Frank Oostdam zaterdagavond bij Kassa

4 april 2020 | Door: 
onze redactie

HILVERSUM - ANVR-directeur Frank Oostdam is zaterdagavond een van de gasten bij het BNN-VARA programma Kassa. Oostdam geeft vragen, tijdens de uitzending, over de acceptatie door consumenten van het coronavoucher. Het initiatief dat bedoelt is om de liquiditeitspositie van reisondernemingen zoveel mogelijk te beschermen.

IATA-top in Amsterdam voorlopig uitgesteld

3 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - De jaarlijkse IATA-top, die deze keer in Amsterdam zou plaatsvinden, is uitgesteld. Het evenement, waar traditiegetrouw de luchtvaarttop van over de hele wereld samenkomt, zou oorspronkelijk op 22 en 23 juni worden gehouden in de RAI.

American Airlines vliegt nog maandenlang niet naar Schiphol

3 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

FORT WORTH - American Airlines heeft er weinig vertrouwen in dat het vliegverkeer snel weer op gang komt. De maatschappij annuleert in het komende hoogseizoen zo’n 60 procent van de internationale vluchten. Dat heeft ook gevolgen voor de lijndiensten naar Schiphol.

Hotels vasteland China tonen eerste tekenen van herstel

3 april 2020 | Door: 
Marieke van de Crommenacker

BEIJING - De hotelbezetting op het vasteland van China bereikte op 28 maart een absoluut niveau van 31,8 procent, ten opzichte van slechts 7,4 procent in de eerste week van februari, zo blijkt uit voorlopige gegevens van STR. Daarmee lijkt het herstel te zijn ingezet.

Overzicht Caribische grensafsluitingen, reisrestricties en COVID-19-gevallen

3 april 2020 | Door: 
Marieke van de Crommenacker

SCHIPHOL - Caribische bestemmingen blijven de gevolgen ondervinden van de COVID-19-pandemie, waarbij sommige landen hun grenzen sluiten en anderen reisbeperkingen implementeren. Een overzicht van de maatregelen per land.

Qatar Airways voert momenteel de meeste vluchten uit

3 april 2020 | Door: 
Jiska Kroon

SCHIPHOL - Qatar Airways voert momenteel nog de meeste vluchten uit. Dit is volgens Margreeth Kappert, commercieel manager, om passagiers wereldwijd naar huis te brengen en bovenal om vracht, inclusief urgente medische goederen, te vervoeren. "We hebben veel passagiers naar huis gebracht op verzoek van en in samenwerking met overheden en ambassades."

Kabinet begrijpt niet-verlengen tijdelijke contracten KLM

3 april 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Het kabinet verzet zich niet langer tegen het beëindigen van tijdelijke contracten van KLM-personeel. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Hoekstra van Financiën hebben daarover gisteravond een gesprek gehad met KLM-topman Elbers, meldt de NOS.

Reisbranche en Rijksoverheid schieten Nederlanders in buitenland te hulp

3 april 2020 | Door: 
Marieke van de Crommenacker

DEN HAAG - Voor reizigers die zich bevinden in het buitenland en voor wie er geen mogelijkheden meer zijn om zelf hun terugkeer te kunnen regelen naar Nederland is er het platform Bijzondere Bijstand Buitenland. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om reizigers die gestrand zijn door het coronavirus hulp te bieden.

Topvacatures

video

In beeld: KLM-vliegtuigen massaal geparkeerd op Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM voert nog maar maximaal 10 procent van het normale aantal vluchten uit en moet daarom massaal en langdurig vliegtuigen parkeren op Schiphol. Dat gebeurt niet alleen op de gebruikelijke plaatsen, maar ook aan de pieren en op de Aalsmeerbaan.

Elbers: coronacrisis grootste uitdaging in geschiedenis KLM

27 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM gaat door een zware storm op dit moment door de gevolgen van het coronavirus. "We bestaan 100 jaar en hebben dit in onze geschiedenis nog niet meegemaakt", vertelt KLM-CEO Pieter Elbers vrijdagavond in gesprek met Richard Quest van CNN.

TUI geeft kijkje in de keuken in hectische tijd

19 maart 2020 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - Hoe gaat er in deze hectische tijden aan toe op het TUI-hoofdkantoor in Rijswijk? Maaike Claassen van TUI geeft in een vlog een kijkje in de keuken.

Schiphol: rijen om weg te komen, Nederlanders opgelucht thuis

19 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het straatbeeld op  Schiphol is dezer dagen anders dan anders. Waar het normaalgesproken wemelt van de drukke zakenreizigers en opgetogen toeristen oogt de luchthaven nu een stuk stiller. Buitenlanders willen weg, landgenoten komen opgelucht thuis.

Copyright Reismedia BV 2020