Lucy Deutekom: De magie van ‘Ik vertrek’

Lucy Deutekom
28 september 2020

Ik moet iets bekennen: ik ben verslaafd aan het tv-programma Ik Vertrek. In dit programma worden gezinnen gevolgd die op het punt staan te emigreren naar het buitenland. Heerlijk. Ik ben nu zelfs oude seizoenen die teruggaan tot 2008(!) aan het kijken op uitzending gemist. Toen ik me afvroeg waarom nu juist dit programma mij zo trekt, was één reden gelijk duidelijk: ik ben zelf naar het buitenland verhuisd.

Daarnaast hou ik van persoonlijke verhalen over mensen die voor een grote verandering hebben gekozen. Ze hebben de stoute schoenen aangetrokken en het aangedurfd om huis en haard te verlaten voor iets onbekends. Dat vraagt moed en karakter. Dit soort verhalen inspireren mij en ze stralen een hoop positieve energie uit.

Aan de Atlantische Oceaan
Dus toen ik gevraagd werd twee inspiratieboeken te schrijven over Dublin en Ierland wist ik gelijk mijn eerste zet. Ik wilde mensen interviewen die verhuisd zijn van Nederland naar Dublin of ergens op het Ierse platteland. Want wat is er mooier dan iemand die het drukke, georganiseerde leven in Nederland verruilt voor een afgelegen huisje aan de Atlantische Oceaan? Hoe geïsoleerder, hoe beter!

Ebook
En wat blijkt, mensen vertellen graag over hun leven en over hun besluit het roer om te gooien. Dus dat is voor iemand die op zoek is naar verhalen erg makkelijk. Ik kon alle input mooi bij elkaar harken. Over de Nederlanders die in Dublin wonen heb ik een eBook geschreven, wat gratis op mijn website te downloaden is. Ze zijn voor werk, de liefde of een nieuw avontuur naar Dublin gekomen. Dit is ook leuk om te lezen als je nog twijfelt over je emigratieplannen. De ervaringen van degenen die naar de middle of nowhere op het Ierse platteland zijn verhuisd, zal ik gebruiken voor een boek over de Ierse westkust. Die verschijnt in het voorjaar 2021. Met een flinke portie geluk zijn we dan af van de corona-ellende. En zo niet, dan hebben we tenminste de verhalen van anderen die vertrokken zijn. En misschien vliegt een sprankje magie over op ons.

Lucy Deutekom
www.mijnstaddublin.com

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen