Paul Nuyens, manager CLIA Nederland

12 juni 2019

CLIA, de internationale koepel van cruisemaatschappijen, heeft een eigen e-learning programma dat zij ontzettend belangrijk vindt voor de scholing van reisverkopers. Om les te nemen moeten zij wel eerst betaald lid worden van de belangenorganisatie (€200 voor een reisbureau, €75 voor een ZRA). We vroegen manager Nederland Paul Nuyens naar de status.

Hoeveel NL-leden telt CLIA nu?
“We groeien nog steeds en voegen leden toe die geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van hun cruisebusiness. Het begrip groeit, dat cruises een belangrijk aandeel kunnen uitmaken van het verkoopcijfer van een reiswinkel.”

Wat ga je doen om er meer te werven?
“We zijn gestart en gaan blijven uitleggen welke voordelen een CLIA-lidmaatschap biedt. We zijn volop nog bijkomende evenementen aan het voorbereiden en daarvoor werken we nauw samen met de rederijen, die lid zijn van CLIA.

Wat gaat CLIA doen als het ledental achterblijft?
“Het programma wordt in heel Europa uitgerold en we beseffen dat landen zich met verschillende snelheden en verschillende niveaus zullen ontwikkelen. In de UK hebben ze er ook meer dan 12 jaar over gedaan om bijna 80 procent van de reisagenten lid te maken. Dankzij de kennis en ervaring van mijn collega’s daar hopen we er toch sneller te staan”.

Zijn de cruisetouroperators al lid van CLIA? Wat zijn de plannen/doelen?
“Op het moment heb ik nog geen contact opgenomen met de gespecialiseerde cruise TO’s in Nederland. Naar aanleiding van een Cruise Trends Masterclass in België einde juni, heb ik dat daar al wel gedaan en vier gespecialiseerde cruiseTO’s nemen deel aan deze Masterclass. Binnenkort heb ik meer informatie over een evenement einde september en zou ik de TO’s willen oproepen om deel uit te maken van de groeiende interesse in cruises bij de reisagent.“

Kan je mij toegang verlenen tot de CLIA NL site?
“Het is helaas alleen voor reisagenten die lid zijn van CLIA.”

Kan je mij op de verzendlijst van de nieuwsbrief zetten?
“Ook die zijn helaas alleen voor reisagenten die lid zijn van CLIA.”

Zijn alle rederijen nu lid? Ook MSC?
“CLIA werkt wereldwijd met bijna 100 zee- en riviercruisebedrijven (inclusief MSC) samen. Hopelijk is er vanuit al die verschillende rederijen op termijn ook interesse om de Nederlandse markt te veroveren. Dan kunnen we eens te meer aantonen dat er een cruise is voor elk type klant.”

Jan Lokhoff
[email protected].nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

WhatsAppen met

26 sep 2019 - 14:25
23 sep 2019 - 09:59
30 aug 2019 - 10:08
Vlag Egypte
22 jul 2019 - 17:07
10 jul 2019 - 10:26
Copyright Reismedia BV 2021