Boeing 737 MAX

Boeing gestart met testprogramma voor 737 MAX

29 juni 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing is gestart met het testprogramma voor de geplaagde Boeing 737 MAX. Gedurende drie dagen worden er testvluchten uitgevoerd door piloten van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA. Op basis van de resultaten van de testvluchten wordt bepaald of de veranderingen die zijn doorgevoerd voldoende zijn voor goedkeuring.

'Boeing bouwt vanaf mei verder aan de MAX'

26 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft plannen om de productie van de 737 MAX in mei weer op te starten. De productie van het toestel is sinds begin dit jaar stilgelegd omdat het het toestel nog altijd niet de lucht in mag. De vliegtuigbouwer werkt inmiddels ruim een jaar aan het oplossen van technische problemen om te voldoen aan de veiligheidseisen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Rommel gevonden in tanks van twee derde Boeing 737 MAX'en

22 februari 2020 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft rommel gevonden in de brandstoftanks van ongeveer twee derde van de niet-geleverde 737 MAX-toestellen die tot nu toe zijn geïnspecteerd, meldt The Wall Street Journal. Dat wijst op een groter probleem dan het bedrijf eerder suggereerde.

Boeing onderzoekt vervuilde brandstoftanks opgeslagen 737 MAX'en

19 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing stelt een onderzoek in naar de brandstoftanks van opgeslagen 737 MAX-toestellen. Door het wereldwijde vliegverbod staan er bij de fabrieken en elders in de VS zo’n vierhonderd nieuwe toestellen opgeslagen. Daarnaast staan er 385 reeds geleverde MAX’en aan de grond.

'Boeing haalt miljarden aan financiering binnen'

28 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Boeing heeft meer dan twaalf miljard dollar aan financiering weten los te peuteren bij een groot aantal banken. Dat melden Amerikaanse media op basis van ingewijden. De vliegtuigbouwer heeft de miljarden hard nodig vanwege de 737 MAX-crisis.

Mogelijk uitstel introductie 737 MAX door nieuwe softwarefouten

18 januari 2020 | Door: 
Onze redactie

RENTON - Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw softwareproblemen gevonden in de vluchtbesturing van de 737 MAX. De problemen, die vrijdag bekend werden gemaakt, kunnen leiden tot verder uitstel van de terugkeer van het toestel in de reguliere dienstregeling van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, schrijft The Washington Post.

Boeing-medewerkers vernietigend over 737 MAX

10 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing heeft documenten vrijgegeven aan het Congres met interne berichten waarin medewerkers van de vliegtuigbouwer vernietigend commentaar leveren op hun werkgever en de ontwikkeling van de 737 MAX. "Dit vliegtuig is ontworpen door clowns, die op hun beurt onder toezicht staan van apen," zo schreef een Boeing-piloot in 2017 over de MAX.

Nieuwe veiligheidsissues ontdekt bij Boeing 737 MAX

5 januari 2020 | Door: 
Onze redactie

NEW YORK - Net nu Boeing dichterbij het moment komt dat de 737 MAX weer de lucht in kan, duiken er nieuwe problemen op die verder gaan dan de software die een rol speelde bij twee dodelijke crashes met het vliegtuigtype. Dat schrijft The New York Times zondag.

Turkish Airlines sluit 737 MAX-compensatiedeal met Boeing

31 december 2019 | Door: 
Niek Vernooij

ISTANBUL - Turkish Airlines heeft met Boeing een compensatiedeal gesloten vanwege de problemen rond de 737 MAX. Dat heeft de Turkse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt in een beursbericht. Turkish Airlines beschikt op dit moment over elf Boeing 737 MAX 8’s en één MAX 9.

Boeing-topman Dennis Muilenburg moet vertrekken

23 december 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Boeing-topman Dennis Muilenburg vertrekt met onmiddellijke ingang na een uitermate moeilijk jaar voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Muilenburg wordt verantwoordelijk gehouden voor de grote problemen met de 737 MAX, waarvan de wereldwijde vloot na twee dodelijke ongevallen binnen korte tijd al negen maanden aan de grond staat.

Copyright Reismedia BV 2020