coronavirus

Ruim 16 miljoen mensen inmiddels hersteld van coronavirus

29 augustus 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones - Reismedia

SCHIPHOL - Volgens de data van Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (CSSE) zijn er wereldwijd krap 838.000 mensen aan het coronavirus overleden. Ruim 16 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

Groot-Brittannië: Nederlandse reizigers verplicht in quarantaine

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Reizigers uit Nederland moeten vanaf zaterdag 15 augustus na aankomst in Groot-Brittannië weer verplicht in quarantaine. Door het groeiende aantal coronabesmettingen zijn ook Frankrijk en Malta van de lijst met veilige landen gehaald.

Brussels Airport opent coronatestcentrum

13 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BRUSSEL - Passagiers die terugkeren uit risicolanden kunnen binnenkort een coronatest ondergaan op Brussels Airport. De luchthaven opent in september een mobiel laboratorium waar reizigers na aankomst kunnen worden onderworpen aan een zogeheten PCR-test 

Domper voor eiland: reisadvies Aruba naar oranje

8 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

ORANJESTAD - Een fikse domper voor Aruba: het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het eiland aangescherpt naar oranje. Dat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen, zoals vakanties, worden ontraden.

Overheid wil gegevens risicopassagiers opvragen

8 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De Nederlandse overheid wil de persoonsgegevens van reizigers uit risicogebieden opvragen, om te checken of zij zich aan de quarantaineregels houden. Volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) wordt daarover gesproken met luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen.

Coronatest vanaf dit weekend verplicht op Duitse luchthavens

7 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Reizigers die vanuit een risicogebied aankomen op Duitse luchthavens moeten zich vanaf komend weekend laten testen op corona. Dat maakte minister Jens Spahn (Volksgezondheid) bekend. In tegenstelling tot in Nederland is de test verplicht.

Kabinet wil reizigers uit coronagebied op Schiphol testen

6 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Uiterlijk volgende week moet er op Schiphol een teststraat worden ingericht waar reizigers uit risicogebieden kunnen worden getest op het coronavirus. Dat maakte minister De Jonge (Volksgezondheid) donderdagavond bekend. De test wordt niet verplicht.

Ook OMT adviseert quarantaine voor reizigers uit oranje gebied

6 augustus 2020 | Door: 
Flora den Bieman

LIJNDEN - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welvaart en Sport heeft een brief aan de Tweede Kamer geschreven, waarin staat dat het Outbreak Management Team (OMT) reizigers uit risicogebieden dringend adviseert om veertien dagen in quarantaine te gaan. Dit advies geldt al maar zou hiermee een dwingender karakter krijgen, meldt de ANVR.

Canarische eilanden verzekeren alle bezoekers in geval van corona

6 augustus 2020 | Door: 
Flora den Bieman

MADRID – De Canarische eilanden verzekeren alle bezoekers tegen extra kosten in het geval van een besmetting met het coronavirus. De verzekering dekt de terugvlucht, quarantainevoorzieningen en de medische kosten, meldt het Duitse t-online.de op basis van een bericht van persbureau dpa.

Curaçao sluit grenzen met Aruba

6 augustus 2020 | Door: 
Flora den Bieman

WILLEMSTAD – De grens tussen Curaçao en Aruba is sinds gister gesloten. De Curaçaose overheid heeft besloten geen personen meer uit Aruba toe te laten vanwege het groeiende aantal besmettingen op dat eiland, meldt het Antilliaans Dagblad.

Copyright Reismedia BV 2020