'Brussels Airlines moet krimpen om winstgevend te worden'

23 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - Brussels Airlines moet de komende drie jaar snijden in het personeelsbestand, de vloot en het netwerk om winstgevend te worden. Dat meldt VRT Nieuws op basis van bronnen binnen het bedrijf. De luchtvaartmaatschappij wil daarbij gedwongen ontslagen vermijden.

Thai Airways ontkent dreigend faillissement

23 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BANGKOK - Thai Airways ontkent stellig dat er een bankroet dreigt. De Thaise luchtvaartmaatschappij informeerde het personeel deze week over een bezuinigingsplan, maar verkeert naar eigen zeggen niet in grote problemen. “De media hebben dat ervan gemaakt.”

Kopers in de rij voor Thomas Cook Nederland

23 oktober 2019 | Door: 
Jan Lokhoff


SCHIPHOL - Voor de boedel van het failliete Thomas Cook Nederland hebben zich tientallen geïnteresseerde partijen gemeld. Dat zei de curator van de touroperator, die druk bezig is met het voeren van gesprekken met de gegadigden. Volgens haar wordt gekeken naar zowel de verkoop van het bedrijf in zijn geheel als in delen.

 

Donderdag opnieuw nauwelijks eten en drinken op KLM-vluchten

23 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Reizigers op Europese KLM-vluchten krijgen donderdag opnieuw nauwelijks eten of drinken door een nieuwe werkonderbreking bij de cateringdivisie. Ook moet er rekening worden gehouden met vertragingen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij.

Air New Zealand begint ultralange lijndienst: Auckland – New York

22 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

AUCKLAND - Air New Zealand heeft besloten om in oktober 2020 een non-stop lijndienst tussen Auckland en New York Newark te openen. Met een afstand van 14.178 kilometer wordt dit één van de langste lijnvluchten ooit.

Doha Airport breidt uit met tropisch bos (in de woestijn)

22 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DOHA - Doha Hamad International Airport, de thuisbasis van Qatar Airways, heeft de uitbreidingsplannen voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Het meest opvallend is de komst van een gigantische binnentuin met een tropisch bos.

video

Rechtstreekse vlucht New York-Sydney geland

20 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SYDNEY - Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

Garuda Indonesia presenteert speciaal uniform cabinebemanning

17 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JAKARTA - Garuda Indonesia steekt haar cabinebemanning in het nieuw. De Indonesische luchtvaartmaatschappij nam designer Didiet Maulana in de arm om de uniformen te ontwerpen. Die worden gedragen op geselecteerde vluchten binnen Azië.  

Honderd vluchten geschrapt op luchthaven Barcelona

14 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BARCELONA - Op de luchthaven van Barcelona was maandagavond sprake van chaos door rellen. Catalaanse separatistische demonstranten kregen het aan de stok met de politie. Meer dan honderd vluchten zijn geannuleerd, meldt luchthavenoperator AENA.

Sneakpreview: KLM 100 Experience Dagen

8 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - KLM vierde maandag 7 oktober 2019 haar honderdste verjaardag op een bijzondere locatie op Schiphol-Oost. De maatschappij pakte maandag al groots uit, en zal dat gedurende twee weken blijven doen.

Copyright Reismedia BV 2019