Disney Magic weer naar Amsterdam

16 augustus 2019 | Door: 
Jan Lokhoff

HOOFDDORP - De Disney Magic, een van de vier cruiseschepen van Disney Cruise Line, komt op maandag 19 augustus voor het derde jaar op rij naar Amsterdam. Het Disney-schip maakt een tussenstop op de 7-nachten route van Dover langs Scandinavië.

Treinverkeer op Schiphol ligt deels plat

16 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het treinverkeer rond Schiphol ligt vrijdagochtend deels plat door een aanrijding met een persoon. Tot 12.30 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Ook rijden tot die tijd geen internationale treinen van Schiphol naar Rotterdam Centraal.

Roadshow Ras al Khaimah in Amsterdam

15 augustus 2019 | Door: 
Jan Lokhoff

AMSTERDAM - Op 16 september 2019 organiseert het verkeersbureau van Ras al Khaimah een roadshow in Amsterdam. Ook in Nederland wordt het op 45 minuten rijden van Dubai Airport gelegen Emiraat steeds populairder. Zeker met het gastlandschap op de komende Vakantiebeurs een uitgelezen mogelijkheid om dit land te leren kennen.  

BSP IATA 1e helft 2019: -3,75 procent omzet, -5 procent transacties

15 augustus 2019 | Door: 
Jan Lokhoff

SCHIPHOL - De BSP-cijfers van IATA over de eerste 6 maanden van 2019 laten een terugval (-5 procent) zien van het totaal aantal door IATA verwerkte transacties in Nederland. In totaal betrof dit een 4,6 miljoen transacties (vrijwel allemaal tickets). 

Reisrechtcongres op 19 december

15 augustus 2019 | Door: 
Jan Lokhoff

BAARN - Na het succesvolle mini-congres Reisrecht vorig jaar organiseert ANVR nu op donderdag 19 december a.s. van 10-17 uur (met aansluitend borrel) het eerste ANVR-reisrechtcongres. In één dag lopen we langs de belangrijkste ontwikkelingen in juridische zaken, relevant voor de reisbranche. 

Calamiteit in Japan

15 augustus 2019 | Door: 
Jan Lokhoff


ROTTERDAM - De Calamiteitencommissie heeft voor de (dreigende) orkaan in Japan d.d. 7 augustus 2019 een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.

 


Business Travel & Mobility Conference 2019

 

video

Garuda promoot Indonesië in nieuwe veiligheidsvideo

1 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Garuda Indonesia heeft een serie nieuwe veiligheidsvideo’s opgenomen. In de instructiefilmpjes behandelt de luchtvaartmaatschappij niet alleen de veiligheid aan boord behandeld, maar promoot het tegelijk de unieke features van Indonesië als bestemming.

Kijkje aan boord: Turkish Airlines Boeing 787-9

26 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Turkish Airlines vliegt vanaf nu dagelijks met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Istanbul en Schiphol. Het toestel beschikt over een compleet nieuw interieur ten opzichte van de andere toestellen uit de vloot. We namen een kijkje aan boord.

Turkish Airlines voor het eerst met Boeing 787 naar Schiphol

26 juli 2019 | Door: 
Rob Somsen & Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Vrijdagochtend om kwart voor tien is er voor het eerst een Boeing 787-9 van Turkish Airlines op Schiphol geland. De Turkse maatschappij zet haar nieuwste aanwinst vanaf nu twee keer per dag in op de lijndienst vanuit Istanbul Airport.

KLM trapt jubileumjaar feestelijk af

29 juni 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft zaterdag het startsein gegeven voor het jubileumfeest. In een volle hangaar op Schiphol werd begonnen met aftellen naar de honderdste verjaardag van de luchtvaartmaatschappij, die over exact honderd dagen plaatsvindt.

Copyright Reismedia BV 2019