Boeing 737 MAX

Ryanair sluit bases door problemen met Boeing 737 MAX

4 december 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - Ryanair sluit volgend jaar zomer haar bases op Stockholm Skavsta en Neurenberg. De Ierse prijsvechter ziet zich daartoe gedwongen door een tekort aan vliegtuigen. Dat is ontstaan doordat Boeing al sinds begin dit jaar geen 737 MAX-toestellen meer levert.

Boeing verwacht dat 737 MAX in januari weer inzetbaar is

12 november 2019 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing verwacht dat de 737 MAX vanaf januari 2020 weer veilig het luchtruim kan kiezen voor commerciële vluchten. Het nieuws werd met gejuich begroet op de Amerikaanse beurs. Het aandeel Boeing sloot met een plus van 5 procent.

Boeing geeft fouten rond 737 MAX toe

29 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Boeing-topman Dennis Muilenberg gaat dinsdag in een getuigenis tegenover de Amerikaanse Senaatscommissie toegeven dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt bij het ontwerp van de nieuwe 737 MAX.

Boeing verwacht geplaagde 737 MAX nog dit jaar terug

23 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing verwacht nog dit jaar de leveringen van de 737 MAX te hervatten. De vliegtuigbouwer hoopt daarvoor binnenkort toestemming te krijgen van de wereldwijde luchtvaartdiensten. Desondanks bezorgt het geplaagde type het bedrijf flinke klappen.

TUI fly vliegt Boeing 737 MAX naar huis

27 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - TUI fly vliegt zaterdag een Boeing 737 MAX, die sinds het vliegverbod met het type in Bulgarije aan de grond stond, terug naar Nederland. Het toestel moet wel een omweg maken, aangezien niet alle landen toestemming gaven voor de ferryvlucht.

'Oplossing 737 MAX duurt maanden'

27 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP / Bloomberg

WASHINGTON - Vliegtuigmaker Boeing heeft mogelijk nog maanden nodig om een nieuw softwareprobleem bij de geplaagde 737 MAX te verhelpen. Ingewijden spreken de verwachting uit dat een oplossing uiterlijk drie maanden op zich laat wachten.

FAA ontdekt nieuw probleem bij Boeing 737 MAX

27 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen.

American Airlines schrapt 737 MAX-vluchten tot september

10 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FORT WORTH - American Airlines lijkt geen rekening te houden met een snelle herintroductie van de Boeing 737 MAX. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft alle vluchten met het type – zo’n 115 per dag – nu tot en met 3 september geannuleerd.

'Consument huiverig om aan boord 737 MAX te stappen'

8 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Consumenten staan niet te springen om aan boord van de Boeing 737 MAX te stappen zodra dat toestel weer mag vliegen. Uit twee Amerikaanse onderzoeken blijkt dat zeventig procent liever een ander vliegtuigtype kiest in plaats van de geplaagde MAX, meldt Travel Weekly.

Boeing 737 MAX moet vertrouwen publiek terugwinnen

4 juni 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEOUL - Wanneer de Boeing 737 MAX weer gebruikt mag worden voor passagiersvluchten is nog altijd niet duidelijk. Wel staat als een paal boven water dat het terugwinnen van het publieke vertrouwen in het toestel een gigantische uitdaging is, zo blijkt op de IATA-top in Seoul.

Copyright Reismedia BV 2019