Harri Theirlynck: Tongzoen met enquête toe

14 maart 2022

Stel: je zoent op een FAM-trip voor je hotelkamerdeur, na drie prikkelende cocktails, ineens met die onverwacht leuke IT-jongen/vrouw. De volgende dag vind je in je mailbox een mini-enquête: ‘Hoe vond je de ervaring van gisteravond?’ (Op een schaal van 1-5), ‘Hoe ervaarde je de tongzoen van gisteravond?’, ‘Heb je nog tips voor verbetering?’ (Jouw tips kunnen ons helpen de beleving te intensiveren). En tot slot: ‘Heeft u er bezwaar tegen als we u over deze enquête terugbellen?’

extra add 1ste alinea: 
1

Ik word nog steeds emotioneel als op een verjaardag iemand - van laten we zeggen boven de 35 jaar, het komt bijna niet meer voor  - vertelt over zijn eerste vliegervaring. Blij, lelieblank en onbedorven. Over het verstellen van de stoel. Het opstijgen. Het eerste drankje in de lucht. Zuiver en onbezoedeld, alsof ze het over hun eerste vrijpartijtje hebben.

Veel reiservaring betekent ook: je wordt een zeur als je niet uitkijkt. Vroeger was elke hotelkamer beter dan thuis. Het hotelbed was stukken beter, met een dekbed warempel (je keek nooit meer met dezelfde ogen naar je mottige dekentjes thuis).

De televisie was groter en beter, kleur en soms met een porno light kanaal, kom daar thuis eens om. En er was een bad; had je thuis niet, dus pure luxe.

De hotelier was een heer die ver boven jouw stand was verheven. Hij liep altijd met je mee naar de kamer en droeg je koffer. Hij legde geduldig de TV en de kranen uit. En introduceerde met een weids gebaar het oranje ligbad.

“Welkom in het Witte Paard”, zei hij, bij het overhandigen van de zware sleutel met rode kwast.

Met je vier nachtjes ervaring
De volgende ochtend kritiek uiten op een lekkende kraan of piepende fan, je zou het niet in je hoofd halen. Zeker niet bij de kale receptionist die 25 scheldwoorden voor Duitser kon opdreunen zonder zijn gouden sigarettenpijpje uit de mond te nemen. Je wilde ook niet de kans lopen als hotelamateur door de mand te vallen. Met je vier nachtjes ervaring in de Belgische Ardennen.

Lees Harri zijn hele blog in het nieuwe Reisbizz Magazine.

Extra advertentie tonen: 
1


Nu eerste half jaar gratis

...in deze december feestmaand benadrukken we graag hoe essentieel het is om u van betrouwbare berichtgeving over de luchtvaart- en (zaken)reisindustrie te voorzien. Dat doen we al bijna 22 jaar lang, 24/7. Help ons om dit te kunnen blijven doen door middel van een bescheiden bijdrage. Word nu member en ontvang het eerst halfjaar gratis toegang tot onze websites en tevens ontvangt u 12 maal per jaar het dikke en bekroonde Luchtvaartnieuws Magazine.

Na het eerste jaar leest u Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl en Luchtvaartnieuws Magazine al vanaf €5 per maand.

Klik hier om member te worden. Of steun ons eenmalig als begunstiger

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen