Eleni Skarveli over het openen van de grenzen in Griekenland

29 maart 2021

Een paar weken geleden kondigde Griekenland aan dat toeristen vanaf half mei weer welkom zouden zijn in het land. Niet alleen gevaccineerde reizigers zouden worden toegelaten. Ook reizigers met een negatieve PCR-testuitslag en reizigers die kunnen aantonen dat ze antistoffen in hun lichaam hebben. Ondanks het verlengde reisverbod van het Nederlandse kabinet, appte Reisbizz.nl met Eleni Skarvelli van het Grieks verkeersbureau in Amsterdam over het opengaan van de Griekse grenzen.

extra add 1ste alinea: 
0

Hoe bereiden jullie je voor zodat tegen die tijd consumenten weer op vakantie kunnen?
Het Ministerie van Toerisme in Griekenland is volop bezig met de voorbereidingen voor het zomerseizoen. Op basis van de ervaringen van vorig jaar en de veilige vakanties die bezoekers vorige zomer in Griekenland hebben doorgebracht, worden de protocollen voor hotels geactualiseerd. Reizigers die op Griekse luchthavens aankomen, worden steekproefsgewijs getest met een nieuw technologisch geavanceerd systeem, genaamd Eva. Ook zijn er sneltesten beschikbaar voor snelle resultaten en een veilige vakantie.

Merken jullie dat er meer boekingen binnen komen?
Wij kunnen geen boekingen bevestigen omdat onze organisatie niet aan verkoop doet. Wel kunnen we de grote belangstelling vaststellen van mensen die informatie willen hebben om hun volgende reis naar Griekenland te plannen.

Wat zijn eigenlijk de eisen om het land binnen te komen en daar vakantie te mogen vieren?
Onze enige prioriteit is de veiligheid van de reizigers en van alle burgers. Toerisme is zeer belangrijk voor de Griekse economie, maar niet ten koste van de volksgezondheid. Daarom zijn er drie mogelijkheden voor reizigers die Griekenland willen binnenkomen: zij moeten gevaccineerd of immuun zijn of de laatste 72 uur een negatieve PCR-test hebben gehad.

Hoe zit het daar met de besmettingsgevallen en de vaccinatiegraad?
Griekenland wordt net als alle Europese landen getroffen door een derde golf. Het aantal gevallen is echter zeer laag op de Griekse eilanden, in vergelijking met de grote steden. De vaccinatieprocedure in Griekenland verloopt volgens plan.

Zijn de hotels en resorts er wel op voorbereid dat toeristen vanaf mei weer zouden komen?
Alle toeristische professionals maken zich klaar om in mei hun deuren te openen voor bezoekers. Eigenaars van hotels, resorts of villa's zijn erg blij dat ze vakantiegangers weer mogen verwelkomen. Maar ze zijn ook wel bezorgd over hoe het seizoen zich zal ontwikkelen.

Welke plaatsen zouden jullie aanbevelen om nu naartoe te gaan?
Het is moeilijk om slechts één Griekse bestemming aan te bevelen. De meeste mensen hebben Kreta, Kos of Rhodos al bezocht en ze hebben vast wel een vriend die op Corfu, Zakynthos of Karpathos is geweest. Griekenland heeft echter meer dan 100 bestemmingen waar bezoekers van elk type vakantie kunnen genieten, in een resort of relaxed op een strandcamping. Kijk op Ilovegriekenland.nl om de beste plek voor uw vakantie te vinden.

In de laatste persconferentie is aangekondigd dat het reisverbod tot halverwege mei is verlengd. Wat betekent dit voor jullie?
Het is een beetje teleurstellend, hoewel de redenen begrijpelijk zijn. Maar aangezien Covid-19 voor een langere periode in ons leven kan zijn, moeten we leren om te gaan met het virus en alle nodige maatregelen nemen om onszelf te beschermen. Daar tegenover moeten we wel van het leven kunnen genieten. De reactie van 17.000 mensen op de aankondiging van Sunweb voor proefvakanties op Rhodos toont aan dat we allemaal behoefte hebben aan onmiddellijke vakanties!

Extra advertentie tonen: 
0

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen