Home

Kleinschalige reisorganisaties beginnen petitie voor tegemoetkoming vaste lasten

7 mei 2021 | Door: 
Bibi Mol

DEN HAAG - Kleinschalige reisorganisaties zijn samen een petitie gestart om met terugwerkende kracht aanspraak te maken op de TVL-regeling. Doordat veel kleine reisorganisaties vanuit huis werken, komen zij niet in aanmerking voor de regeling die hen voorziet van een tegemoetkoming van de vaste lasten.

Prijsvrij positief over overname D-reizen

7 mei 2021 | Door: 
Rob Somsen

DEN BOSCH – Reisorganisatie Prijsvrij is samen met aandeelhouder Rewe Group de laatste fase ingegaan van de overname van D-reizen. “We doen op dit een moment een due dillegence onderzoek om alles in kaart te brengen. We hebben nu daadwerkelijk toegang tot de cijfers”, meldt Prijsvrij-directeur Marc van Deursen aan Reisbizz.nl.

Nog steeds 'oranje', maar reisadvies Griekse eilanden en Balearen versoepeld

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

ATHENE - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft versoepelingen aangekondigd voor het reizen naar Griekenland en Spanje. Vakantiegangers die na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Balearen terugkeren naar Nederland, hoeven vanaf 8 mei niet meer in thuisquarantaine.

Elbers: KLM heeft concurrentievoordeel nu toeristische vraag als eerste aantrekt

6 mei 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Volgens Pieter Elbers, de CEO van KLM, kan de beperkte capaciteit van de luchtvaartmaatschappij in de Business Class komende zomer “een voordeel” vormen ten opzichte van concurrenten. Aangezien er op korte termijn meer toeristische dan zakelijke vraag wordt verwacht, zorgt de “relatief kleine Business Class” ervoor dat KLM dan eventueel meer Economy-tickets kan verkopen.

Madeira biedt vakantiegangers één gratis PCR-test aan, gevaccineerden welkom zonder test

6 mei 2021 | Door: 
onze redactie

FUNCHAL - Vakantiegangers die afreizen naar het Portugese eiland Madeira, krijgen één gratis PCR-test aangeboden die bij aankomst of vertrek kan worden afgenomen en waarvan de resultaten binnen 24 uur worden ontvangen. Indien nog een test nodig is, zal deze tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden.

Schiphol stapt volledig over op CT-scans

6 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Met de opening van het nieuwe securityfilter op de mezzanine van Vertrekhal 1 zijn alle vertrek- en transferfilters op Schiphol uitgerust met CT-scans. Volgens de luchthaven betekent dat een grote stap vooruit in de service voor reizigers. Passagiers hoeven nu nergens meer hun vloeistoffen en elektronica uit hun tas te halen als ze door de security gaan.

Holland America Line herstart augustus 2021 cruises vanuit Griekenland

6 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

SEATTLE – Holland America Line (HAL) heeft in samenwerking met de Griekse regering toestemming gekregen om in augustus een herstart te maken met cruises vanuit Athene. Met vier afvaarten bezoeken gasten aan boord van Eurodam verschillende Griekse eilanden en bestemmingen in nabij gelegen landen.

ANVR doet oproep bij minister Koolmees: Kleine reisondernemers struikelen over TONK

6 mei 2021 | Door: 
Bibi Mol

LEUSDEN - In een open brief doet de ANVR een oproep aan minister Koolmees om samen met de reissector te kijken naar de uitvoering van de TONK regeling. Volgens de ANVR geven veel kleine, zelfstandige reisondernemers aan dat er bij sommige gemeenten sprake is van willekeur bij het al dan niet toekennen van de regeling.

Topvacatures

video

Roger Federer en Robert De Niro in de nieuwste campagnevideo van Switzerland Tourism

5 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

LONDEN - Het Zwitserse toerismebureau zet alle zeilen bij om het toerisme in het land weer terug te brengen. In een korte, toeristische reclamevideo zet Zwitserland tennisprof Roger Federer en Hollywood-acteur Robert De Niro in ter publiciteit voor het land. Federer is onlangs benoemd tot de nieuwe ambassadeur van Switzerland Tourism.

Transavia vliegt voor het eerst in maanden weer vanaf Rotterdam Airport

22 april 2021 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Na een onderbreking van enkele maanden door alle reisrestricties, voert Transavia vanaf vandaag weer lijnvluchten uit vanaf Rotterdam The Hague Airport. Vlucht HV5203 naar het Portugese Faro had donderdagochtend de primeur.

Corendon bedankt haar klanten vanaf vliegtuigvleugel

16 april 2021 | Door: 
Bibi Mol

LIJNDEN - Corendon bedankt haar klanten vrijdag via een bijzondere video die op social media wordt gedeeld en een brief die in landelijke kranten is geplaatst. In de boodschap moet duidelijk worden dat de reisorganisatie het geduld en vertrouwen van alle vakantiegangers waardeert.

Celebrity Cruises vanaf juni van Sint Maarten naar Aruba en Curaçao

20 maart 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Celebrity Cruises heeft zijn langverwachte terugkeer aangekondigd. De Celebrity Millenium heeft het afgelopen jaar een moderniseringsprogramma doorlopen en heeft vanaf 5 juni Sint Maarten als thuishaven. Van daaruit worden cruises georganiseerd naar Aruba, Curaçao, Barbados, Tortola en Saint Lucia.

Overig nieuws

Overig nieuws

Israël doet oproep aan toeristen: boek vakantie naar Tel Aviv

7 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

TEL AVIV – De stad Tel Aviv kondigt aan er helemaal klaar voor te zijn om internationale toeristen te ontvangen. Volgens Israel Ministry of Tourism is de stad de afgelopen weken en maanden weer helemaal teruggekeerd naar zijn levendige zelf.

Nieuw platform voor treinrondreizen en stedentrips gelanceerd

7 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

ROTTERDAM – Treinrondreis.nl is een nieuw reisbureau dat vanaf vandaag reizen aanbiedt. Het is hun ambitie om het voor vakantiegangers gemakkelijker te maken om treinrondreizen en stedentrips per trein te boeken. Volgens Treinrondreis.nl is de keuze uit verschillende aanbieders en pakketreizen voor treinreizen nog beperkt.

A&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

6 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

AMSTERDAM – A&o Hostels heet vanaf juli dit jaar haar gasten ook welkom in Edinburgh. Het is het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen en biedt 131 kamers met 610 bedden. Het hostel is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad in het voormalige Safestay hostel.

Omzet Booking.com halveert

5 mei 2021 | Door: 
onze redactie

NORWALK - De omzet van boekingssite Booking.com bedroeg in het 1e kwartaal van 2021 1,1 miljard Amerikaanse dollar. Dat is een daling van 50 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het bedrijf in een verklaring bij de cijfers die nabeurs bekend werden gemaakt.

FTI Reizen ontwikkelt nieuw boekingssysteem voor reisagenten

5 mei 2021 | Door: 
onze redactie

HOOFDDORP - FTI Reizen is de afgelopen periode druk geweest met het ontwikkelen van een nieuw boekingssysteem. Met FTI360 wil de reisorganisatie het boeken van een reis bij FTI een stuk eenvoudiger maken. FTI laat weten dat het nieuwe boekingssysteem live staat.

Star Clippers introduceert vroegboekkorting voor vaarroutes tot maart 2023

4 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

MONACO – De bevestigde vaarroutes tot maart 2023 van Star Clippers zijn momenteel te boeken met vroegboekkorting van tien tot twintig procent. De cruisemaatschappij geeft korting op wintercruises van 2021/2022 die zijn geboekt voor eind juni 2021 en op zomercruises in 2022 geboekt voor eind januari 2022.

Copyright Reismedia BV 2021