Pauline Dukker: reisagent, spreid je vleugels uit!

2 november 2020

35 jaar lang vult mijn werkleven zich met de reisbranche. Al jaren werk ik eraan om mijn naam door vele huiskamers in Nederland door te laten galmen. En zoveel jaar kraken mijn hersenen hoe ik nog meer afzetgebieden kan confisqueren. Leergierig als ik ben volg ik vele webinars, ga naar de zoveelste gastspreker en volg vele cursussen over sales &enmarketing. En ja, vele jaren maak ik de mooiste flyers, de meest catchy informatieblaadjes en pakkende, informatieve nieuwsbrieven. En vergeet de vele reisbeurzen niet om het product aan de schuifelend, reislustige mensen te brengen.

Zo bestaan er vele mogelijkheden om meer klanten te krijgen. En toch blijft het altijd moeilijk om jouw vaste klanten te behouden en het afzetgebied te expanderen. Je moet elke minuut van je werktijd blijven inzetten om jezelf te laten zien en horen.

Jouw concullega’s zwemmen in dezelfde vijver en dat is dringen geblazen, zal ik je vertellen. Als je jezelf niet profileert en differentieert van de anderen, kun je kopje onder gaan.

Ik deel graag mijn creatieve hersenspinsels, die misschien voor jou van toepassing kunnen zijn.

Werk met product-/dienstgerelateerde bedrijven
Heb jij een specialisme zoals bijvoorbeeld Italië? Zoek dan een winkel in Nederland, die Italiaanse producten verkoopt. Sluit een deal met deze winkels voor het aanbrengen van potentiële afnemers en haal er voor beide voordeel uit.

Samenwerking met promotiebureaus
Deze bureaus zijn gebaat bij meer promotie voor bepaalde bestemmingen of producten.

Sluit aan bij een informatie avond
Bied jouw specialistische kennis aan bij een informatieavond, die aansluit bij jouw product. Focus dan niet op wat je te bieden hebt, maar waarom mensen graag naar die bestemming willen gaan. Denk aan ‘de gouden cirkel van Simon Sinek’.

Deel elkaars naam
Vraag ondernemers buiten de reisbranche of jullie elkaars naam kunnen promoten, zodat er een win-win situatie uit voort kan komen. Bijvoorbeeld een Turks restaurant met jouw Turkije specialisme. Of een taalschool, die Spaans geeft met jouw Spanje specialisme.

Aansluiting bij een netwerkvereniging in de reisbranche
Sluit je aan bij een netwerkvereniging zoals The Travel Stars Groep of VvKR. Je hebt een grotere afzetmarkt en daarnaast een kennisvolle achterban om jouw bedrijf sterker te maken.

Je ziet dat er vele wegen naar Rome leiden, vele mogelijkheden zijn om jouw naamsbekendheid te vergroten. Jouw naam is niet meer heilig, jouw vaste klanten kunnen snel van jou naar een ander springen. Dus blijf in beweging, blijf creatief en blijf dicht bij je klanten staan. Mijn laatste advies aan jou: blijf geloof en plezier houden in waar je mee bezig bent!

Pauline Dukker
Oprichter vakantiecafe.nl en The Travel Stars

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

24-11-21, 11:11
12-08-21, 02:08
09-04-21, 08:04
Kees Bikker
25-11-20, 03:11
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen