Erica Dankmeijer: Verre reizen met kinderen

24 juni 2021

Wanneer een klant mij vraagt waar ik naartoe ga op vakantie, reageer ik enthousiast dat ik weer naar Azië ga. “En je zoon dan, gaat die mee?”, vraagt de klant. “Jazeker, mijn zoon, nu twaalf jaar, gaat al sinds hij 1,5 jaar oud is mee naar Azië.” De klant vraagt zich duidelijk af waarom ik met mijn kind naar Azië ga. “Ik laat mijn zoon heel graag mooie plekjes in Azië zien”, leg ik haar uit. “Dat je dat durft”, is het antwoord. “Waarom niet?”, vraag ik haar. “Geen idee”, zegt ze. “Nooit over nagedacht.”

extra add 1ste alinea: 
1

Verre reizen met kinderen! Het klinkt eng, maar dat is het zeker niet. De wereld is zo mooi en kinderen kunnen van deze reizen heel veel leren. Ze maken kennis met andere culturen, bijzondere bezienswaardigheden en ander eten. De wereld zien door de ogen van je kind, dat maakt een reis extra bijzonder.

Een bestemming waar je misschien niet zo snel aan denkt, zijn de Filipijnen. Een groot land, met meer dan 7000 eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen bijzonderheden, sfeer en karakter. Hierdoor maak je een afwisselende rondreis.

Een van de mooiste eilanden is Palawan, zelfs tot twee keer toe uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld, en het nabij gelegen eiland Coron. Blauwe meren tussen karstrotsen die loodrecht uit de oceaan omhoog komen. Ook zijn er scheepswrakken en prachtige natuur te vinden. Hier ligt een van de zeven natuurwereldwonderen, de Underground River.

De eilanden
Luzon, het hoofdeiland van de Filipijnen en het eiland waar ook Manilla ligt, staat bekend om de beroemdste rijstterrassen ter wereld. Terrassen die al meer dan 2000 jaar oud zijn en met de hand zijn aangelegd.

Ook de Visayas zijn de moeite waard om te bezoeken met kinderen. Een fijne regio, want de eilanden liggen hier dicht bij elkaar, dus korte reistijden. Ideaal met kinderen. Hoe gaaf is het om Chocoladebergen te bezoeken op het eiland Bohol! Niet gemaakt van echte chocolade, maar bergen met donkerbruin gras waardoor het er wel op lijkt. Voor kinderen leuk om te visualiseren, want naast deze bergen kunnen ze ook suppen, mountainbiken en een ballonvaart maken.

Door de vele eilanden zijn er ook enorm veel mogelijkheden voor watersporten. Bij Apo Island kun je snorkelen met reuzenschildpadden en als je geluk hebt met walvishaaien. En zijn de kids gek van surfen? Misschien bedwingen ze die ene grote golf wel op het eiland Siargao.

En het eten? Filipijnen is lang een Spaanse kolonie geweest dus ze hebben er veel Europese gerechten. En voor de liefhebbers, in de grote steden zit op elke hoek wel een McDonalds.

Extra tips als je gaat reizen met kinderen:

  • Neem de tijd om het land te verkennen;  
  • Kies voor een rustig reistempo;
  • Zoek een hotel met zwembad of direct aan het strand;
  • Veel hotels hebben kamers met connecting doors;
  • Plan de dagen niet vol met excursies. Een halve dag is ook leuk en neem ook eens een dagje vrij bij het strand of het zwembad.

Nog twijfels om een verre reis te maken? Leg mij dan maar eens het verschil uit tussen twaalf uur in de auto naar Zuid Frankrijk of twaalf uur in het vliegtuig naar Azië? Goede reis!

Erica Dankmeijer

www.deltaholidays.nl
www.gayaway.nl
www.reisbureau-acire.nl

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen