Erica Dankmeijer: Wij zijn de echte adviseurs

Erica Dankmeijer
9 november 2020

Wat is er op dit moment een hoop negativiteit over de reisbranche. Na elke persconferentie barst het weer los. Zo zonde, want het maken van mooie reizen is altijd een positief onderdeel geweest in het leven. 

Uren kunnen we erover discussiëren, we lijken wel 17 miljoen virologen te hebben in Nederland en evenveel adviseurs die vertellen hoe het anders kan en moet. Iedereen met een eigen mening en een eigen advies. Er wordt een koers gehanteerd waarvan je zou mogen verwachten dat de genomen maatregelen zouden berusten op honderd procent kennis, maar waar is die kennis? Waar komen die adviezen vandaan? Wetenschappers, het OMT en het Red Team; het zijn allemaal adviseurs, maar geen van allen kan aangeven waar hun kennis met betrekking tot de adviezen over reizen vandaan komt.

Ik weet wel waar wij, dé reisadviseurs van Nederland, onze kennis vandaan halen. Wij zijn echte adviseurs. Wij updaten onze kennis regelmatig met studiereizen, reizen zelf de hele wereld rond, volgen cursussen en luisteren naar de mooiste vakantieverhalen van onze klanten. Bij ons kunnen de mensen terecht voor echt goed advies gebaseerd op gedegen kennis. Maar wanneer wordt er weer gebruikgemaakt van ons vakantieadviseurs? Wanneer kunnen we weer reizen? Hoe lang en waarop moeten we nu nog wachten?

Trots kan ik wel zeggen dat ik adviseur ben voor reizen naar Azië. Ik praat het liefst de hele dag over dit continent. Als het mogelijk is, boek ik altijd mijn vakantie naar Azië. Ik heb ook veel studiereizen gemaakt en afgelopen maanden heb ik mijn kennis verbeterd door veel onderzoek te doen naar de Aziatische bestemmingen. En deze kennis wil ik graag met jou delen.

Hoe deel jij jouw kennis? In deze blog kies ik voor de website. Op dit moment heb ik ruim 5500 prachtige foto’s op mijn website staan naast 600 pagina’s met heel veel informatie. En informatie gaat niet alleen over de standaard zaken als paspoort en visum, maar ook de bezienswaardigheden, mooie stranden, het lekkere eten en de mooiste voorbeeldreizen. Tijdens het onderzoek kwam ik heel veel leuke informatie tegen.

Wist je dat…

  • de keuken van India bekend staat om zijn diversiteit die varieert in elke regio?
  • er in de Malediven een atol is die op de lijst van Unesco staat?
  • in Laos in 2022 de eerste hogesnelheidslijn open gaat tussen Vientiane en Kunming (China)? Een treintraject van meer dan 700 kilometer.
  • als je een trekking gaat maken naar het basiskamp van de Mount Everest (Nepal), je minimaal twee dagen moet acclimatiseren omdat je anders last krijgt van hoogteziekte?
  • de Filipino’s alleen eten met een vork en een lepel? Heel knap om te zien hoe behendig ze op deze manier een kippenpoot eten.
  • bussen in Sri Lanka altijd voorrang hebben in het verkeer? Hier geldt de regel het grootste voertuig heeft voorrang.
  • de Cambodjaanse vlag de enige vlag ter wereld is, die voorzien is van een gebouw? Namelijk Angkor Wat.

Wat is jouw leukste vakantieweetje? Waar ben jij trots op?

Erica Dankmeijer
Eigenaar reisbureau Delta Holidays

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen