Meld u aan voor de nieuwsbrief

Topvacatures

Partners van ReisBizz

Nieuws van Partners

e-Business Travel: Full Service ook qua informatie

Ga je op reis, dan is het een hele klus om wijs te worden uit alle maatregelen en eisen waaraan je moet voldoen. Wij hebben alle belangrijke informatie over reizen tijdens corona overzichtelijk voor je op een rij gezet. Zo ga je veilig en goed voorbereid op reis.

Luchtvaartnieuws Podcast
Luister naar de Luchtvaartnieuws Podcast

In 20 minuten loodsen Klaas-Jan van Woerkom, Niek Vernooij en hun gasten je door het belangrijkste Luchtvaart- en Zakenreisnieuws van de week. Luister naar de podcast en je bent snel weer up-to-date.

Willemstad
Boek nu voordelig je retourticket naar Curaçao

KLM-tickets vanaf €490 en volledig flexibel. Boek voor 31 maart en wijzig of annuleer de boeking op ieder moment.

Video

Goed Idee Reizen volledig onder TUI Nederland paraplu

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - Touroperator TUI in Rijswijk heeft reisorganisatie Goed Idee Reizen vanaf maart ondergebracht in Rijswijk. De Christelijke reisorganisatie is ontstaan vanuit Kras Reizen en bedient een specifieke trouwe groep klanten. TUI-topman Arjan Kers laat in gesprek met Reisbizz.nl weten dat er nu meer schaalvoordelen te behalen zijn en dat de TUI organisatie zekerheid geeft aan de klanten van Goed Idee Reizen.

Nieuwe Costa Toscana te water gelaten

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Afgelopen vrijdag is de Costa Toscana te water gelaten bij de Meyer Turku scheepswerf in Finland, dat heeft de rederij bekend gemaakt. Een dag eerder werd al begonnen, als gevolg van slechte weersomstandigheden, om het droogdok vol met water te laten lopen.

Boeing 737 MAX begonnen aan eerste commerciële vlucht in VS sinds maart 2019

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Voor het eerst sinds de invoering van het vliegverbod in maart 2019 wordt de Boeing 737 MAX weer commercieel ingezet in de Verenigde Staten. Vanmiddag om kwart voor vijf Nederlandse tijd vertrok American Airlines-vlucht 718 van Miami naar New York LaGuardia.

Online wandelen tijdens ‘Tenerife Walking Festival’

4 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

AMSTERDAM – Virtuele wandelingen, online rondetafelgesprekken en verschillende webinars. De zesde editie van het Tenerife Walking Festival (TWF) vindt net als veel andere evenementen anders plaats dan normaal. Dit jaar gaat het promoten van alle wandelmogelijkheden via de officiële online kanalen van Turismo de Tenerife en een virtueel festivalplatform.

Goed Idee Reizen volledig onder TUI Nederland paraplu

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - Touroperator TUI in Rijswijk heeft reisorganisatie Goed Idee Reizen vanaf maart ondergebracht in Rijswijk. De Christelijke reisorganisatie is ontstaan vanuit Kras Reizen en bedient een specifieke trouwe groep klanten. TUI-topman Arjan Kers laat in gesprek met Reisbizz.nl weten dat er nu meer schaalvoordelen te behalen zijn en dat de TUI organisatie zekerheid geeft aan de klanten van Goed Idee Reizen.

IJsland opent Bars, theaters en evenement-locaties

4 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

REYKJAVIK - IJsland is begonnen met het heropenen van de samenleving en is daarmee één van de eerste landen in Europa die terugkeert naar de situatie van voor de coronapandemie. Maandag heropende het eiland bars en sportscholen.

Poll

Ja
95% (19 stemmen)
Nee
5% (1 stem)
Geen mening
0% (0 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 20
Mark Rutte

LIJDEN - Reisorganisaties Corendon en Sunweb roepen demissionair minister-president Mark Rutte op om "de naar vakantie verlangende Nederlanders én de reisbranche" perspectief te geven over vakanties in 2021. Dit doen ze zaterdag 6 maart via een advertentie in de landelijke dagbladen, waarin de hulpkreet om de zomer te redden te lezen is.

Keflavik Airport

KEFLAVIK - De IJslandse overheid verwacht op korte termijn een kleine vulkaanuitbarsting op het eiland. Die kan kort hinder veroorzaken voor Keflavik Airport, maar een chaos voor het internationale vliegverkeer is volgens het IJslandse ministerie van Buitenlandse Zaken niet waarschijnlijk.

MarisLife

LIJNDEN - Corendon stopt met het label MarisLife, dat was gericht op reizen voor alleenstaande ouders en hun kinderen. De aanhoudende gevolgen van COVID-19 zijn de reden dat we hebben moeten besluiten te stoppen”, aldus oprichter Mariska Nunes.

GOOR - OAD zet haar medewerkers in voor andere bedrijven nu veel werk is komen te vervallen. De touroperator biedt hulp aan bedrijven die juist overlopen in het werk. Vanaf maandag werkt het OAD-personeel tijdelijk in het callcenter van de Hema.

TUI Hospitality Academy

SCHIPHOL - Gisteren was het dan eindelijk weer zo ver. Net als andere winkels mochten reisbureaus hun deuren weer openen. Maar wel met beperkingen, want klanten mogen alleen op afspraak langs komen. Reisbizz vroeg aan verschillende reisbureaus hoe er met de heropening wordt omgegaan.

Overig nieuws

Overig nieuws

‘Veilig verblijven’ in Kroatië

4 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

ZAGREB – Afgelopen week is in Kroatië een project gelanceerd waarbij reizigers op een website informatie kunnen vinden over een veilig verblijf in Kroatië gedurende de coronapandemie. Onder de naam “Safe stay in Croatia” presenteren minister van Toerisme en Sport Nikolina Brnjac en directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme Kristjan Staničić hun plannen.

Win een cruise naar de Noorse Fjorden

4 maart 2021 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Nadat eerder deze week een webinar werd gehouden over Europese cruises in 2022, komt Holland America Line nu met een vervolg. Namelijk een winactie voor een cruise naar de Noorse Fjorden.

Silverjet Vakanties organiseert online webinar zomerbrochures

3 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

APELDOORN – Op woensdagochtend 10 en vrijdagmiddag 12 maart organiseert Silverjet Vakanties een online webinar om hun zomerzon-brochures te presenteren. In een live online evenement brengt de reisorganisatie in drie kwartier kijkers op de hoogte van hun speerpunten voor de aankomende zomer.

TUI: vraag naar zomerboekingen neemt toe

3 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

SCHIPHOL - Met de aankomende zomerperiode in aantocht, is TUI druk bezig met het treffen van voorbereidingen zodat reizigers deze zomer weer op vakantie kunnen naar het buitenland. Doordat verschillende Europese landen plannen hebben om hun lockdown te verlaten, neemt de vraag en het aantal boekingen toe bij TUI.

FTI versoepelt annuleringsvoorwaarden hotel-only-boekingen

2 maart 2021 | Door: 
Bibi Mol

HOOFDDORP - FTI speelt in op de wensen van klanten met een behoefte aan flexibiliteit en zekerheid. Voor de meeste hotel-only-boekingen wereldwijd kunnen FTI-gasten kosteloos hun boeking 14 dagen voor aanvang van de reis annuleren.

Holland America Line breidt pauze Canadese cruises uit

26 februari 2021 | Door: 
Bibi Mol

SEATTLE - Holland America Line vaart dit jaar niet meer uit met Canadese cruises. De Canadese overheid sloot haar havens en wateren voor passagiersschepen, waardoor Holland America Line haar plannen moest herzien. Nadat al eerder verschillende afvaarten tot augustus 2021 waren geannuleerd, breidt de cruisemaatschappij haar pauze van cruise-operaties uit tot alle afvaarten die vertrekken uit of eindigen in een Canadese haven in 2021.

Copyright Reismedia BV 2021