Lysette Laarman (Thomas Cook)

31 augustus 2017

"Bedankt voor het doorgeven van het sales-stokje voor Reisbizz, Marieke Jansen van Oad. Letterlijk en figuurlijk, want mijn allereerste baan was op de salesafdeling van Oad bij Marieke in het team. Als net afgestudeerde kwam ik hier in een warm bad terecht en werd ik meteen besmet met het 'sales virus'.

Het was 2008 en in die tijd was de ‘sky’ nog ‘the limit’. Ik was verantwoordelijk voor de organisatie van grote studiereizen, zoals de bekende ‘Mega Sneeuw’-reis en evenementen voor de Twentsche Reis Sociëteit. Ontzettend leuk om dit allemaal te organiseren en te regelen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik in aanraking kwam met de reisbranche. Een branche die ik heb leren kennen als een hele leuke en gezellige. Na Oad heb ik de branche korte tijd verlaten, maar heimwee is er eigenlijk al die tijd geweest. Nu, negen jaar later, ben ik Partner Accountmanager bij Thomas Cook in een reisbranche die behoorlijk veranderd is, maar zijn leuke en gezellige karakter absoluut niet is kwijt geraakt. Natuurlijk kunnen bepaalde zaken niet meer die vroeger wél konden, maar er worden zeker nog leuke dingen georganiseerd en gedaan.

Onlangs hielden wij, samen met tweehonderd reisagenten, onze gidspresentatie op het strand van Scheveningen. Dit was zo’n groot succes dat ik meerdere keren heb gehoord dat dit eigenlijk net zo leuk was als de beroemde  ‘Gidspresentatie’-reizen. Dit smaakt naar meer en de volgende grote gidspresentatie staat alweer in de planning!

Ook onze studiereizen hebben we sinds een paar jaar in een vernieuwend jasje gestoken. Waar vroeger tien hotels per dag werden bezocht zijn dit er nu tien per reis en is er veel meer focus op de beleving van de bestemming, op allerlei moderne en originele manieren. Op die manier blijft de branche in ontwikkeling.

Ook op commercieel  vlak is er veel veranderd. Reisagenten zijn zich goed bewust van het aanbod en de verdiensten en weten hier steeds beter op te sturen. Erg leuk om hier met mijn retailpartners over te sparren en het beste voor beiden eruit zien te halen. Deze gesprekken zijn en blijven heel belangrijk voor ons, want onze partners zijn voor ons het luisterend oor. Wat gebeurt er in de winkels, hoe gaat het met de lastminutes, is er al veel vraag naar de winter en de Kerst? Bij ons op kantoor is het momenteel erg druk en men is ook al in volle gang om zomer 2018 boekbaar te maken. Een groot deel is inmiddels beschikbaar en ook daar komen de eerste aanvragen alweer voor binnen.

Kortom, never a dull moment. Ik kijk stiekem alweer uit naar het volgende succesvolle boekjaar!”

Lysette Laarman
Partner Accountmanager Thomas Cook


Op de vraag van Reisbizz aan Lysette aan welke persoon binnen de reisbranche zij dit sales-stokje wil overdragen, antwoordt zij “Jan Prikkel van MSC Cruises.”

Houd onze site in de gaten, want binnenkort lees je in ‘Salestalk’ het verhaal van Jan.

Nu al meer Salestalks lezen? Klik hier.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2018