KLM start alternatief voor Werelddeal Weken

23 september 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM start donderdag 24 september met een nieuwe campagne. De focus ligt hierbij op het veilig reizen en het nieuwe boekingsbeleid: 'Ga je weer mee op reis? Boek met een gerust gevoel en maximale flexibiliteit dankzij ons nieuwe boekingsbeleid.'

KLM onthult winterdienstregeling: minder Europees, meer intercontinentaal

23 september 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM heeft de winterdienstregeling bekendgemaakt. Door de reisrestricties kan de maatschappij Europees niet opschalen, zoals het plan was, maar moet ze juist in de capaciteit snijden. Daar staat tegenover dat het intercontinentale netwerk groeit.

Baltus Communications organiseert weer wintersport persdag

23 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

DEN HAAG – Baltus Communications, het PR-bureau voor toerisme, organiseert weer een wintersport persdag. Tijdens dit evenement brengen relevante wintersportpartijen hun product of bestemming onder de aandacht van de pers. Het vindt plaats op donderdag 29 oktober in SnowWorld Amsterdam.

Travel Counsellors: nieuwe introductietrainingen voor reisagenten

23 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

DEN HAAG – Travel Counsellors heeft naar eigen zeggen een succesvolle zomer achter de rug. Vijftien deelnemers schreven zich in voor een van de introductietrainingen. De volgende trainingen starten in oktober en november.

KLM stelt plannen voor winterseizoen naar beneden bij

23 september 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM moet de plannen voor komende winter bijstellen door het trage herstel van de markt. “Op sommige routes moeten we zelfs minder gaan vliegen dan in de zomer”, zegt topman Harm Kreulen in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Aruba Tourism Authority lanceert campagne voor workations

23 september 2020 | Door: 
Sandra Kooij

ORANJESTAD - Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een nieuwe marketingcampagne gelanceerd voor workactions, dit meldt het Antiliaans Dagblad. Het Arubaanse verkeersbureau stelt voor om werk te combineren met een vakantie op het eiland.

Vliegtickets vanaf 1 oktober binnen 7 dagen terugbetaald

23 september 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Alle luchtvaartmaatschappijen moeten vanaf 1 oktober weer binnen zeven dagen de prijs van het vliegticket terugbetalen bij annulering van een vlucht, zo meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport. Ook moeten ze zorgen dat ze goed bereikbaar zijn. De coronacrisis mag niet langer een excuus zijn om de regels te negeren.

Niet-noodzakelijke reizen naar Bonaire afgeraden

23 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt niet-noodzakelijke reizen naar Bonaire sinds gisteravond af. Het eiland heeft nu een oranje reisadvies. Dit besluit is genomen omdat het aantal besmettingen stijgt, terwijl de zorgcapaciteit op het eiland beperkt is.

Topvacatures

video

Kijkje aan boord: Korean Air Boeing 787-9 Dreamliner

14 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Korean Air vliegt sinds eind juli met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Seoul en Schiphol. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij zet het moderne type tot het einde van dit kalenderjaar in op de route. We namen een kijkje aan boord.

TUI in de startblokken voor vluchten naar de Antillen

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - TUI fly hervat de komende dagen de vluchtuitvoering richting de Antillen. Op 2 juli vertrekt de eerste vlucht naar Curaçao. Een week later worden ook de vliegverbindingen met Bonaire (9 juli) en Aruba (11 juli) hersteld.

Cabaretier treedt op tijdens Transavia-vlucht

24 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De passagiers op een Transavia-vlucht van Rotterdam naar Malaga werden woensdag getrakteerd op een cabaretvoorstelling van Kasper van Kooten. Met de nodige veiligheidsmaatregelen trad hij een kwartier op voor het honderdkoppige publiek.

Garuda Indonesia staat stil bij tien jaar sinds terugkeer naar Nederland

2 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Dinsdag is het precies tien jaar geleden dat Garuda Indonesia de vluchtuitvoering naar Nederland hervatte. Dat gebeurde destijds na een afwezigheid van zes jaar. Voor de Indonesische luchtvaartmaatschappij betekende de hervatting van de route Amsterdam-Jakarta een belangrijke mijlpaal.

Overig nieuws

Overig nieuws

Nachttrein van Amsterdam naar Zürich komt terug

15 september 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De nachttrein tussen Amsterdam en Zürich komt eind 2021 terug. De Zwitserse en Oostenrijkse spoorbedrijven SBB en ÖBB hebben een intentieverklaring getekend waardoor de in 2016 opgedoekte spoorverbinding nieuw leven wordt ingeblazen.

Cabinepersoneel Lufthansa steekt zich weer in Lederhosen

15 september 2020 | Door: 
onze redactie

MÜNCHEN - Ondanks het feit dat het Oktoberfest vanwege corona dit jaar niet doorgaat, steekt de cabinebemanning van Lufthansa zich dit jaar opnieuw in Lederhosen en Dirndl-jurkjes. Het is al sinds 1957 traditie dat de crew zich verkleedt in traditionele outfits tijdens het volksfeest.

SGR meldt financieel onvermogen Dream Travel Kortenhoef BV

10 september 2020 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - SGR heeft op 7 september 2020 het financieel onvermogen van Dream Travel Kortenhoef BV gemeld. Dream Travel Kortenhoef BV maakte dit op 3 september 2020 aan SGR bekend.

Vliegtickets en pakketreizen fors goedkoper dan vorig jaar

8 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

DEN HAAG - Vliegtickets en pakketreizen zijn fors goedkoper geworden dan vorig jaar, zo meldt het CBS. Vliegtickets waren in augustus 21,6 procent goedkoper ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In juli was vliegen nog 4,8 procent duurder.

Emirates vliegt per 1 september weer naar Bangkok

27 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

BANGKOK – Opnieuw heeft Emirates aangekondigd haar netwerk uit te breiden. Vanaf 1 september verbindt de maatschappij Dubai weer met Bangkok. Het gaat om een dagelijkse vlucht die wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER.

Thai Airways annuleert alle vluchten Brussel-Bangkok tot 31 oktober

25 augustus 2020 | Door: 
Sanne Geelink

BANGKOK – Thai Airways heeft de hervatting van de lijndienst tussen Brussel en Bangkok opnieuw moeten uitstellen. De maatschappij heeft de vluchten nu tot 31 oktober geannuleerd. Enkele weken terug hoopte Thai nog op een hervatting op 2 oktober.

Copyright Reismedia BV 2020