André Warringa, netwerk Daisycon

17 april 2019

Op Facebook ontstond woensdag een felle discussie over de manier waarop affiliate TravelClown van Ingmar Bruinsma zich aan de consument presenteert. Op Reisbizz.nl allemaal te lezen, inclusief een uitvoerige reactie van de ‘uit de kast komende clown’ Bruinsma zelf. We whatsappten daarover met reisbaas André Warringa van netwerk Daisycon.

Is het normaal dat prijzen veranderen?
“Ja prijzen variëren en het kan zijn dat een prijs nadat een nieuwsbrief wordt gestuurd wordt gewijzigd, maar dat geldt voor een reisbureau net zo goed die prijzen op borden buiten de deur heeft staan.”

Wat is er tegen te doen?
“Affiliates halen (vaak meerdere keren per dag) de laatste prijzen op via een feed om het zo actueel mogelijk te houden.”

ANVR/SGR logo’s op de site?
Een affiliate heeft geen ANVR of SGR nodig. Dat is wel erg logisch, de klant boekt niet bij hun, maar bij de touroperator.”

Ben je boos?
“Dan lees ik de bewering ‘Ieder z'n business maar de deals/aanbiedingen in de mails en op de websites zijn 9 van de 10 keer al in prijs gewijzigd (duurder) bij het raadplegen door de consument.’ Mijn reactie op die stelling in de discussie? Onzin! Affiliates hebben er net zoveel baat bij om de prijzen zo actueel mogelijk te houden. Consumenten zullen ook snel afhaken als prijzen niet kloppen of niet boekbaar zijn, dus ze hebben er zelf net zoveel belang bij om dat goed voor elkaar te krijgen. Maar ja, het kan een keer voorkomen dat een prijs wordt gewijzigd en dat dat niet direct bij de affiliate wordt aangepast.”

Meer updaten?
“In verstuurde nieuwsbrieven kun je uiteraard achteraf niet de prijzen aanpassen. Touroperators updaten hun feed (waar alle gegevens inclusief prijzen in staan) soms ook maar 1 x per dag.”

Toch zinvol die discussie?
“Ik vind een discussie tussen reisagenten onderling over affiliates niet heel zinvol of verhelderend. In dit geval was een discussie tussen Egbert Jonker en TravelClown of een andere affiliate een stuk zinvoller geweest, toch?”

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Vlag Egypte
22 jul 2019 - 17:07
10 jul 2019 - 10:26
Frank Oostdam ANVR
30 apr 2019 - 11:27
17 apr 2019 - 14:37
Copyright Reismedia BV 2021