Martine de Knoop, commercieel directeur The Travel Club

12 augustus 2019

Het lijkt even stil rond wat er met The Travel Club gebeurt. Wie is er niet benieuwd naar hoe het met de marktleider van de Zelfstandige Service Organisaties (ZSO) gaat nu het boekjaar bijna is afgelopen. Alle reden dus om even te WhatsAppen met commercieel directeur Martine de Knoop. 


De eerste 5 maanden van het huidige boekjaar (november-oktober) liep The Travel Club een maand voor met een bereikte omzet in maart van 75 miljoen euro. Een record. Hoe is de stand nu we bijna 10 maanden onderweg zijn?
“We lopen nog steeds voor op vorig jaar. De teller staat nu op een ruime 120 miljoen. We verwachten een totale omzet van 135 miljoen dit boekjaar.”

Welk van de merken scoort (relatief) als beste?
“Alle merken laten een mooie groei zien. Wat betreft volume blijft The Travel Club de grootste. United Travel heeft de grootste groei gerealiseerd.”

Hoe komt dat?
“Populariteit van de formule dus groei in aantal franchisenemers.”

Je stoomt op naar 400 franchisenemers? Wanneer wordt dat bereikt?
“Zeer binnenkort.”

Leidt de Travel Club nieuwelingen zelf op?
“Niet in de vorm van een standaard academy. Elke nieuwe ZRA krijgt een meerdaagse starterstraining waarin formule, huisstijl, marketing, BAS, IATA, richtlijn pakketreizen en website aan de orde komen. Los hiervan zijn er aanvullende trainingen te volgen afhankelijk van de behoefte van de starter. Maar niet iedereen kan zo maar starten. Je moet wel aan bepaalde minimale eisen voldoen.”

Wat gaan jullie 8 november doen?
“Op 8 november vieren wij ons 10 jarig bestaan. Daar hoort een groot feest bij. Overdag onze reguliere leveranciersdag in een feestelijke setting met aansluitend een groot feest op een bijzondere locatie in Enschede.”

Hoe is de verhouding pakketboekingen-maatwerk?
“70-30.”

Nog uitbreidingsplannen naar meer merken?
“Op dit moment niet.”

Prognose omzet eind dit lopende boekjaar?
“135 miljoen.”

Jan Lokhoff
[email protected]

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen