Prijsvechter AnadoluJet stunt met ticketprijzen op Schiphol

24 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Prijsvechter AnadoluJet start eind maart met vluchten naar talloze Europese bestemmingen, waaronder Schiphol. Om dat te vieren biedt de dochtermaatschappij van Turkish Airlines vliegtickets naar Istanbul aan vanaf één euro per enkele reis.

Dorpen in Italië afgesloten om Coronavirus

23 februari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De autoriteiten in Italië hebben een in- en uitreisverbod ingevoerd in tien dorpen in Noord-Italië om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Italië is zondag verder opgelopen naar 130.

Luchthavens Canarische Eilanden zeker tot maandagmiddag dicht door zandstorm

23 februari 2020 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De luchthavens op de Canarische eilanden zullen zeker tot maandagmiddag 13.00 uur gesloten blijven. Dat maakte Eurocontrol zondag bekend. De forse zandstorm zorgt op de Canarische Eilanden voor flink wat problemen.

Maastricht Airport tijdelijk dicht door tekort aan personeel

23 februari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De luchthaven Maastricht Aachen Airport is zondagochtend gesloten voor vliegverkeer, vanwege een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat maakt lokale omroep L1 op uit een NOTAM die zaterdag is verspreid.

TUI stelt doel om 50 procent meer klanten te bedienen

22 februari 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN – Reisorganisatie TUI wil na het instorten van Thomas Cook 50 procent meer klanten op reis helpen. Het reisbedrijf wil de komende jaren tot 30 miljoen passagiers per jaar  vervoeren en accommoderen. Volgens topman Fritz Joussen gaat het hierbij om organische groei.

Rommel gevonden in tanks van twee derde Boeing 737 MAX'en

22 februari 2020 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft rommel gevonden in de brandstoftanks van ongeveer twee derde van de niet-geleverde 737 MAX-toestellen die tot nu toe zijn geïnspecteerd, meldt The Wall Street Journal. Dat wijst op een groter probleem dan het bedrijf eerder suggereerde.

Croatia Airlines: geen Dubrovnik en Pula vanaf Schiphol

21 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Croatia Airlines vliegt deze zomer niet van Schiphol naar Dubrovnik en Pula. In plaats daarvan wordt het aantal vluchten richting Zagreb opgevoerd naar acht per week. De Kroatische luchtvaartmaatschappij wil zich daarmee focussen op verkeer naar haar thuisbasis.

Interface Tourism aan de slag voor Trentino Marketing

21 februari 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De Italiaanse provincie Trentino besteedt de PR-activiteiten op de Nederlandse markt uit aan Interface Tourism Netherlands. Laats genoemde bureau ondersteunt vanaf nu de Noord-Italiaanse provincie met communicatie, persreizen, evenementen en media workshops.

Topvacatures

video

KLM neemt vijfde Boeing 787-10 Dreamliner in ontvangst

11 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHARLESTON - KLM heeft dinsdag haar vijfde Boeing 787-10 Dreamliner in ontvangst genomen bij de Boeing-fabriek in het Amerikaanse Charleston. Het nieuwe toestel, met registratie PH-BKG en de naam Hyacinth/Bluebell, landt woensdagochtend op Schiphol.

KLM schrapt twintig Europese retourvluchten

8 februari 2020 | Door: 
Niek Vernooij & Rob Somsen

SCHIPHOL - KLM schrapt vanwege de storm Ciara zondag zeker twintig retourvluchten naar Europese bestemmingen. Met die voorzorgsmaatregel wil de luchtvaartmaatschappij de gevolgen van de storm voor het vliegverkeer zoveel mogelijk opvangen. Door de storm moet Schiphol de baancapaciteit waarschijnlijk beperken.

Ook TUI-directie maakt een dag plaats voor 'young talents'

23 januari 2020 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - Donderdag waren Berfin Çesin en Ibrahim Bulut de baas bij TUI. TUI Nederland-topman Arjan Kers kon het even rustig aan doen. Kers was een van de 317 bazen in Nederland die deelnam aan 'Baas van Morgen'.

MSC Cruises aangeklaagd voor botsing in Venetië

23 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Rederij Uniworld heeft MSC Cruises aangeklaagd voor schade na een botsing tussen de MSC Opera en een passagiersschip van Uniworld in Venetië. De MSC Opera leek op 2 juni 2019 de controle te verliezen en kwam in botsing met de gravin van Uniworld die aan de kade lag in de buurt van de San Basilio Cruise Terminal in Venetië.

Copyright Reismedia BV 2020