Finnair legt routes naar China stil vanwege coronavirus

28 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

HELSINKI - Finnair neemt geen halve maatregelen vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. De lijndiensten van Helsinki naar Beijing Daxing International Airport en Nanjing worden tijdelijk stilgelegd nu het aantal reizigers sterk is gedaald door het Chinese verbod op groepsreizen.

'Boeing haalt miljarden aan financiering binnen'

28 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Boeing heeft meer dan twaalf miljard dollar aan financiering weten los te peuteren bij een groot aantal banken. Dat melden Amerikaanse media op basis van ingewijden. De vliegtuigbouwer heeft de miljarden hard nodig vanwege de 737 MAX-crisis.

Reisadvies China aangescherpt door uitbraak coronavirus

28 januari 2020 | Door: 
Floor van der Maden

DEN HAAG - Het reisadvies voor China is door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangescherpt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Voor het hele land gelden er veiligheidsrisico's, terwijl er tot vandaag, 28 januari 2020, alleen reisbeperkingen golden voor Hubei. Dat is de provincie waar Wuhan ligt en de plek waar het virus als eerste werd vastgesteld.

Van Geel verkent ook toekomst Maastricht Aachen Airport

28 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

MAASTRICHT - Oud-staatssecretaris Pieter van Geel is door de provincie Limburg aangesteld als ‘verkenner’ voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport. De politicus moet met het oog op de landelijke Luchtvaartnota een advies opstellen over een duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling, meldt 1Limburg.

Hedwig Wassing nieuwe directeur van Prise d'eau Golfbaan

28 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL- Reisprofessional Hedwig Wassing is voorgedragen als directeur en statutair bestuurder van de golfbaan Prise d'eau Golfbaan in Tilburg. Wassing start op 1 februari in zijn nieuwe functie. Hij blijft daarnaast advies geven aan de Reisindustrie.

Air France via codeshare met Sata naar de Azoren

27 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France is een codeshare-samenwerking gestart met Sata Azores Airlines. Daarmee kan de Franse maatschappij via Lissabon en Porto vluchten aanbieden naar vijf bestemmingen op de Azoren. De samenwerking is maandag gelanceerd.

Transavia Ventures investeert in GoHere

27 januari 2020 | Door: 
Floor van der Maden

SCHIPHOL – GoHere, een app met reistips op bestemming, is de vierde onderneming waarin Transavia Ventures investeert. Naast een investering van €250.000, is Transavia inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips-app, een eigen versie van de GoHere-app voor haar passagiers.

Axivate Capital investeert 2,25 miljoen in GET-E

27 januari 2020 | Door: 
Floor van der Maden

HOOFDDORP - Axivate Capital investeert 2,25 miljoen euro in de Nederlandse scale-up GET-E. Bas Rasker, reisondernemer en partner bij Axivate, treedt hiermee toe tot de snelgroeiende startup als aandeelhouder. GET-E biedt een platform waarop bedrijven en zakelijke klanten eenvoudig wereldwijd hun airport-transfers kunnen vinden, boeken en beheren. Onder de klanten bevinden zich bedrijven als Visa, Ryanair en CityJet. 

Topvacatures

video

MSC Cruises aangeklaagd voor botsing in Venetië

23 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Rederij Uniworld heeft MSC Cruises aangeklaagd voor schade na een botsing tussen de MSC Opera en een passagiersschip van Uniworld in Venetië. De MSC Opera leek op 2 juni 2019 de controle te verliezen en kwam in botsing met de gravin van Uniworld die aan de kade lag in de buurt van de San Basilio Cruise Terminal in Venetië.

Geen overlevenden bij crash Oekraïense Boeing 737 in Iran

8 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

TEHERAN - Een Boeing 737-800 van Ukraine International is woensdagochtend verongelukt in Iran. Daarbij zijn alle inzittenden om het leven gekomen. Het toestel, met 176 inzittenden, was kort ervoor opgestegen vanaf Imam Khomeini International Airport bij Teheran.

MSC Cruises lanceert 'The Sea at Its Most' reclamecampagne

6 januari 2020 | Door: 
Floor van der Maden

HOOFDDORP - Met de nieuwe merkcampagne 'The Sea at Its Most' viert MSC Cruises de elementen van de zee, met daarbij de nadruk op cruisen met MSC naar nieuwe kusten en landen.

The Royal Atlantis Residences Dubai eind 2020 open

27 december 2019 | Door: 
Floor van der Maden

DUBAI – Na de lancering van de Atlantis in 2008 zal eind 2020 ook de Royal Atlantis Resort & Residences klaar zijn om zijn deuren te openen op de Palm in Dubai. Dit is ruim voor de geplande openingsdatum en net op tijd voor de start van de Wereldexpo op 20 oktober 2020 in Dubai.

Copyright Reismedia BV 2020