Margriet Dijkhuizen: Voor 2021 wens ik je een gezond, inspirerend en reislustig jaar!

Margriet Dijkhuizen
10 augustus 2020

Deze tekst voor het jaar 2020 en ‘Ontdekken wat echt vakantie is’, stond op mijn nieuwjaarskaart van het afgelopen jaar. Bij het zien van deze tekst én plaatje word ik enthousiast: een prachtige baai met helblauw water en lucht en zwemmende mensen. Vakantievieren is plannen maken, dromen en vooral genieten van de voorpret!

Vakantievieren is bovenal ook socialiseren. Andere nationaliteiten aanspreken en samen het avontuur beleven. Een andere taal spreken, boeken lezen, nieuwe paden bewandelen. Kortom, even pauze en afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Fietsen in Drenthe, wandelen op de Utrechtse Heuvelrug: zelfs het kamperen wordt interessant dit jaar. Maar wat worden we op de proef gesteld, omdat van een aantal landen het luchtruim is gesloten, of vanwege de opleg van quarantainemaatregelen aan Nederlanders.

Cadeautje
Wij hebben het ‘aangedurfd’ om naar Italië te rijden. In mijn vorige column schreef ik dat bekend bemind maakt. Hiermee doelde ik op het ontdekken van nieuwe bestemmingen en de opgedane kennis hiervan eigen maken. Dit jaar verblijven we een weekje op onze vertrouwde camping in Italië (Rubicone) en ‘bemin’ ik deze plek meer dan andere jaren. Vertrouwd en gevoelsmatig veilig!

Afgezien van de aanwezigheid van borden die ons attenderen om een meter afstand van elkaar te houden en het dragen van mondkapjes, hebben we een super relaxte vakantie gehad. Zoonlief heeft het aangedurfd om een reis naar Griekenland te boeken en dochter overweegt naar Curaçao te vliegen. De lokale omstandigheden zijn in genoemde landen goed, er zijn geen overvolle zwembaden en stranden maar juist voldoende ruimte. Het voelt bijna als een cadeautje om op deze bestemmingen te zijn.

Waarom dan niet in Nederland mondkapjes dragen in alle winkels en openbare gelegenheden? Het maakt mij in ieder geval meer bewust van het feit dat we respect moeten hebben voor de kwade genius die vanaf maart de wereld op z’n kop heeft gezet! Helaas zijn de regels per land zo verschillend, dat we soms geen keuze hebben om onze geplande vakantie door te laten gaan. Ik vraag mij alleen sterk af of Nederland nog veilig is als vakantieland en hoelang het reisadvies nog op geel blijft. Dus daarom: ik wens iedereen maar alvast een gezond, inspirerend en vooral reislustig 2021!

Margriet Dijkhuizen
Reisagent VakantieXperts

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

09-04-21, 08:04
Kees Bikker
25-11-20, 03:11
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen