coronavirus

United Airlines hervat vluchtuitvoering naar Brussel

1 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - United Airlines hervat in augustus de vluchtuitvoering naar Brussels Airport. De luchthaven wordt straks weer verbonden met Chicago, New York en Washington, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

EgyptAir hervat vluchtuitvoering naar Nederland en België

1 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CAÏRO - EgyptAir hervat deze week de vluchtuitvoering naar 29 internationale bestemmingen, waaronder Schiphol en Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij haakt in op het besluit van de Egyptische regering om weer passagiersvluchten toe te staan.

Noodlijdend El Al staakt tot eind juli alle vluchten

1 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JERUZALEM - De noodlijdende Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft per direct alle vluchten gestaakt. Er wordt in elk geval tot eind juli niet meer gevlogen. Het staatsbedrijf meldde woensdag een verlies van 140 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Korean Air, easyJet en TUI fly 'terug' op Schiphol

1 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Nu de internationale reisbeperkingen steeds meer worden versoepeld, groeit het aantal luchtvaartmaatschappijen dat de passagiersvluchten op Schiphol hervat. Korean Air, easyJet en TUI fly werden in het zonnetje gezet vanwege hun ‘terugkeer’ op de luchthaven.

Britse regering werkt aan 'coronaluchtbruggen' voor vakantiegangers

25 juni 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De Britse regering werkt aan het creëren van zogeheten coronaluchtbruggen naar diverse Europese landen. Deze ‘air bridges’ zouden Britse vakantiegangers in de gelegenheid moeten stellen om in het buitenland op vakantie te gaan, zonder na terugkomst twee weken in quarantaine te moeten.

Geleidelijk herstel KLM-netwerk, maar niveau van 2019 nog ver weg

20 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM is bezig met een geleidelijk herstel van het routenetwerk, maar qua aantal vluchten is het niveau van 2019 nog ver weg. Het aantal in augustus geplande vluchten ligt zo’n negenduizend lager ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit een update die de luchtvaartmaatschappij zaterdagochtend gaf.

Intercontinentale KLM-netwerk groeit tot 39 bestemmingen

17 juni 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Het intercontinentale routenetwerk van KLM telt nu 39 bestemmingen. Sinds het begin van deze maand worden Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo, Quito en Lagos weer vanaf Schiphol aangevlogen. Het Europese routenetwerk omvat nu 46 bestemmingen.

Norwegian hervat al per 1 juli deel internationaal netwerk

17 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian hervat veel sneller dan verwacht weer een deel van haar internationale vluchtuitvoering. Vanaf 1 juli is de Noorse budgetmaatschappij actief op 76 routes binnen Europa, waaronder twee naar Schiphol. De aankondiging komt als een verrassing: eerder meldde Norwegian pas in 2021 het routenetwerk weer op te willen bouwen.

Vooral vluchten naar zonbestemmingen vanaf Keulen Bonn Airport

16 juni 2020 | Door: 
Pim Pauwels

KEULEN - Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hervatten de komende maanden hun vluchten op Keulen Bonn Airport. Niet alleen het aanbod van binnenlandse vluchten stijgt, ook veel zonnige bestemmingen in Europa worden in juni en juli weer verbonden met de Duitse luchthaven.

'Luchtvaartmaatschappij Condor schrapt 1000 banen'

14 juni 2020 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor wil 15 tot 25 procent van de arbeidsplaatsen schrappen. De maatregel wordt genomen om de kosten te verlagen nu de maatschappij grote economische schade heeft opgelopen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt topman Ralf Teckentrup aan de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Copyright Reismedia BV 2020