Caribisch gebied, Afrika of gewoon in de buurt en om jouw reis te boeken.

Daarom bye bye geduld, hierbij verklaar ik het boekingsseizoen voor geopend!

Erica Dankmeijer
Reisbureau-acire.nl
Deltaholidays.nl
Gayaway.nl

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen