Winkels gewild, Cook-hotels van de radar

21 oktober 2019

Dat het reisbureau om de hoek ten onrechte ‘dood’ is verklaard door een hele schare online-optimisten, bewijst maar weer eens de belangstelling voor de Travel Shops van het failliete Thomas Cook in Groot-Brittannië, België en Duitsland.

 

Recent gaf de D-rt Groep dat ook aan in eigen land door 14 reisbureaus van het aloude Zonvaart in Noord-Holland te kopen. TUI deed ook een duit in het zakje door Disma Travel over te nemen van zoon van de oprichter Werner van Disseldorp. Al moet direct worden toegegeven dat zijn winkels van de buitencategorie waren, maar toch.

Cook-hotels
Nergens las ik tot vandaag iets over de hotels van Thomas Cook, totdat de in Nederland actieve Duitse touroperator FTI dinsdag 22 maart  in een persbericht bekend maakte veel van de (hotel)gaten die Thomas Cook achterliet in het seizoen 2019-2020 op te vullen. Dat zijn er nogal wat en bovendien grotendeels in een hedendaagse stijl gerenoveerde hotels. Touroperators van enig kaliber varen overigens wel bij eigen hotels. Kijk maar naar TUI en Corendon. Reisbranche-icoon Ferdinand Fransen van Arke begon er in de vorige eeuw al mee. Het alom bekende Barbacan op Gran Canaria was zijn eerste eigen hotel. Fransen noemde zijn eigen hotels immer ‘het spek op mijn rug’, ook als het met de touroperator wat minder ging. Ze zijn overogens nog steeds eigendom van de hoogbejaarde Fransen. Barbacan is nu te vinden in de gids van TUI.

Met het noemen van TUI en Corendon, noem ik ook twee kandidaten om de hotels van Thomas Cook in te lijven. Atilay Uslu van Corendon gaat na de verkoop van zijn bedrijf straks verder in de hotelbusiness en wordt ongetwijfeld hofleverancier van fusiepartners Sunweb en Corendon. Hij wil heel veel kamers erbij.

Jan Lokhoff
[email protected]
 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020