Natasja Hoogstede: Jaloers op Hazes

29 april 2021

Ken je dat? Nog even scrollen door je feed op Instagram voordat je gaat slapen? Je kunt er gewoonweg niet omheen. De foto’s van Hazes en zijn nieuwe liefje. Liefdesverklaringen over en weer. Hartje hier, kusje daar, hij is verliefd en niet een beetje ook.

extra add 1ste alinea: 
1

En voor het eerst bespeur ik een gevoel bij mezelf wat ik niet direct herken.

Ik ben jaloers, stik jaloers. Jaloers op het feit dat hij en zijn kersverse schoonfamilie vakantie aan het vieren zijn op mijn favoriete eiland Ibiza. "Hoe kan dat nou Natasja, wij niet en zij wel?", vraagt een goede vriendin mij. Haar vraag is volkomen terecht. Wij zouden óók voor een lang weekend vertrekken naar Ibiza op 14 mei aanstaande met een groep dames. Al één keer eerder omgeboekt omdat het in september vorig jaar ook al niet kon doorgaan. Nu gaat het voor de 2e keer aan onze neus voorbij. Het is geen noodzakelijke reis in tegenstelling tot de vakantie van Hazes, hij wel..

En dan is het Koningsdag. Ik haal traditiegetrouw een doos vol met tompoucen bij de plaatselijke banketbakker. Maak een praatje met de vriendelijke dame achter de toonbank die haar reizen altijd door ons laat verzorgen. Valencia staat al geboekt voor haar. "Dit moet gewoon doorgaan", spreek ik mezelf moed in terwijl ik naar buiten loop en mijn fiets van het slot haal.
Onderweg naar huis kom ik een hoop jeugd tegen, uitgedost in de meest bizarre outfits. Fietsend met tassen vol met drank aan het stuur gaan ze hun eigen feestje vieren. Ik kan het ze niet eens kwalijk nemen, het duurt allemaal veel te lang dit.

Alleen die kleur… De hele dag zie ik die ene kleur waar ik de naam eigenlijk niet van wil noemen. Het voelt als vloeken in de kerk voor onze branche als ik dat wel doe. Zelfs wanneer ik de deksel open van de doos met tompoucen, word ik aangekeken door die ene kleur...

Dus wordt het de hoogste tijd dat we wat meer ‘geel’ om ons heen gaan zien. Ik voeg direct de daad bij het woord en schenk een glaasje heerlijke limoncello voor mezelf in, knalgeel is die. Ondertussen volg ik op mijn telefoon de laatste nieuwtjes en zie ik iets waar mijn hart een klein sprongetje van maakt.
‘Spanje gaat weer open voor reizigers, vanaf juni mag er weer vakantie gevierd worden’. Nu nog het Nederlandse reisadvies vanaf 15 mei naar geel en dan ‘vamos nos!’.

Natasja Hoogstede is Reisspecialist bij VakantieXperts Bennekom en schrijft regelmatig een bijdrage op deze plek.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen