José bezoekt Disney Magic

30 augustus 2019

José van der Koogh-Hersbach, samen met collega Alice van de Water The Travel Club in Het Gooi, was één van de gelukkigen die, op uitnodiging van Zeetours en Disney Cruise Line, het schip Disney Magic mocht bezoeken. Lopend vanaf het Centraal Station in Amsterdam zag ze het schip binnen varen. Eerste indruk van José (links op de foto): een opvallend schip met zijn prachtige kleuren en mooie schoorstenen. Ik appte over haar ervaringen.

José: “Dat Disney bij veel mensen leeft bleek al uit de reacties uit mijn omgeving toen ik vertelde over het scheepsbezoek. De ontvangst was in het muziekgebouw aan ’t IJ met een licht ontbijt en een productpresentatie. We leren het volgende:

  • Naast de maaltijden en non-alcoholische drankjes is ook 24 uur roomservice inbegrepen.
  • Fooien moeten nog wel apart verrekend worden, $ 13,50 per dag.  De kidsclubs zijn inclusief behalve  “its a small world” nursery, voor de allerkleinsten.
  • De dresscode is casual behalve in de hoogwaardige restaurants waarvoor een supplement betaald moet worden.
  • Tijdens iedere cruise zijn er speciale avonden waarbij een alternatieve dresscode geldt, zoals de piraten dek party, waarbij je verkleed mag komen. Vanaf 4 nachten zijn er ook 1 of 2 avonden waarbij je verwacht wordt om 'sjiek' gekleed te arriveren in de restaurants. Mocht je in de Bahamas of Cariben varen dan heb je toegang tot het privé eiland Castaway Cay. En vergeet niet het beroemde Disney vuurwerk! “

Werd je er blij van?
“Zodra je op het schip komt waan je je gelijk in een Disney hotel of park; je hoort Disney muziek en de Disney thema’s zijn overal aanwezig. Het personeel aan boord is vriendelijk en niets is teveel, je voelt de Disney magie! Het kind in mij komt naar boven en daar word ik erg blij van. Mickey verrast ons met een bezoek in de D-Lounge en uiteraard gaan we allemaal op de foto met Mickey. “

Wat viel je op aan boord?
“Op inspectie door het schip zag ik diverse zwembaden waaronder een adults only en een kinderzwembad met een glijbaan en waterspeeltuin. De kidsclubs zijn werkelijk geweldig met meeslepende thema’s. In diverse ruimtes worden de nieuwste Disney films in 3D gedraaid; b.v. bij het zwembad of in de bioscoop. De Disney musicals aan boord zijn op Broadway niveau. Dit brengt niet alleen gezinnen met kinderen maar ook veel volwassenen naar dit schip toe. Ik breng, in het Adults only gebied, een bezoek aan de pianobar en Irish pub waar regelmatig live optredens zijn. De sfeer is knus en warm en het kan ook een verademing zijn om even geen kinderen om je heen te hebben.”

En de restaurants?
“Vanaf  specialiteiten restaurant Palo (tegen een toeslag) heb je een prachtig uitzicht. Fijn dat er veel tafels voor 2-personen zijn. We bezoeken de themarestaurants waarbij Animator’s Palate veel indruk maakt, hier ontdek je hoe de Disney animatiefilms worden gemaakt en er zijn interactieve schermen. Disney werkt met een rotatiesysteem waarbij je iedere avond in een andere thema restaurant eet, het leuke is dat je eigen ober meegaat. In de thema restaurants komen de Disney figuren soms langs met een diner show. Je kunt er ook voor kiezen om te eten in het buffet restaurant. De fitness en welness faciliteiten zijn op hoog niveau. “

Nog hutten bekeken?
“We zien een binnenhut en een balkonhut, de hutten zijn comfortabel met een dubbele badkamer, 1 met bad/douche en wastafel en 1 met wastafel en toilet.”

Zelf nog aan tafel geschoven?
“Jazeker. Ik genoot van de lunch in Lumières (Frans restaurant met als thema Belle en het Beest). Bij mijn collega’s en mijzelf waren de hamburgers aan onze tafel populair!“

Conclusie?
“Vol met informatie en enthousiast neem ik afscheid van Disney Magic. Een schip geschikt voor gezinnen, maar ook volwassenen, die van Disney houden!”

Jan Lokhoff
[email protected]

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Vlag Egypte
22 jul 2019 - 17:07
10 jul 2019 - 10:26
Copyright Reismedia BV 2021