Milka van Dam: Zo dacht je alles gehad te hebben

24 juni 2022

Kennen jullie het fenomeen dat mensen van buiten de branche tegen je zeggen dat ze zelf in zo’n leuk dynamische bedrijfstak werkzaam zijn? Ik moet dan altijd een beetje gniffelen en stel steevast voor om een paar weken te wisselen van baan. Dan kan ik even bijkomen van alle drukte en hectiek en kan die ander ondervinden hoe het is om echt in een dynamische branche te werken. Er is namelijk altijd wat!

extra add 1ste alinea: 
1

Zo ook nu… Dachten we alles gehad te hebben de afgelopen twee jaar, zijn we alweer aan het dealen met de capaciteitsuitdagingen op de luchthavens. Lekker dynamisch, dat dan weer wel. Bij deze een BIG SHOUT OUT aan alle ZRA’s en operationele collega’s binnen de verschillende reisondernemingen. Jullie weerbaarheid, inzet, servicegerichtheid en flexibiliteit zijn echt bewonderenswaardig. Daar kunnen een hele hoop andere branches iets van leren.

Mijn motto is; When life puts you in tough situations, don’t say “why me”, say “try me”. Ook in deze situatie heel toepasselijk.

Ook deze situatie kunnen we aan
Als hart onder de riem zou ik willen zeggen; ook deze situatie kunnen we weer met z’n allen aan, net als in het verleden als we dealden met aswolken, couppogingen, grote faillissementen en corona. Schouders eronder en gaan. Laten we de consument uitleggen wat voor een mega operatie het is om deze perikelen op te vangen. Als we transparant blijven en onze kennis en betrouwbaarheid tonen, zijn we al een heel eind. Belangrijk is om ons niet uit het veld te laten slaan door de negativiteit en vooral onthouden dat het gros van de klanten enorm blij is met de geboden hulp.

Wees trots
Relativeren helpt mij altijd enorm; de huidige situatie is echt niets in vergelijking met het crisismanagement van dezelfde periode in 2020, toch? Als branche mogen we er echt trots op zijn hoe telkens weer moeilijkheden worden opgelost met elkaar. Hoe lastig het soms ook is, laten we dat vooral niet vergeten.

Milka van Dam
Travel Counsellors

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Walter Schut
19 jan 2023 - 10:57
24 dec 2021 - 13:11
8 dec 2021 - 13:46
14 okt 2021 - 09:01
17 aug 2021 - 14:51
Walter Schut
21 jul 2021 - 15:05
Bas Hillebrand
9 jul 2021 - 13:32
5 jul 2021 - 14:23
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen