Natasja Hoogstede: Een perfecte start

5 maart 2021

De wereld gaat weer een klein beetje open. Althans, zo voelt het voor mij wel op deze woensdagmorgen. Na weken thuis te hebben gewerkt mogen wij de deuren weer openen.

extra add 1ste alinea: 
0

Ik spring op mijn fiets en zet een sprintje in naar Bennekom en sta zo blij te trappelen als een klein kind om naar binnen te gaan. De geur van kantoor komt mij tegemoet en voelt alweer snel vertrouwd aan. Je kent het vast ook wel wanneer je het vliegtuig binnen stapt. Dat is ook altijd een feest der herkenning en niet omdat het zo lekker naar Chanel nr. 5 ruikt, maar omdat het 'reizen' uitademt.

Ik zet het stoepbord buiten en zwaai ondertussen naar de kapper aan de overkant. Ook daar zie ik weer een hoop bedrijvigheid, wat fijn!

Wij gaan ook flitsend van start, binnen het uur heb ik al drie afspraken in de agenda gezet. Wij hebben onze klanten gemist, maar zij ons ook. Dit voelt als een warm bad en geeft ons de juiste energie om weer dát te gaan doen waar we zo goed in zijn. Reizen samenstellen en verkopen.

Dan is het 14:00 uur en mijn eerste afspraak komt binnen. Ik voel gewoon een soort van vlinders in mijn buik van enthousiasme. Heel prettig om de klant weer in de ogen te kunnen kijken.

We praten wat bij over de afgelopen maanden en daarbij behorende coronamaatregelen. Maar daarna stuur ik het gesprek naar de gekozen bestemming, Curaçao. En dan zie je langzaam een glimlach verschijnen op de gezichten. Alleen al de aanblik van die heerlijke foto’s met hagelwitte stranden en stralende zon laat hen, maar ook mij, het water in de mond lopen.

Samen nemen we nog voordat ik op de knop ‘bevestig deze boeking’ klik, de voorwaarden door en dan is de boeking gemaakt. Nog maar een kopje koffie erbij dan. We hebben er nu nog de tijd voor.

‘Dank je wel Natasja, het is fijn om weer een reis in het verschiet te hebben’ zegt mevrouw.

Uiteraard zijn er ook twijfels bij onze klanten. Zorg dan ook dat je goed op de hoogte bent van de flexibele voorwaarden van de verschillende touroperators. En wat zijn we dáár blij mee, met deze nieuwe voorwaarden. Er is ongelooflijk goed geluisterd en met ons meegedacht zodat we ook echt weer boekingen kunnen gaan onderbrengen zonder al te veel risico.

Laat dit het begin zijn van een nieuwe start en laten we ervan uitgaan dat deze niet meer ‘afgebroken’ wordt.

Natasja Hoogstede is Reisspecialist bij VakantieXperts Bennekom en zal regelmatig een bijdrage schrijven op deze plek

Profiteer alleen nog vandaag (29 november) van Black Friday korting op Luchtvaartnieuws Abonnement (membership)

We hebben een speciale Black Friday-aanbieding: u kunt tijdelijk member worden van Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws voor slechts 40 euro per jaar, of 4,50 euro per maand als u liever maandelijks betaalt. Daarmee krijgt u bijna 35 procent korting.

Voor dat geld kunt u maandelijks het digitale Luchtvaartnieuws Magazine lezen, krijgt u toegang tot het digitale archief van de afgelopen vijf jaar en verdwijnt het slot op alle premiumartikelen op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl. Ook ziet u minder advertenties als member. 

U hebt slechts een paar dagen de tijd. Wacht dus niet te lang en...

.... profiteer snel van onze speciale Black Friday-aanbieding.

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen