coronavirus

Disneyland Parijs tot nadere order gesloten

30 maart 2020 | Door: 
Dominique Boulan

PARIJS - Disneyland Parijs laat weten dat het park tot nadere order gesloten blijft. Dit is in overeenstemming met de overheidsmaatregelen die gelden in Frankrijk. Het boekings- en annuleringsbeleid zijn vanwege de sluiting tijdelijk aangepast.

Luchthaven Hato op Curaçao sluit per direct voor alle passagiers

30 maart 2020 | Door: 
Pim Pauwels

WILLEMSTAD - Al het internationale passagiersverkeer naar Curaçao is per direct opgeschort. De internationale luchthaven Hato moet vanaf vandaag de deuren sluiten voor alle inkomende passagiers. Dat is een van de consequenties van de lockdown die sinds vandaag voor het eiland geldt. Sinds 15 maart was de luchthaven al gesloten voor passagiers uit Europa.

Cruiseschepen Zaandam en Rotterdam door Panamakanaal

30 maart 2020 | Door: 
Dominique Boulan

PANAMA STAD - Orlando Ashford, president van Holland America Line, liet in een YouTube video weten dat zowel de Zaandam als de Rotterdam toestemming kregen om door het Panamakanaal te varen. Beide schepen zijn inmiddels het kanaal uit, zo meldt de NOS.

EasyJet houdt alle vliegtuigen aan de grond

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - EasyJet houdt, als gevolg van de coronacrisis, al haar vliegtuigen aan de grond. Tot afgelopen zondag werden er nog repatriëringsvluchten uitgevoerd, maar nu ligt de volledige vluchtuitvoering tot nader order stil.

KLM neemt in stilte afscheid van Boeing 747

29 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft in stilte afscheid genomen van de Boeing 747. Het type voerde zondag voor de allerlaatste keer een passagiersvlucht uit naar Schiphol. Vanwege de coronacrisis kwam er vroegtijdig een einde aan de carrière van de jumbo in KLM-dienst.

Pieter Elbers: 70 jaar geleden dat KLM zó klein was

29 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - “Het is 70 jaar geleden dat we zó klein waren”, zegt KLM-topman Pieter Elbers over de huidige omvang van de luchtvaartmaatschappij. Dit weekend ging de zomerdienstregeling in, waarin KLM slechts tien procent van alle geplande vluchten uitvoert.

KLM Flying Blue Miles langer geldig

29 maart 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Frequente reizigers die lid zijn van het Flying Blue-spaarprogramma verliezen hun punten niet voor het einde van het jaar 2020. Dat heeft KLM bekend gemaakt. "Wij zijn van mening dat bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere maatregelen", aldus KLM.

KLM voor het laatst op pad met Boeing 747

28 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM voert zaterdag voor het laatst passagiersvluchten uit met de Boeing 747. Drie toestellen vertrekken richting Curaçao, Mexico-Stad en Paramaribo, om zondag voor de allerlaatste keer op Schiphol te landen. 

Elbers: coronacrisis grootste uitdaging in geschiedenis KLM

27 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM gaat door een zware storm op dit moment door de gevolgen van het coronavirus. "We bestaan 100 jaar en hebben dit in onze geschiedenis nog niet meegemaakt", vertelt KLM-CEO Pieter Elbers vrijdagavond in gesprek met Richard Quest van CNN.

KLM-netwerk: stand van zaken op 27 maart

27 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM heeft vrijdag (27 maart) weer een update gegeven van de staat van haar routenetwerk. Waar mogelijk worden vluchten uitgevoerd, maar vanwege opgelegde reisrestricties is de luchtvaartmaatschappij genoodzaakt het routenetwerk steeds verder uit te dunnen.

Copyright Reismedia BV 2020