Mirjam Dresmé, woordvoerder ANVR

26 september 2019

De hele reisbranche maakt overuren om de klap van de teloorgang van Thomas Cook op te vangen. Met name TUI en de reisretail hebben het enorm druk. Dat geldt uiteraard ook voor de woordvoerder van de ANVR (en in deze ook voor de SGR), Mirjam Dresmé. Honderden media bestookten haar deze week met vragen. Daar voegde zich plotsklaps de New York Times bij. We vroegen haar naar de ervaringen.

En dan word je opeens treedt je op in de New York Times. Hoe voelt dat?
“De afgelopen dagen was het druk. Maandag en dinsdag met name veel media aan de lijn. En dan inderdaad ook opeens de New York Times aan de lijn.”

Wel jammer dat je in die krant als woordvoerder wordt opgevoerd voor SGR.
“Dat klopt wel hoor. We hebben besloten dat ik de woordvoering op me zou nemen voor zowel ANVR als SGR. Wel zo efficiënt. Dus het klopt.”

Toch wel een goed stuk van die Amerikaan, vind je niet?
“Jazeker. Op nuances klopt niet alles, maar dat begrijp ik wel. De journalist was vooral geïnteresseerd naar de regelingen in Europa. Hij was echt onder de indruk van hoe goed het hier zoveel beter geregeld is als in Amerika.”

Serieus: hoe is de stemming bij de ANVR?
“Die is natuurlijk ontzettend triest als zo’n gigant dreigt om te vallen (Thomas Cook Nederland is in surseance en niet failliet), zeker voor alle medewerkers.”

Kan het relatief kleine team de drukte aan?
“Wij redden het wel. Zeker ook vanwege steun van de hulplijn van TUI. De drukte ligt vooral bij de SGR en de reisbureaus om duizende reizigers om te boeken.”

Wat voor reacties van de leden komen er zoal binnen?
“Nu kan het omboeken overal. Dat is een hele verbetering ten opzichte met de vorige ramp in 2013 toen Oad failliet ging.”

Heerst er nu blijdschap over de inschakeling van reisbureaus en ZRA's voor het omboeken van TC-vakanties?
“’Blijdschap’ is niet het juiste woord. Het is wel goed dat de hele branche nu wordt ingezet.”

Hoe vind je dat de Nederlandse media hebben gereageerd op de catastrofe?
“Iedereen sprong meteen op het nieuws. En zoals vaker zie je een soort framework hoe ze te werk gaan. Het begint met vragen over de ‘hoe-wat-waar-wie’ situatie. Journalisten belden zo’n beetje om het uur. De tweede dag ging het meer om ‘Hoe zit het nu precies’ en daarna komen de feiten en cijfers aan de orde en ook de human interest kant. En opeens is het over.”

Lees hier het artikel uit de New York Times

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen