Kees Bikker: Early adopters

Kees Bikker
25 november 2020

Zondagavond was er topoverleg bij ons aan tafel. De zoon van zeventien had zijn vrienden op de borrel, want er moest overlegd worden over de examenreis naar Cherso. Wie mijn laatste blog heeft gelezen, weet dat ik hen eerder nog moest afraden om al te boeken. Te weinig zekerheden.

We zijn inmiddels een paar weken verder en er is wel wat gebeurd in de tussentijd. Allereerst hebben we concreet uitzicht op drie (!) vaccins. Dit jaar misschien nog wel. In de reiswereld komt ook wel het een en ander op gang. Een paar reisorganisaties zijn al begonnen om serieus garanties te bieden, waar de vakantieganger naar op zoek is. Veel blijven ook nog wel achter. Maar wie weet.

En ja, de dagen worden korter, de blaadjes zijn van de bomen gevallen en het seizoen - van in het rood verklede oude mannen met puntmutsen en witte baarden - is weer aangebroken. Langzaam maar zeker loopt ons vitamine D tekort weer op. Hoe groot is het verlangen om alweer voorzichtig vooruit te denken in de richting van de vakantie?

Omdat ik mijn gezin en mijn directe omgeving toch wel beschouw als het beste en goedkoopste marktonderzoeksbureau, heb ik onszelf eerder deze week virtueel geënquêteerd om te kijken of er al sporen zijn van vakantievoorpret. Tijdens een zonnige wandeling door de duinen werden wij het unaniem met elkaar eens om ons te gaan oriënteren op een verre vliegvakantie deze zomer. Enige randvoorwaarde: geld terug bij annuleren wegens corona. En geen gedoe. 

Ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn. Op mijn website travelkees.nl zijn de bezoekersaantallen nog lang niet terug naar het niveau van vorig jaar, maar er wordt in verhouding veel meer op (gesponsorde) linkjes geklikt. Dat duidt erop dat de bezoeker wel doelgericht bezig is en duidelijk op zoek is naar informatie. Waar wordt dan naar gezocht? De top vier is Botswana, Mexico, Indonesië en de USA. Daar zit geen enkele Europese bestemming tussen, terwijl ik daar ook veel blogs over schrijf.

Boekingen worden er nog niet gemaakt. Nog niet. Maar onder het oppervlak roert zich het een en ander. Een hele groep early adopters staat klaar om zich te laten prikken. Met een cocktail van antistoffen van het coronavirus én het reisvirus in hun aderen, gaat de wereld weer voor deze groep mensen open.

Maar onze jonge gasten uit de examenklas wachten niet eens het vaccin af. Die gaan deze week nog boeken. Met blind vertrouwen in de toekomst. De allereerste early adopters

Kees Bikker
Oprichter
travelkees.nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen