Erica Dankmeijer: Testen

12 augustus 2021

Het woord testen is ‘hot’, maar wat is een test nu eigenlijk? Volgens het puzzelwoordenboek kan je er verschillende betekenissen aan hangen: aan een proef onderwerpen, beproeven, de proef op de som nemen, onderzoeken, overhoren en toetsen. Een bijzondere betekenis die ze er aan geven is psychologisch spel. Is dat nu wat de Nederlandse overheid doet? Een psychologisch spel?

extra add 1ste alinea: 
1

Inmiddels staan de reisadviezen voor alle landen in Europa op geel. Maar waar je voorheen vrij naar toe kon reizen en weer terug kon komen, moet je nu sinds 8 augustus ook een antigeen of PCR-test overleggen voor een geel land, wat dus eerst alleen noodzakelijk was voor oranje landen.

Psychologisch spel
Is dit een psychologisch spel om mensen toch te bewegen om te vaccineren, of juist om druk uit te oefenen en reizen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken? Vaccins, het splijt het land in tweeën. Aan de ene kant de mensen die zweren bij een vaccin en trots een foto plaatsen op social media dat ze hun prik hebben gehad. En de mensen die tegen vaccineren zijn met een mRNA vaccin en geen testpersoon willen zijn voor deze vaccins. Ook komen er steeds meer protesten in het nieuws waarbij de beperking van vrijheden centraal staan. Bijzonder detail is wel dat de aandelen van Moderna en Pfizer vanmorgen een aardige dreun hebben gehad op de beurzen van Amerika in verband met de zorgen om het vaccin. Is toch nog niet alles getest? Zijn de testuitslagen alarmerend? De tijd zal het leren.

Nog voor corona had testen in de reisbranche een heel ander betekenis. Als ik zeg studiereis, dan zal er bij menig reisadviseur een glimlach op het gezicht verschijnen. Een bestemming onderzoeken, de proef op de som nemen van de maaltijden in een all-inclusive hotel en de excursies toetsen aan plezier, sportiviteit en amusement. Vaak werd een studiereis afgesloten met een leuke quiz om ons te overhoren van al onze bevindingen.  Op nummer 1 het ultieme voorbeeld van een test. En nee, dit was geen vakantie, dit was heel hard werken.

Waarom niet testen voor verre reizen?
Nu blijven we testen in de reisbranche, maar vooral om de buitenwereld te laten zien dat je met corona prima kan reizen, ook als je voor- en achteraf moet testen. Ook worden er steeds meer reizen uitgevoerd naar landen met een oranje reisadvies. Want waarom kun je wel in een stadion zitten kijken naar een voetbalwedstrijd met 70.000 fans en kun je niet in een busje zitten met max zes andere reizigers en genieten van een prachtige safari? Of een waanzinnig individuele rondreis waar je, in je ‘eigen bubbel’ verblijft? Als de landen open zijn, toeristen welkom worden geheten, de medische voorzieningen toereikend zijn, dan kunnen we toch ook gaan testen met de verre reizen?  Het gaat er toch om hoe je gedraagt en niet waar je bent? Gelukkig durven steeds meer klanten te gaan testen en worden er al veel foto’s geplaatst op de social media van deze testresultaten.

Ik wens iedereen heel veel vakantietesten toe!

Erica Dankmeijer
www.reisbureau-acire.nl
www.deltaholidays.nl
www.gayaway.nl

Extra advertentie tonen: 
1

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen