coronavirus

IATA: vrij reizen binnen Europese Unie voor gevaccineerden

19 januari 2021 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Luchtvaartorganisatie IATA steunt een plan van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis voor de invoering van een Europees vaccinatiecertificaat. Met zo’n vaccinatiebewijs op zak zou volgens het plan iedereen die een coronavaccinatie heeft ondergaan vrijelijk moeten kunnen reizen binnen de Europese Unie.

60 procent minder vliegtuigpassagiers in 2020 door coronavirus

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - Het aantal passagiers op commerciële vluchten in 2020 daalde met 60 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO vrijdag. Door het grote aantal reisbeperkingen in veel landen is het vliegverkeer voor een deel stil komen te liggen.

Vaccin Pfizer en BioNTech ook bruikbaar voor Britse variant Corona

9 januari 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech werkt ook tegen verschillende mutaties van het virus. Dit bevestigde BioNTech vrijdag. Volgens het biotechbedrijf beschermt het vaccin ook tegen de snel verspreidende mutaties van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn ontdekt.

Britse autoriteiten keuren coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed

30 december 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De Britse autoriteiten hebbben het Oxford/AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor gebruik. Het nieuws komt drie weken nadat het land als eerste ter wereld is begonnen met het inenten van zijn burgers. In een verklaring meldt de Britse regering dat de zorgautoriteit MHRA het vaccin heeft goedgekeurd na strenge klinische proeven en een grondige analyse door deskundigen.

Vliegverkeer tussen Nederland en Groot-Brittannië per direct verboden

20 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Er mogen per direct geen passagiersvluchten meer worden uitgevoerd van Groot-Brittannië naar Nederland. Het vliegverbod geldt tenminste tot 1 januari 2021 en is het gevolg van een mutatie van het coronavirus dat in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland is opgedoken.

Coronabesmettingen wereldwijd richting 76 miljoen

19 december 2020 | Door: 
Reismedia - ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Er zijn tot nu 75,7 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt zaterdagochtend uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE. Naast de besmettingen rapporteert het instituut 42.786.179 mensen die zijn hersteld van het virus.

Ruim 16 miljoen mensen inmiddels hersteld van coronavirus

29 augustus 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones - Reismedia

SCHIPHOL - Volgens de data van Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (CSSE) zijn er wereldwijd krap 838.000 mensen aan het coronavirus overleden. Ruim 16 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

Groot-Brittannië: Nederlandse reizigers verplicht in quarantaine

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Reizigers uit Nederland moeten vanaf zaterdag 15 augustus na aankomst in Groot-Brittannië weer verplicht in quarantaine. Door het groeiende aantal coronabesmettingen zijn ook Frankrijk en Malta van de lijst met veilige landen gehaald.

Brussels Airport opent coronatestcentrum

13 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BRUSSEL - Passagiers die terugkeren uit risicolanden kunnen binnenkort een coronatest ondergaan op Brussels Airport. De luchthaven opent in september een mobiel laboratorium waar reizigers na aankomst kunnen worden onderworpen aan een zogeheten PCR-test 

Domper voor eiland: reisadvies Aruba naar oranje

8 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

ORANJESTAD - Een fikse domper voor Aruba: het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het eiland aangescherpt naar oranje. Dat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen, zoals vakanties, worden ontraden.

Copyright Reismedia BV 2021