Margriet Dijkhuizen: Na omdenken komt doen

Margriet Dijkhuizen
12 oktober 2020

Geen vertrekkende reizen, geen inkomsten: zo zwart-wit is het nu. Na de laatste maatregelen, die door het kabinet zijn opgesteld in samenwerking met het RIVM, is het mij heel duidelijk geworden dat omdenken misschien wel de enige optie is om het hoofd boven water te houden. Tijdens mijn opleiding tot transformationeel coach (2010) heb ik destijds geleerd dat je jezelf kunt leren te transformeren, omdat de omgeving of omstandigheden hier aanleiding toe geven. Het is vijf voor twaalf, de noodzaak om de transformatie in gang te zetten is nu! Als zelfstandig reisagent vervallen de inkomsten, omdat er (bijna) geen vertrekkende reizen zijn. En het geluksgevoel dat ik normaal gesproken beleef aan het werk verdwijnt ook.

Tegenwoordig bestaat mijn werk, naast die van zelfstandig reisagent, ook uit een parttimebaan als service medewerkster voor een groot bedrijf waarbij ik het onderwijzend personeel te woord sta via de telefoon. Deze extra baan is nodig om als zelfstandig reisagent zelfvoorzienend te blijven en om mijn brein uit te dagen en ritme te houden. Uiteraard mis ik de dimensie van ons vak, maar ik kan de klantengesprekken compenseren met gesprekken over studiemogelijkheden. Affiniteit heb ik niet met deze materie, maar de gesprekken zijn afwisselend en leerzaam.   

Een kijkje nemen in een andere keuken en even afstand doen van de corona perikelen op het werk als reisagent, is naar mijn idee dan ook niet eens zo gek. Mijn energieniveau werd lager, passief gedrag sloeg toe en het geloof in een toename in boekingen werd een desillusie.

Geluk is een reis
Ik werd enorm enthousiast na het lezen van het bericht over het nieuwe TUI-product Workation. Uit eigen ervaring kan ik beamen dat dit ontzettend gewaardeerd wordt door de deelnemers. Hoe leuk is het om met een groep collega’s of collega-ondernemers samen op werkvakantie te gaan. Mijn eerste workation werd georganiseerd door een vriendin. Een enthousiaste onderneemster die het voor elkaar kreeg om met acht vrouwen naar een prachtige locatie in Spanje te gaan (Refugio Marnes). Een jaar later hebben we met drie dames uit het Noorden een vijfdaagse workation naar Ibiza georganiseerd. Opnieuw met tien onderneemsters kennis delen, elkaar inspireren, werken, eten en plezier maken.

En mocht een workation niet te realiseren zijn, dan geef ik graag de tip om de tien redenen waarom ‘geluk is een reis’ - in januari 2016 gelezen in de Margriet Reisspecial - eens te raadplegen om klanten te inspireren waarom een vakantie gelukkig maakt. Want, na omdenken komt doen!

Margriet Dijkhuizen
Reisagent VakantieXperts

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen