Home

Negatief reisadvies in Nederland verlengd tot 15 april

7 maart 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het Nederlandse kabinet verlengt het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april. Dat melden bronnen dicht bij het kabinet zondag. Nederlanders wordt opgeroepen om af te zien van reizen naar het buitenland er er geen noodzaak voor is.

Jeannie Vincent (Travel Club): Belast ANVR-kosten door aan klant

6 maart 2021 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL – Eigenaar Jeannie Vincent van zelfstandige reisorganisatie The Travel Club vindt dat het op dit moment niet kan dat de ANVR haar lidmaatschapsrekening bij de branche neerlegt. Liever ziet ze dat klanten de rekening betalen.

Kabinet wil dat Nederlanders komende zomer weer op vakantie kunnen

5 maart 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Het kabinet gaat haar best doen om ervoor te zorgen dat Nederlanders deze zomer weer op vakantie kunnen. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen tegen persbureau ANP. Het wordt volgens haar niet makkelijk, maar “we zijn alles aan het verkennen om het toch weer mogelijk te maken”. De veiligheid blijft de hoogste prioriteit hebben.

KLM hervat op 18 maart passagiersvluchten uit het Verenigd Koninkrijk

5 maart 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - KLM hervat op 18 maart een deel van de passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hoewel er nog tot 1 zeker april een vliegverbod voor dat land geldt, is het door alle uitzonderingen toch interessant genoeg voor de maatschappij om de vluchten te hervatten.

Landal Greenparks ziet omzet dalen, maar blijft marktleider

5 maart 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Door de coronacrisis heeft Landal Greenparks de omzet in 2020 fors zien dalen, met 35 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar het is het bedrijf wel gelukt om haar positie als marktleider te behouden.

Opvallend veel wintersportboekingen bij Sunweb

5 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

ROTTERDAM - Misschien komt het wel door de week sneeuw die we in februari in ons land hebben gehad, of wellicht door de lange lockdown, maar bij Sunweb stromen wintersportboekingen voor het seizoen ‘21/’22 binnen. De reisorganisatie meldt dat ze nu al het niveau boekingen hebben bereikt waar ze normaal gesproken eind april pas op zitten.

Digitale reisformulieren vanaf 1 april verplicht in Dominicaanse Republiek

5 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

SANTO DOMINGO - In november 2020 is in de Dominicaanse Republiek een platform met elektrische formulieren voor aankomst en vertrek geïntroduceerd om de reisprocedures voor bezoekers te verbeteren. De autoriteiten zullen het gebruik van zowel de papieren als de digitale formulieren aanvaarden tot 31 maart 2021.

Corendon en Sunweb aan Mark Rutte: Red onze zomer!

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

LIJDEN - Reisorganisaties Corendon en Sunweb roepen demissionair minister-president Mark Rutte op om "de naar vakantie verlangende Nederlanders én de reisbranche" perspectief te geven over vakanties in 2021. Dit doen ze zaterdag 6 maart via een advertentie in de landelijke dagbladen, waarin de hulpkreet om de zomer te redden te lezen is.

Topvacatures

video

Goed Idee Reizen volledig onder TUI Nederland paraplu

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - Touroperator TUI in Rijswijk heeft reisorganisatie Goed Idee Reizen vanaf maart ondergebracht in Rijswijk. De Christelijke reisorganisatie is ontstaan vanuit Kras Reizen en bedient een specifieke trouwe groep klanten. TUI-topman Arjan Kers laat in gesprek met Reisbizz.nl weten dat er nu meer schaalvoordelen te behalen zijn en dat de TUI organisatie zekerheid geeft aan de klanten van Goed Idee Reizen.

Nieuwe Costa Toscana te water gelaten

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Afgelopen vrijdag is de Costa Toscana te water gelaten bij de Meyer Turku scheepswerf in Finland, dat heeft de rederij bekend gemaakt. Een dag eerder werd al begonnen, als gevolg van slechte weersomstandigheden, om het droogdok vol met water te laten lopen.

Boeing 737 MAX begonnen aan eerste commerciële vlucht in VS sinds maart 2019

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Voor het eerst sinds de invoering van het vliegverbod in maart 2019 wordt de Boeing 737 MAX weer commercieel ingezet in de Verenigde Staten. Vanmiddag om kwart voor vijf Nederlandse tijd vertrok American Airlines-vlucht 718 van Miami naar New York LaGuardia.

Emirates onthult Premium Economy

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft dinsdag onthuld hoe haar Premium Economy-cabine eruitziet. Als één van de laatste grote airlines introduceert de luchtvaartmaatschappij deze reisklasse, die het gat tussen Economy Class en Business Class opvult.

Overig nieuws

Overig nieuws

Emirates vanaf maart iets vaker van Düsseldorf naar Dubai

5 maart 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Emirates voert het aantal vluchten tussen Düsseldorf en Dubai geleidelijk weer op. Vanaf eind maart wordt er vier keer per week tussen beide steden gevlogen. Het aantal vluchten is echter nog lang niet op het niveau van voor de coronacrisis.

Britse We're Good to Go bedrijven ook geschikt voor Safe Travels label

5 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

LONDEN - Britse bedrijven met een 'We’re Good to Go' registratie kunnen sinds deze week ook het internationale 'Safe Travels' keurmerk aanvragen. Hiermee weten reizigers dat ze veilig naar het buitenland kunnen reizen.

Regent Seven Seas Cruises biedt gasten gratis landprogramma's aan

5 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

MIAMI - Regent Seven Seas Cruises biedt gasten de kans om hun vakantie te verlengen met maximaal 6 nachten, in een reeks bestemmingen in Afrika, Azië, Australië & Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika met “Extended Explorations”.

FTI komt met FLEXPLUS-tarief en Happy Turkey Days

5 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

HOOFDDORP - Met het FLEXPLUS-tarief biedt FTI Reizen naar eigen zeggen de klanten meer flexibiliteit en zekerheid. Daarnaast geeft de touroperator korting op vakanties naar Turkije.

Indonesië officiële deelnemer Floriade Expo 2022

5 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

ALMERE - Als eerste land is de Republiek Indonesië toegevoegd aan de Floriade Expo in 2022. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is de wereldtentoonstelling voor een half jaar te zien in Almere.

'Veilig verblijven' in Kroatië

4 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

ZAGREB – Afgelopen week is in Kroatië een project gelanceerd waarbij reizigers op een website informatie kunnen vinden over een veilig verblijf in Kroatië gedurende de coronapandemie. Onder de naam “Safe stay in Croatia” presenteren minister van Toerisme en Sport Nikolina Brnjac en directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme Kristjan Staničić hun plannen.

Copyright Reismedia BV 2021