Erica Dankmeijer: Terwijl de wereld op slot ging door corona, ging bij mij een wereld open

Erica Dankmeijer
25 juni 2020

Corona; ik kan het woord bijna niet meer horen. Wat een rottijd, ik hoop dat deze periode snel voorbij is en we allemaal gezond en goed met ons bedrijf uit deze crisis komen.

Om als ondernemer goed uit deze crisis te komen, dan moet je wat. Ik kan depressief voor me uitkijken, maar ik kan ook eens goed naar mijn bedrijf en dan vooral de website kijken. Heel fanatiek ben ik daarom begonnen met een SEO-cursus. Ja, een cursus die je helpt om je organisatie hoger in Google te laten verschijnen.

Je wilt op vakantie en hebt een bestemming in gedachte. Je vraagt Google om raad, omdat je niet weet of de bestemming wat voor je is. Google is je raadgever. Wat zijn de mooie stranden, welke bezienswaardigheden zijn er, hoe zijn de hotels en heb je een visum nodig? Ook kijk je met een oog naar de online recensies, de excursies en de rondreizen.

Google weet heel veel, zo niet alles. Als je een zoekterm invult, komen er veel websites naar boven. De een met de mooiste reizen, de ander met de meest inspirerende blogs. Gelukkig heb je ook nog die reisadviseur om de hoek of die kleine gespecialiseerde touroperator, die de reizen voor je op maat maakt.

Al jaren maak ik met plezier reizen op maat naar Azië, voor klanten en voor klanten van collega reisbureaus. Hier ligt toch mijn passie. Op mijn website stonden echter niet die mooie stranden, niet die belangrijke bezienswaardigheden, niet de benodigdheden voor het invullen van een visum. Ik moest dus aan de bak met les een van de SEO-cursus.

Tuktuks, tricycles en habel-habels
Dus terwijl de wereld op slot ging door corona, ging bij mij een wereld open. Fanatiek heb ik me nu op de bestemmingen Sri Lanka, Cambodja, India, Vietnam en de Filipijnen gestort. Ik weet veel, ben er vaak geweest, maar er valt altijd nog heel veel bij te leren. Verrassend om tot ontdekking te komen dat die Gouden Brug, gedragen door handen, bij Da Nang een onderdeel is van een Frans (pret)park en geen brug zoals de Grand Canyon Skywalk. Dat er naast Sigiriya Rock nog een tweelingzusje aan de rots ligt en dat de beste surfplek in de Filipijnen vernoemd is naar chocolade: Cloud 9. Dat je in Azië niet alleen tuktuks hebt, maar ook tricycles en habel-habels.

De herkenning bracht een glimlach op mijn gezicht. Het heerlijke eten, de prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende monumenten, tempels en gebouwen en natuurlijk die mooie witte zandstranden: het is allemaal voorbij gekomen. Azië, wat ben je toch mooi!

Dank je wel les een van de SEO-cursus. Met plezier heb ik mijn opdracht vervuld. Op naar de volgende bestemming en les twee. Mensen blijven inspireren en motiveren over de mooie bestemmingen van Azië. Want als straks de hele wereld weer open is, zijn mijn bedrijfswebsite en ik samen up to date met heel veel kennis en extra informatie.

Erica Dankmeijer
Eigenaar
reisbureau Delta Holidays

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

09-04-21, 08:04
Kees Bikker
25-11-20, 03:11
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen