Samenwerking tussen Ajax en TUI met 5 jaar verlengd

14 december 2018 | Door: 
Annabel Arkesteijn

SCHIPHOL – Ajax vliegt nog jarenlang met TUI. Naast het verlengen van de samenwerking gaan de voetbalclub en de reisorganisatie, vanaf aanstaande zomer, Camps & Clinics aanbieden op diverse TUI Resorts. Op deze manier kunnen fans wereldwijk kennis maken met de trainingsaanpak van Ajax.

TUI boekt recordcijfers

14 december 2018 | Door: 
Jan Lokhoff

LONDEN - Het aandeel van de TUI-groep op de Londense beurs schoot omhoog toen topman Fritz Joussen donderdag de 2018-resutalten bekend maakte: een 'double digit' winstcijfer (ebitda) van 10,9 procent naar 1,222 miljard euro, meer dan vorig jaar.

Borrel bij de ANVR op 3 januari

14 december 2018 | Door: 
Jan Lokhoff

BAARN - Ook begin 2019 ontvangt de ANVR weer in Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn haar leden en relaties voor de traditionele Nieuwsjaarborrel, inmiddels uitgegroeid tot hét event in de branche om elkaar succes toe te wensen voor het nieuwe jaar.

Duitsers mijden Spanje en Griekenland

14 december 2018 | Door: 
Jan Lokhoff

BERLIJN - De Duitse toerist lijkt de hoge prijzen in Griekenland en Spanje - vasteland en de eilanden - beu. De afgelopen maanden laten de boekingscijfers dramatische dalingen zien. Turkije en Egypte profiteren. Dezelfde 'beweging' is er ook in Nederland.

Aeroflot viert diamanten jubileum op Schiphol in stijl

13 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Aeroflot viert dit jaar de zestigste verjaardag van de lijndienst tussen Moskou en Schiphol. De Russische luchtvaartmaatschappij trakteerde een selecte groep zakenrelaties op een feestelijke avond bij Gassan Diamonds in Amsterdam om het diamanten jubileum te vieren.

ANVR brengt tweede editie ‘Reiswereld’ uit

13 december 2018 | Door: 
Annabel Arkesteijn

SCHIPHOL – Het tweede nummer van het ANVR-magazine ligt binnenkort weer op de mat van de abonnees. Digitaal kunnen zij alvast alles lezen over de vliegtaks, overtoerisme en kunstmatige intelligentie en de invloed hiervan op de reissector.

Overig nieuws

Turkish Airlines start vluchten naar Noordpoolcirkel

7 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ROVANIEMI - Turkish Airlines breidt het routenetwerk uit naar Rovaniemi. Die Fins stad ligt pal op de Noordpoolcirkel. Het duurt nog wel even voordat de eerste vlucht vanuit Istanbul plaatsvindt; die staat pas gepland op 5 december 2019.

Aart Toering nieuwe Senior Account Manager China Southern

5 december 2018 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Aart Toering is recentelijk in dienst getreden bij China Southern Airlines op Schiphol als Senior Account Manager. Toering is met zijn collega's op Schiphol verantwoordelijk voor de verkopen van de maatschappij in 16 Europese landen inclusief Nederland.

KLM-personeel mag dichter bij Schiphol parkeren

5 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Medewerkers van KLM en andere bedrijven die in het weekend op Schiphol moeten zijn kunnen vanaf nu dichter bij de terminal parkeren. Schiphol Parking doet een proef waarbij personeel de lege plekken in de WTC-parking mag opvullen.

Erik van Markus nieuwe directeur Benelux bij Travelport

4 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Travelport heeft Erik van Markus gepromoveerd tot Managing Director voor de Benelux. Hij stond al sinds eind 2016 aan het hoofd van de Nederlandse afdeling van het bedrijf en wordt nu ook verantwoordelijk voor België en Luxemburg.

1 miljard Air Miles vervallen

3 december 2018 | Door: 
ANP

HOOFDDORP - Na de laatste dag waarop ze konden worden verzilverd, zijn 1 miljard Air Miles niet ingeleverd en daardoor vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, maandag.

Turkish Airlines vliegt nu ook naar Gambia

28 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ISTANBUL - Turkish Airlines heeft opnieuw een nieuwe bestemming aan het routenetwerk toegevoegd: Banjul. De hoofdstad van Gambia wordt twee keer per week aangevlogen vanaf Istanbul, in combinatie met Dakar. De vluchten vinden plaats op maandag en vrijdag.

video

Curaçao nu ook op Google Street View

10 december 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

WILLEMSTAD - Het eiland Curaçao staat sinds maandag op Google Street View. Dat is te danken aan de samenwerking tussen Google en het Curaçao Toeristen Bureau.

KLM lanceert spraakgestuurde diensten op Google Home

24 oktober 2018 | Door: 
Onze redactie

AMSTELVEEN - Google verkoopt vanaf vandaag de slimme Home-luidspreker in Nederland. KLM is er als de kippen bij en lanceert vier spraakgestuurde diensten via dit apparaat, zoals een reisplanner die adviseert wanneer je naar Schiphol moet vertrekken en een soort bestemmingsadviseur.

Jarig British Airways verrast 99-jarige met vlucht

25 augustus 2018 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - British Airways viert zaterdag haar 99ste verjaardag. Om dat te vieren heeft de maatschappij een 99-jarige dame getrakteerd op een First Class-vlucht naar haar familie in Belfast.

Korean Air met nieuwe Business Class naar Schiphol

10 augustus 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Korean Air voorziet haar vloot geleidelijk van een nieuwe Business Class. De zogeheten Prestige Suites zijn deze zomer beschikbaar om sommige vluchten tussen Schiphol en Seoul. Luchtvaartnieuws Magazine nam een kijkje aan boord.

Copyright Reismedia BV 2018