Natasja Hoogstede: Slapeloze nacht

Natasja Hoogstede
31 augustus 2021

Neem na terugkomst van je vakantie even een dag om te landen, is het advies wat ik vaak meegeef aan vrienden en familie. Dan kun je nog even extra nagenieten en verdwijnt het relaxte vakantiegevoel niet zo snel. Koffer uitpakken, wasjes doen en je in alle rust voorbereiden voor de komende drukke periode op je werk.

extra add 1ste alinea: 
1

Dit voornemen had ik ook toen ik gistermiddag weer voet zette op Nederlandse bodem na een prettig verblijf op het tropisch warme eiland Curaçao. Ik zapte wat langs de verschillende televisiekanalen en bleef hangen bij het RTL-Nieuws waarin ik Flip Stoltenborgh van Merapi Travel & Tours tegenkwam over het stopzetten van de steunmaatregelen voor onze branche

Flip werd de vraag gesteld, echter niet uitgezonden, wat er zou gebeuren als hij geen medewerkers op non-actief zou zetten. Zijn antwoord daarop was dat hij dan failliet zou gaan. Hiermee werd het beeld geschetst dat los van de context Merapi per oktober failliet zou gaan.

Jetlag
Vanwege mijn jetlag kon ik de slaap al niet goed vatten, maar dit soort eenzijdig belichtnieuws items werken dan ook niet mee aan een goede nachtrust. Vanmorgen vroeg maar direct contact gezocht met Flip Stoltenborgh en hem de gelegenheid gegeven om zijn kant van het verhaal te doen. 

Even later lees ik tijdens het drinken van mijn kopje koffie het onlangs afgegeven rapport van ABN-AMRO waarin wordt bepleit dat het herstel van de reisindustrie snel zal gaan indien de reisadviezen worden versoepelt. En dat spreekt me zeer aan. Dan kunnen de verre reisspecialisten namelijk zonder steun blijven voortbestaan en hun product verder uitbouwen op een nog duurzamere manier.

Reisverhalen delen
Verder zie ik op diverse sociale media kanalen berichten voorbij komen uit de branche om reisverhalen te gaan delen met elkaar. Ik vind dat een goed initiatief. Laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om die (verre) reis te maken. Reizen die jij zelf hebt gemaakt en zeker ook de reisverhalen van je klant. Deel ze binnen je eigen netwerk of stuur ze naar [email protected]  

Zo sla ik mijn eigen advies in de wind om even rustig te ‘landen’ na je vakantie. En ben me er tegelijk van bewust dat ik wel het geluk heb gehad om van mijn reis te genieten op ‘dushi Curaçao’ en weer met een opgeladen batterij aan het werk kan.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen