Meld u aan voor de nieuwsbrief

Topvacatures

Partners van ReisBizz

Nieuws van Partners

Triptalk: wegdromen over reizen

Op TripTalk kun je dagelijks terecht voor een dosis reisinspiratie. Raak geïnspireerd door bijzondere reisverhalen. Vind ideeën en tips voor reizen naar verre bestemmingen, Europa of voor een staycation in Nederland.

Luchtvaartnieuws Podcast
Luister naar de Luchtvaartnieuws Podcast

In 20 minuten loodsen Klaas-Jan van Woerkom, Niek Vernooij en hun gasten je door het belangrijkste Luchtvaart- en Zakenreisnieuws van de week. Luister naar de podcast en je bent snel weer up-to-date.

JBL E65BTNC refurbished hoofdtelefoon

Het legendarische JBL Signature Sound, dat wereldwijd te horen is in theaters, arena's en opnamestudio's, is nu te ervaren via een hoofdtelefoon. Nu een refurbished hoofdtelefoon van €199,- voor €79,99

Video

Nieuwe Costa Toscana te water gelaten

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Afgelopen vrijdag is de Costa Toscana te water gelaten bij de Meyer Turku scheepswerf in Finland, dat heeft de rederij bekend gemaakt. Een dag eerder werd al begonnen, als gevolg van slechte weersomstandigheden, om het droogdok vol met water te laten lopen.

Boeing 737 MAX begonnen aan eerste commerciële vlucht in VS sinds maart 2019

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Voor het eerst sinds de invoering van het vliegverbod in maart 2019 wordt de Boeing 737 MAX weer commercieel ingezet in de Verenigde Staten. Vanmiddag om kwart voor vijf Nederlandse tijd vertrok American Airlines-vlucht 718 van Miami naar New York LaGuardia.

Emirates onthult Premium Economy

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft dinsdag onthuld hoe haar Premium Economy-cabine eruitziet. Als één van de laatste grote airlines introduceert de luchtvaartmaatschappij deze reisklasse, die het gat tussen Economy Class en Business Class opvult.

KLM stopt met verre vluchten wegens aangescherpt reisbeleid

20 januari 2021 | Door: 
Klaas-Jan Woerkom en Niek Vernooij

SCHIPHOL - KLM stopt vrijdag met het uitvoeren van alle verre passagiers- en vrachtvluchten vanwege het aangescherpte Nederlandse reisbeleid. Zowel reizigers als bemanningsleden moeten voor vertrek een antigeentest doen, met het risico dat er crew moet achterblijven in het buitenland.

Nederland komt met vliegverbod voor VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika

20 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Nederland voert zaterdag een verbod in op vliegreizen van en naar Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika, waaronder Suriname. Daarnaast wordt het test- en quarantainebeleid voor vliegreizigers verder aangescherpt, zo maakte minister-president Mark Rutte bekend.

Parkvakanties: Een derde Nederlanders verblijft het liefst in vakantiehuis op vakantiepark

20 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SNEEK – Sinds de uitbraak van het coronavirus is de populariteit van vakantieparken in eigen land flink toegenomen. Ondanks de huidige restricties op vakantieparken, zoals de sluiting van horeca en zwembaden, kiest een derde van de Nederlanders toch voor een verblijf op een vakantiepark. Dat blijkt uit onderzoek van vakantieparken-platform Parkvakanties.

Poll

Ja
95% (19 stemmen)
Nee
5% (1 stem)
Geen mening
0% (0 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 20
VvKR staatssteun coronacrisis gesprek mona keijzer staatssecretaris

SCHIPHOL - Woensdag troffen zes vertegenwoordigers uit de reisbranche en EZK-staatssecretaris Mona Keijzer elkaar tijdens een videocall. De aanleiding was de mismatch tussen de bestaande steunmaatregelen en de behoeftes van kleinschalige reisorganisaties en zelfstandige reisadviseurs (ZRA’s). VvKR-lid Nathalie D’Alessandro gaf een reactie op het gesprek aan deze site.

Taxibot Corendon Schiphol

SCHIPHOL - De verplichte coronasneltest voor reizigers en vliegtuigbemanningen voor vertrek van een vlucht zullen leiden tot een isolering van Nederland. Dat melden luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, TUI, easyJet, Corendon en brancheorganisatie BARIN in een gezamenlijke verklaring. Op dit moment wordt in de Tweede Kamer over de maatregelen gedebatteerd.

Eurowings Düsseldorf Airport

FRANKFURT - Lufthansa gaat haar toeristische langeafstandsvluchten uitvoeren onder de naam ‘Eurowings Discover’. Met dit nieuwe merk wil de Duitse luchtvaartmaatschappij de concurrentie aangaan met Condor, zo meldt Airliners.de. De vluchten starten komende zomer.

TUI 767

SCHIPHOL - Vakantievlieger TUI fly beraadt zich nog over het in stand houden van de lijnvluchten naar de Antillen, nu het kabinet de reisregels aanscherpt. Als onderdeel daarvan moeten reizigers zich extra laten testen als zij vanuit risicogebieden terugkeren naar Nederland.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Center Parcs is halverwege haar innovatieprogramma van 650 miljoen euro. Met deze investering wil de keten haar parken vernieuwen en uitbreiden in Nederland en andere Europese landen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Singapore Airlines biedt klanten optie om online coronatest te regelen

20 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - Klanten van Singapore Airlines die vertrekken vanuit Singapore, Jakarta of Medan kunnen vanaf nu online een afspraak maken voor een PCR-test als ze een vliegticket boeken. Als de service aanslaat worden ook andere vertrekpunten toegevoegd.

Icelandair zet touroperator Iceland Travel te koop

19 januari 2021 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - Icelandair doet dochterbedrijf Iceland Travel van de hand. De IJslandse luchtvaartmaatschappij wil haar businessmodel vereenvoudigen en verkocht daarom vorig jaar al hotelketen Icelandair Hotels.  

Israel Ministry of Tourism organiseert zoomsessie 2 februari 2021

7 januari 2021 | Door: 
onze redactie

JERUZALEM – Het Israel Ministry of Tourism organiseert op 2 februari 2021 het online evenement ‘ZOOM in on Accessible Israel’. Tijdens deze webinar geven een aantal van Israëls belangrijkste reisexperts presentaties over routes naar en binnen Israël voor reizigers met en zonder beperkingen.

Virtuele workshop Tourism Ireland op 11 en 12 februari

7 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DUBLIN – Op 11 en 12 februari organiseert Tourism Ireland een digitale workshop vanuit Ierland. Reisspecialisten krijgen de mogelijkheid om met maximaal twintig partners uit Ierland een individuele sessie van vijftien minuten in te plannen om te bespreken wat het eiland zoal te bieden heeft.

Saoedi-Arabië heft internationaal vliegverbod op

4 januari 2021 | Door: 
onze redactie

RIYAD - Saoedi-Arabië heeft het verbod op (inkomende) internationale passagiersvluchten opgeheven. Dat werd twee weken geleden ingesteld vanwege de coronamutatie. Ook buurlanden Koeweit en Oman hebben hun inreisverbod inmiddels afgeschaft.

Capaciteit coronatestcentrum Brussels Airport vier keer zo groot

31 december 2020 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Testbedrijf Eurofins voert de capaciteit in het testcentrum op Brussels Airport drastisch op. Vanaf 1 januari 2021 kunnen er per dag maximaal 8.000 vliegtuigpassagiers die terugkeren uit een rode zone worden getest op corona.

Copyright Reismedia BV 2021