Natasja Hoogstede: Turbulentie

27 mei 2021

Wat een fijn nieuws kregen wij twee weken geleden. De versoepelingen werden doorgezet en vervolgens gingen de seinen om te reizen weer op groen. Maar was het allemaal maar zo simpel als bij een verkeerslicht, waarbij je bij oranje nog even wat extra gas geeft (of misschien wel juist in de remmen schiet). Nee… laatst genoemde kleur zit ons nog wel eens dwars.

extra add 1ste alinea: 
1

Dat neemt niet weg dat sinds een week of twee de boekingen een vlucht nemen. En wat voor een vlucht! Een vlucht waar we met z’n allen een jaar lang naar hebben uitgekeken.

Het doet me zelfs een beetje terugdenken aan mijn vliegperiode bij de KLM. Mijn start van de dag zag er toen als volgt uit; Je meldde je aan op het bemanningencentrum, ontmoette je crew tijdens de briefing en je zorgde ervoor dat je de juiste antwoorden gaf op de flight safety vragen. Ging dat goed? Dan was je als team klaar voor de vlucht.

De automatismen zijn een beetje weggesijpeld
En eigenlijk gaat het momenteel niet anders op het reisbureau. We zitten sinds lange tijd weer met het voltallige team achter de balie. En natuurlijk hoeven wij ons niet aan elkaar voor te stellen, maar het is nog wel even wennen zo samen. Er is direct weer een hoop reuring op kantoor en de automatismen zijn een beetje weggesijpeld de afgelopen maanden. Er is een briefing nodig.

Maar daar staan wij niet alleen in, bij de touroperators is het niet veel anders. De wachttijden lopen al snel op, ook daar ontstaan een hoop vragen over en weer. Er mag dan wel weer gereisd worden, maar nog wel met de nodige maatregelen. Het volledig op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen is al een dagtaak op zich.

We zijn weer back in business
En toch geeft het ons vleugels, een heerlijk gevoel van ‘we zijn weer back in business’. Zo ontstaat er tijdens deze hilarische start een innige band tussen de reisspecialist en de reserveringsmedewerker aan de andere kant van de lijn. Die was er natuurlijk altijd al, maar toch voelt het anders. We doen het nu écht samen.

En als we er allebei niet uitkomen, dan zeggen we dat eerlijk en zoeken we het tot in de puntjes uit voor de klant. Op deze manier zorgen we er samen voor dat deze ‘vlucht’ voor onze passagiers veilig kan vertrekken. Desondanks zal er best eens wat ‘turbulentie’ tijdens een vlucht ontstaan. Toch gaan we samen voor een ‘safe flight.’

Zo werkt het hele leven eigenlijk. De één maakt een vlucht zonder al teveel hobbels en de ander krijgt regelmatig een luchtzak voor z’n kiezen. Waar het dan om draait is hoe je er daarna mee omgaat.

Hou je op met vliegen? Of ga je full-speed de lucht in? Doe mij maar dat laatste..

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

25-11-22, 10:11
17-10-22, 10:10
02-02-22, 02:02
24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen