Erica Dankmeijer: Veelzijdig

9 december 2021

Donkere dagen, volle IC’S, code zwart, sportscholen in de avond dicht, oplopende besmettingen, weer heel veel nieuwe reisbeperkingen, landen die (weer) op slot gaan, je wordt er echt niet vrolijk van. Probeer dan maar eens positief te blijven.

extra add 1ste alinea: 
1

De reisbranche is zo leuk, zo avontuurlijk, zo uniek, zo bijzonder, zo afwisselend. Kort gezegd, heel erg veelzijdig.

Veelzijdig! Bij de Dikke van Dalen lees je: met veel zijden, velerlei en allround. Heel veel bestemmingen in de wereld zijn echt veelzijdig. Combinaties van bergen en strand, natuur en tempels, monumenten en dieren. Je kan het zo gek niet bedenken, maar de wereld is super veelzijdig. Heerlijk uitrusten afgewisseld met een actieve bezigheid, slapen in een 5-sterrenhotel of in een homestay bij de lokale bevolking. Reizen met auto met chauffeur of zelf met een huurauto erop uit. Kamperen of cruisen? Fietsvakantie of een rondreis op maat? Op safari of op wintersport? Dat is het veelzijdige van op vakantie gaan. En naast deze verschillen én combinaties, komt er een nieuwe fenomeen bij; reizen voor gevaccineerde en ongevaccineerde reizigers. En uitdagend vraagstuk, maar met de veelzijdigheid van de mooie wereld, zijn er voor beide groepen nog steeds hele mooie reizen te boeken.

Plannen maken
Bestemmingen die je stuk voor stuk verrassen, bestemmingen die op je bucketlist staan of bestemmingen waar je nooit aan zou denken om heen te gaan. Eigenlijk is het een hele bevalling om jouw perfecte vakantie uit al die bestemmingen te kiezen.

Ondanks dat de wereld nog voor een groot deel op slot is, is het nu wel een goede tijd om eraan te denken. Reizen maakt gelukkig, van reizen word je blij. Even weg, andere omgeving, quality time met je gezin, vrienden of alleen. Tijdens deze donkere dagen kun je niets beters doen dan heerlijk vakantieplannen maken. Een route uitstippelen, wegdromen bij een mooie reis; het geeft een positief gevoel. Voorpret is ook goed voor je humeur als de reis nu eenmaal is geboekt.

En is positiviteit nou net iets wat we nodig hebben? Ik zeg volmondig ja!

Yes,  sì, tak, bat, jo, chi, yog lawm, oui… zelfs het woord ja is veelzijdig.

Puzzel
En naast veelzijdig, is het ook zeer uitdagend. Regels omtrent vaccinaties en testen, wel of geen quarantaine; het is soms een heel gepuzzel om nu een mooie reis voor iemand uit te zoeken, want de regels veranderen soms dagelijks.

Met plezier pak ik deze puzzel weer op. Begin met de buitenkant, het inventariseren van de wensen,  om zo heel langzaam naar een mooi en compleet plaatje toe te werken. En hoe leuk is het, als je klant dan blij is met je puzzel of in gesprek met je gaat voor aanpassingen. Want in de reisbranche zijn we van alle markten veelzijdig thuis.

Veelzijdig…. Misschien moet ik daar maar eens een project van gaan maken?

Eerst maar eens naar de feestdagen. Ik wens iedereen fijne dagen, mooi nieuwjaar en blijf gezond!

Erica Dankmeijer
Reisbureau-acire.nl
Deltaholidays.nl
Gayaway.nl

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen