Hanita van der Meer (Thomas Cook)

23 september 2019

Thomas Cook Nederland heeft het bijltje er bij neergegooid. Het meest recente bericht van woordvoerder Hanita van der Meer daarover kondigt surseance aan en er is een bewindvoerder benoemd. Het voorlopig laatste bericht van Van der Meer luidde 's middags op 25 september als volgt.

"De Nederlandse vestiging van reisorganisatie Thomas Cook maakt bekend dat het vandaag surseance van betaling heeft aangevraagd voor Thomas Cook Nederland B.V.

Inmiddels heeft de rechtbank van Amsterdam hierin toegestemd, en mevrouw Hanneke De Coninck-Smolders van Florent advocaten benoemd als bewindvoerder.

Samen met het directieteam van Thomas Cook Nederland B.V. en de Continental-organisatie zal de bewindvoerder in de komende dagen op zoek gaan naar toekomstperspectief voor het bedrijf en haar medewerkers.

De zorg voor de klanten van Thomas Cook, die een reis hebben geboekt bij Thomas Cook of Neckermann Reizen is overgenomen door de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). De medewerkers van Thomas Cook in Nederland en op de vakantiebestemmingen zullen hen in de komende periode zo goed mogelijk blijven ondersteunen."

Moeilijk

Jan Lokhoff voegt hieraan toe dat de toekomstperspectieven voor Thomas Cook en Neckermann.nl in Nederland sterk afhankelijk zijn van hoe er met de boedel van Thomas Cook Plc in Groot-Brittannië wordt omgegaan. De hotelpoot van de reisreus is ook voor het Nederlandse aanbod van cruciaal belang. Intussen kampt de reisretail met een voorfinancieringsprobleem bij de omboekingen en een gebrek aan informatie. 

 

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen