Martine Langerak (Sunweb) over het verloop van de proefvakantie

15 april 2021

Deze week vertrokken 189 Nederlanders met het vliegtuig naar de georganiseerde proefvakantie door Transavia en Sunweb op Rhodos. Inmiddels vertoeven de vakantiegangers al een paar dagen onder de Griekse zon. Martine Langerak is mee op de proefreis naar Rhodos als woordvoerster van Sunweb en whatsappte met Reisbizz.nl over het verloop van de reis.

extra add 1ste alinea: 
1

Hoe is het daar op Rhodos?
We zijn nu een aantal dagen in het resort Mitsis Grand Beach en de vakantiegangers vermaken zich uitstekend. Het is mooi om te zien hoe ze weer genieten van een koud biertje op het terras en het ontmoeten van nieuwe mensen. Ook met mondmasker en 1.5 meter afstand is contact maken geen probleem.

Hoe ervaren de vakantiegangers dat ze het terrein niet af mogen?
Je merkt dat alle vakantiegangers vooraf door ons goed zijn geïnformeerd wat wel en niet kan tijdens deze vakantie. Er zijn genoeg activiteiten te doen en mensen vermaken zich prima met elkaar of een goed boek. En uiteraard de zon is heerlijk!

Wat doen de vakantiegangers de hele dag nu ze het terrein niet af mogen?
De gym is open, iedere ochtend is er yoga en een andere sportactiviteit. Darten, jeu de boules en aqua gym. ‘s Avonds is de bar tot 2 uur open en wordt er live muziek gespeeld. Er worden puzzels gemaakt, cocktails gedronken en genoten van het heerlijke Griekse eten.

Klinkt gezellig. Hoe is de sfeer verder onder de vakantiegangers?
Er worden nieuwe vriendschappen gesloten, absoluut. Mensen zijn zo blij dat ze weer nieuwe gesprekken kunnen voeren en ervaringen kunnen delen. Dit geeft ook aan waarom op vakantie gaan zo belangrijk is voor iedereen. Echt even weg uit de dagelijkse hectiek. Gewoon ontspannen en nieuwe energie op doen.

Welke onderzoeken doen jullie ter plekke tijdens de reis?
Deze vakantiepilot is een eerste stap naar perspectief om Nederlanders dit zomerseizoen weer mooie vakanties te kunnen bezorgen. Het doel van de vakantiepilot is om nieuwe (gedrags-)inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan. Er zijn twee wetenschappers, van een onafhankelijk onderzoeksbureau, om deze data te verzamelen. Daarnaast vullen de vakantiegangers in totaal drie enquêtes in.

Welke onderzoeken volgen naar aanleiding van deze reis?
Afgelopen week is de tweede vakantiepilot aangekondigd met meer bewegingsvrijheid. De resultaten uit onze vakantiepilot zullen voorafgaand aan de tweede vakantiepilot worden gedeeld.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Vlag Egypte
22 jul 2019 - 17:07
10 jul 2019 - 10:26
Copyright Reismedia BV 2021