Engeland: reizigers vijf dagen in quarantaine in plaats van twee weken

24 november 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Engeland past het quarantainebeleid voor inkomende reizigers aan: vanaf 15 december hoeven zij nog maar vijf dagen in quarantaine, mits zij zich daarna laten testen en negatief bevonden worden. Nu moeten zij nog standaard twee weken in quarantaine.

Verlenging cruisepauze voor Princess Cruises, Ponant en Carnival Cruises

24 november 2020 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Steeds meer rederijen kondigen een verlenging van de cruisepauze aan. Ook Princess Cruises, Ponant en Carnival Cruises annuleren afvaarten.

Internationale conferentie Travel Counsellors door bijna 2000 collega’s bezocht

24 november 2020 | Door: 
Jiska Kroon

DEN HAAG - De jaarlijkse internationale conferentie van Travel Counsellors vond vrijdag 21 november virtueel plaats. Bijna 2000 Travel Counsellors en hoofdkantoorcollega’s uit zeven landen hebben meegekeken naar de livestream, waar ze konden genieten van inspirerende sprekers en een feestelijk avondprogramma.

SAS breidt routenetwerk uit rond feestdagen

24 november 2020 | Door: 
Niek Vernooij

STOCKHOLM - SAS breidt het aantal vluchten en bestemmingen uit rond de feestdagen. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij zal dan actief zijn op alle binnenlandse routes in Noorwegen en Zweden, en heropent ook routes naar andere Europese landen.

Alexandre de Juniac stopt als voorzitter IATA

23 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Alexandre de Juniac stopt als voorzitter van wereldluchtvaartorganisatie IATA. De Fransman nam de functie in 2016 op zich. Daarvoor was hij topman van Air France-KLM. De Juniac wordt opgevolgd door voormalig IAG-baas Willie Walsh.

OutSight Travel en WRC Reizen Groep bieden reizigers testen en certificaat

23 november 2020 | Door: 
Onze redactie

MAARSSEN - OutSight Travel en WRC Reizen zijn bij Meditel gestart met een dagelijkse testservice voor reizigers. De uitslag van een snel- of PCR-test volgt met vijftien minuten.

Val Thorens verkozen tot beste skidorp tijdens World Ski Awards

23 november 2020 | Door: 
Jiska Kroon

LONDEN - Val Thorens is voor de zevende keer verkozen tot beste skidorp ter wereld tijdens de World Ski Awards, een organisatie die elk jaar bergbestemmingen in de kijker zet.

Early-stage investering voor JetCamp

23 november 2020 | Door: 
Jiska Kroon

DELFT - JetCamp, een website voor het zoeken en boeken van campings, krijgt een early-stage investering van het Zwitsers/Oostenrijkse investeringsfonds Falkensteiner Ventures. Daarmee wil de start-up versneld groeien binnen de Europese campingmarkt.

Topvacatures

video

Allerlaatste vlucht vanaf Berlijnse luchthaven Tegel

8 november 2020 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Zondag vertrok de allerlaatste vlucht vanaf de Berlijnse luchthaven Tegel. Daarmee komt een eind aan meer dan honderd jaar luchtvaarthistorie. De afgelopen zestig jaar lang was Tegel een burgerluchthaven, maar door de opening van Berlin Brandenburg Airport (BER) is de luchthaven overbodig geworden.

Elbers: uiterst zorgelijke impasse, voortbestaan KLM in gevaar

31 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM-topman Pieter Elbers vindt het zeer betreurenswaardig dat pilotenbond VNV en cabine- en grondbond FNV vooralsnog weigeren om de zogeheten commitment clausule te tekenen, waarin zij moesten beloven akkoord te gaan met het inperken van de arbeidsvoorwaarden zolang de staatssteun duurt. Elbers is hier zeer bezorgd over en vreest voor het voortbestaan van KLM.

KLM welkom geheten op nieuwe bestemming Poznan

26 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Met de start van de nieuwe winterdienstregeling heeft KLM een volledig nieuwe bestemming aan het routenetwerk toegevoegd: Poznan. De eerste vlucht werd zondag welkom geheten op de Poolse luchthaven. Het gebruikelijke watersaluut bleef achterwege.

Zondag start van serie Vliegende Hollanders

17 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Zondag start de Nederlandse serie Vliegende Hollanders, waarin de begindagen van de commerciële luchtvaart centraal staan. Daan Schuurmans en Fedja van Huêt spelen luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman.

Overig nieuws

Overig nieuws

Coronabehandeling Regeneron krijgt goedkeuring FDA

22 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - De coronabehandeling van Regeneron Pharmaceuticals is door de U.S. Food and Drug Administration goedgekeurd bij milde tot gematigde gevallen. Dit werd zondag bekend.

Singapore en Hongkong stellen start 'travel bubble' uit

21 november 2020 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - Singapore en Hongkong hebben de start van een ‘air travel bubble’ tussen beide gebiedsdelen uitgesteld. De reden daarvoor is de recente stijging van het aantal coronagevallen in Hongkong. Zaterdag werden in die stad 43 nieuwe coronagevallen gemeld.

Negatieve coronatest nodig voor reis naar Spanje

11 november 2020

MADRID - Reizigers uit risicogebieden die Spanje in willen, moeten binnenkort een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan drie dagen. Madrid voert die voorwaarde vanaf 23 november in, liet het ministerie van Volksgezondheid woensdag weten. Dat meldt De Volkskrant.

Reismedia op zoek naar gedreven redacteur

3 november 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Uitgever Reismedia is op zoek naar een gedreven allround redacteur. De kandidaat levert bijdragen aan de titels Reisbizz, Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws. Daarnaast is er ruimte voor nieuwe journalistiek-stagiairs die ervaring op willen doen op de redactie op Schiphol.

Singapore Airlines wil bedrijven befaamde serviceconcept aanleren

3 november 2020 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - Singapore Airlines biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om het befaamde serviceconcept van de luchtvaartmaatschappij aan te leren. Door externe partijen te trainen wil Singapore Airlines extra inkomsten genereren.

EasyJet gaat samenwerking aan met Deutsche Bahn

2 november 2020 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - EasyJet heeft een samenwerking aangekondigd met Deutsche Bahn. Het Duitse bedrijf wordt de eerste treinpartner in het Worldwide by easyJet-programma, en biedt in de toekomst naadloze aansluitingen tussen vluchten en treinreizen. 

Copyright Reismedia BV 2020