9 steden in Nedersaksen: zomerse sferen in historische setting

7 juli 2021 - 10:28

Dit is een persbericht.

Eindelijk kunnen de Nedersaksische steden weer hun bijzondere charme aan de Nederlandse bezoeker laten zien: een bruisend stadsleven, historische binnensteden, indrukwekkende evenementen, romantische tuinen en natuurschoon in de omgeving. Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Wolfenbüttel en Autostadt in Wolfsburg verwelkomen bezoekers met open armen. De 9 steden zijn lekker dichtbij en vanuit Nederland goed met de auto of trein bereikbaar.

extra add 1ste alinea: 
1

Historische monumenten en vakwerkhuizen, prachtige kastelen, parken en tuinen: alle bezienswaardigheden zijn helemaal op zomerse beleving ingesteld. Want vanwege de lage besmettingsgraad kunnen ook de steden zonder problemen bezocht worden en is zelfs het winkelen in de levendige binnensteden net zo leuk als altijd. Uitblazen kan bijvoorbeeld in de vele bars en restaurants langs de rivier de Oker in Braunschweig of aan de oevers van de Weser in Hameln. Ook het historische marktplein in Goslar is een ideale plek om te ontspannen. In Hildesheim is de ‘citybeach’ in de binnenstad heel aanlokkelijk, evenals een koel drankje in de mooie residentiestad Celle. In themapark Autostadt in Wolfsburg kom je vanzelf in vakantiestemming in beachclub ’Cool Summer Island’ of tijdens een tochtje met een elektrische boot in het havengebied.

Ook het culturele leven is in alle 9 steden weer tot bloei gekomen, zo zijn er veel openluchtevenementen. Tot de prominente bezienswaardigheden behoren de tuinen van de Herrenhäuser Gärten in Hannover, het openluchtpodium ‘Burgplatz Open Air’ in Braunschweig en de Kultursommer in Göttingen en Wolfenbüttel. Midden in de steden liggen unieke groene oases en natuurlandschappen. In het gemakkelijk bereikbare Harzgebergte, de Lüneburger Heide en het Weserbergland zijn voor wandelaars en fietsers prachtige uitstapjes mogelijk.

De 9 steden op een rij:
In Hameln draait alles om de legendarische rattenvanger, dit wereldberoemde sprookjesfiguur duikt overal op. Je kunt ook een boottocht op de Weser maken, of een fietstocht op de ‘Weserradweg’.

De historische binnenstad en de ertsmijn Rammelsberg in Goslar staan op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. En een wandeling door de middeleeuwse steegjes van deze meer dan 1000 jaar oude keizerstad is een heuse reis door de tijd.

Hildesheim staat bekend om zijn unieke kerken en historische monumenten. De Dom en de Michaeliskirche zijn meesterwerken van de kerkelijke bouwkunst en zijn eveneens UNESCO Werelderfgoed.

Meer dan 30.000 studenten geven een levendige en internationale flair aan het historische straatbeeld van Göttingen. De stad heeft ook een buitengewoon cultureel aanbod.

Celle maakt indruk door het grootste aangesloten ensemble van vakwerkhuizen in Europa, een van de mooiste kastelen van de Welfendynastie in Noord-Duitsland en de stad is bovendien het perfecte uitgangspunt voor een uitstapje naar de Lüneburger Heide.

Een indrukwekkende nalatenschap van de Welfen in Hannover zijn de Herrenhäuser Gärten. De Große Garten, een unieke baroktuin, vormt in de zomer de achtergrond voor sfeervolle evenementen.

De prachtige herenhuizen en middeleeuwse pleinen in Braunschweig getuigen ook tegenwoordig nog van de belangrijke rol die deze stad als Hanzestad heeft gespeeld. Braunschweig is echter ook een aantrekkelijke winkelstad en een levendige cultuurstad.

Het nabijgelegen Wolfenbüttel is wereldberoemd om zijn Jägermeisterlikeur. Omringd door meer dan 600 vakwerkhuizen in het historische centrum laat dit drankje zich natuurlijk nog meer smaken.

En in het afwisselende, 28 hectare grote Autostadt in Wolfsburg, het themapark van het Volkswagenconcern, kom je van alles te weten over de geschiedenis en de toekomst van de mobiliteit.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

24 mrt 2022 - 14:34
Malta Tourism Authority
9 mrt 2022 - 10:17
Elliott Hope Studio
12 jan 2022 - 10:48
Doi Ithanon
10 jan 2022 - 13:12
Sunweb
15 dec 2021 - 09:44
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen