Compensatie rukt op

10 november 2019

De Sunweb Group was er net even eerder mee dan Oad, het nieuws dat volgend jaar alle pakketreizen in Europa – en dat zijn er nogal wat – CO2 gecompenseerd worden. Zonder prijsverhoging voor de klant! Oad volgt en gaat alle busreizen compenseren.

De reisbranche neemt zo het voortouw in de strijd om het behoud van de natuur. Zonder enige verplichting. Spannend wordt het als de Sunweb Group en Corendon waarschijnlijk later dit jaar in een bedrijf worden samengevoegd. Je zou zeggen dat de allround Turkijespecialist dan niet kan achterblijven, want dat zou een hele scheve verhouding geven. Bovendien staat ceo Steven van der Heijden bekend als een aanhanger van duurzaam ondernemen, met name toen hij de scepter zwaaide bij TUI.

Het zou mooi zijn als Nederlandse reisbedrijven in het eigen land zoeken naar compensatieprojecten met een ‘troetelkarakter’. Dat zou het draagvlak groot maken, anders dan wanneer in exotische ver weg gebieden onduidelijke acties worden gekozen, zoals bijvoorbeeld schone kookovens in Rwanda of een windmolen in het verre Taiwan.

Concurrentiemiddel
Touroperators en luchtvaartmaatschappijen moeten wat mij betreft hun compensaties inzetten in de concurrentiestrijd. Dat leidt tot navolging als de consument op grond daarvan gaat kiezen voor groene bedrijven. Aansprekende projecten helpen daarbij.


 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020