Vck Travel Analytics


Princess Cruises rondt vernieuwingen Sun Princess af

23 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

SCHIPHOL - De 2000 gasten tellende Sun Princess is na een droogdok van twee weken in Singapore weer door Princess Cruises in de vaart genomen. De vernieuwing heeft geresulteerd in een vernieuwde kinderclub, een nieuwe hutcategorie en een uitgebreid winkelaanbod aan boord.

Save the date: wintersportbijeenkomsten Frankrijk

23 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

SCHIPHOL - Atout France brengt de Franse bergen naar je toe! En wel op 10 september in Amsterdam en op 11 september in Den Bosch. Tijdens deze wintersportbijeenkomsten kun je bijpraten met vertegenwoordigers uit Frankrijk en delen verkoopmedewerkers alles over de wintersportmogelijkheden en de laatste winternieuwtjes in Frankrijk.

Japan Airlines nu ook '5-star airline' volgens Skytrax

21 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Japan Airlines (JAL) is toegetreden tot de selecte groep van luchtvaartmaatschappijen die zich ‘5-star airline’ mogen noemen volgens beoordelingsorganisatie Skytrax. Dat is deze week bekendgemaakt in Londen. JAL voldoet hiermee aan de hoogste standaard wat betreft service aan boord en op de grond.

Insel Air krijgt lucht door Amerikaanse geldschieter

20 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WILLEMSTAD - De regering van Curaçao heeft een akkoord gesloten met de Amerikaanse One Laser Group om het noodlijdende Insel Air te redden. Gesteund door de nieuwe strategische partner moet de luchtvaartmaatschappij financieel weer gezond worden.

ACSI: kamperen wordt nauwelijks duurder

20 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

SCHIPHOL - Terwijl hotelovernachtingen in Nederland steeds duurder worden, zijn campingeigenaren terughoudend met het verhogen van de overnachtingsprijs. Dat blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI.

KLM scoort met hippe GIF’jes op social media

20 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De begin deze week door KLM geïntroduceerde GIF’jes op social media scoren enorm. De grappige bewegende plaatjes kunnen op verschillende platforms gebruikt worden. In vijf dagen tijd werden de 55 geüplode bestanden al ruim 131 miljoen keer bekeken.

Overig nieuws

Brussels Airport shirtsponsor van Willem II

6 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TILBURG - Na Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways wordt ook Brussels Airport shirtsponsor van een voetbalclub. De keuze is gevallen op Willem II. Het logo van de Belgische luchthaven prijkt vanaf komend seizoen op de rug van het thuisshirt van de Tilburgse voetbaltrots.

Thomas Boardley nieuwe Secretary General CLIA Europe

3 juli 2018 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Cruise Lines International Association (CLIA) heeft aangekondigd dat Thomas Boardley de organisatie per 1 oktober versterkt als Secretaris-Generaal van CLIA Europa. In zijn nieuwe rol zal hij een sleutelrol spelen bij de strategische implementatie van CLIA-programma's in heel Europa.

Deze zomer gratis schepijs op Dubai Airport

15 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Wie tussen 15 juni en 30 augustus met Emirates vliegt, kan op de luchthaven van Dubai een gratis Italiaans schepijsje halen. De maatschappij zet op verschillende plaatsen in de vertrekhal en transitzones van terminal 3 ijskarren neer.

Nieuwe Sales Manager voor Airtrade België

13 juni 2018 | Door: 
Roos Jansen

SCHIPHOL - Airtrade Holland, specialist op het gebied van travel fulfilment en reistechnologie, heeft per 1 juni 2018 haar team in België uitgebreid met de komst van Javier Equisoain Blanco als nieuwe sales manager. In zijn nieuwe rol heeft Javier de ambitie om de positie van Airtrade in België te versterken.

Rotterdam The Hague Airport schakelt over op elektrische bussen

6 juni 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport heeft haar eerste elektrische bus in gebruik genomen. Het is de bedoeling om straks met vier van dergelijke voertuigen passagiers tussen terminal en vliegtuig te vervoeren, net zoals dat op Schiphol gebeurt.

Ruim 2.000 bezoekers op Lelystad Airport voor dag van de bouw

2 juni 2018 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - De nieuwe luchthaven Lelystad Airport heeft zaterdag 2 juni ruim 2.000 bezoekers ontvangen in de nieuwe passagiersterminal tijdens de Dag van de Bouw. In de nieuwe terminal kregen bezoekers informatie bij de verschillende stands. Zo werd er informatie gegeven over het bouwproces en werden mensen rondgeleid.

video

Kijkje aan boord: TUI fly pakt uit met Deluxe

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Passagiers uit Nederland en België kunnen bij TUI fly vanaf nu plaatsnemen in de nieuwe Deluxe-stoelen in de Boeing 787 Dreamliner. Alle vijf toestellen zijn nu voorzien van het nieuwe product, dat in de plaats kwam van de Star Class en Premium Class.

Aan boord van Cathay Pacific's eerste A350-1000

23 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Op 19 juni nam Cathay Pacific in Toulouse op feestelijke wijze haar eerste Airbus A350-1000 in ontvangst. Luchtvaartnieuws Magazine was erbij en nam een kijkje aan boord van het nieuwe vliegtuig, dat vanaf 1 december wordt ingezet op de route Amsterdam-Hongkong.

Thalys voorziet treinen van nieuw interieur

22 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De Thalys heeft een geheel nieuw interieur voor haar treinen gepresenteerd, naar een ontwerp van de bekende designer Axel Enthoven. De eerste trein met het nieuwe interieur verschijnt in 2019 op het spoor en in de jaren daarna wordt de rest van de vloot omgebouwd.

Zo zien Delta's gerenoveerde Boeing 777’s eruit

19 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Maandag liet Delta al aan Reismedia weten dat de maatschappij bij de renovatie van de Boeing 777’s er bewust voor gekozen heeft om de ruime 3-3-3-configuratie in Economy te behouden. Nu heeft de maatschappij ook beelden daarvan beschikbaar gesteld.

Copyright Reismedia BV 2018