Natasja Hoogstede: Die loyaliteit is wat de reiswereld juist zo uniek maakt

31 maart 2021

Maandagochtend 11:00 uur popte er in één keer een berichtje in mijn telefoon op. Nieuwsgierig als ik ben open ik het direct en zie dat dit in een oude studiereis groepsapp is van Silverjet. Wat was dat trouwens een fantastische studiereis door Oman.

extra add 1ste alinea: 
1

Ja...je zou ze haast vergeten. Zijn wij ook op het punt aangekomen dat wij straks aan onze vrienden en familie moeten gaan uitleggen wat een studiereis inhield? 

Dan blader je door je foto’s en zeg je; “Kijk eens, hier gingen wij nog op studiereis. Dat waren reizen speciaal voor reisagenten, dan werd alles voor je betaald en mocht je in de meest luxe hotels slapen”.

Misschien heb je ook wel dat filmpje voorbij zien komen op social media, over die barkeeper die verteld dat er ooit een tijd was dat er mensen aan de bar zaten en dat er nog rijkelijk bier uit de tap vloeide…dat dus.

Ik open dus dat appje van dat studiereisgenootje waarin ze mij laat weten dat ze mijn laatst geschreven blog zo mooi vond. Wat lief van haar en tegelijkertijd zegt het mij véél meer dan dat het alleen een mooi compliment is.

Ze is namelijk werkzaam bij Tui en ik al jaren bij VakantieXperts Bennekom. En zo heb ik nog veel meer lieve collega reisspecialisten leren kennen in de loop der jaren. Ik heb nooit rivaliteit ervaren tijdens een studiereis. Of je nou bij Pietje of bij Klaasje werkzaam was, het maakte niet uit.

We spraken over elkaars boekingen. Wat de één niet wist, wist de ander wel en zo deden we het samen. We gaven elkaar tips, kijk eens bij die aanbieder of klik eens op die website. En allemaal met hetzelfde doel, het verkopen van die ene droomreis voor jou klant.

Die loyaliteit is wat de reiswereld juist zo uniek en bijzonder maakt. Maar die ‘wereld’, die mij altijd heeft gepast als een jas voelt op het moment niet zo lekker meer..

Het gevoel van ‘samen komen wij hieruit’ lijkt ver te zoeken. Sterker nog, er staan partijen recht tegenover elkaar.

Waar is die loyaliteit gebleven, met name op hoger niveau?

Ik weiger dan ook om mezelf mee te laten sleuren in deze ‘modderstroom’ aan negativiteit en stel voor dat wij samen het goede voorbeeld blijven geven. Het voorbeeld van de meest krachtige vrouw die ik ooit heb gekend, Bibian Mentèl.

“De zin van het leven is liefde. En wees een beetje lief voor elkaar”.

Natasja Hoogstede is Reisspecialist bij VakantieXperts Bennekom en schrijft regelmatig een bijdrage op deze plek.

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen