Bergwandelen in Tirol - voor kleine stappers en doorgewinterde klimmers

28 juni 2021 - 11:42

Dit is een persbericht.

De natuur van Tirol is helemaal klaar voor een prachtig zomerseizoen. Er is geen betere manier om van de bergwereld te genieten dan lopend en klimmend door de Alpen. De mate van avontuur en actie bepaalt ieder voor zich. En er is altijd iets nieuws om te proberen, zoals klimmen voor beginners, lange afstandswandelen voor het hele gezin of culinaire wandelingen. De keuze is enorm. We nemen je mee langs een aantal noviteiten.

extra add 1ste alinea: 
1

KAT-Walk Family, lange afstandswandelen voor groot en klein
Leuk voor actieve gezinnen: In de Kitzbüheler Alpen is een meerdaagse wandelroute voor families voor geopend. Deze KAT Walk Family bestaat uit vijf etappen met een totale lengte van 76 kilometer door de bergen. In de route zijn speciale activiteiten voor kinderen geïntegreerd en variëren van een kinderboerderij tot een klimpark of een frisse duik. Bovendien bestaat de mogelijkheid de route wat in te korten door een traject met de bergbaan of de bus af te leggen. De bagage wordt naar de volgende accommodatie vervoerd.

Recreatiepark Drachental in Wildschönau
De tien meter hoge draak in het Drachental is al van verre te zien: dit is het markante symbool van het nieuwe recreatiepark in Wildschönau – Oberau. De hoofdattractie van het Drachental-park is de spectaculaire Alpine Coaster ‘Drachenflitzer’, een traject van 1.355 meter waarop ‘sleeën’ via talrijke bochten en bruggen naar beneden suizen. Daarnaast heeft het park een natuurlijk meer met speelvloten, balanceerelementen en wiebelplatforms.

Smokkelaars route
Het ravijn Klobenstein in Kaiserwinkl geldt als legendarische toegangspoort tot de Alpen en was bekend als geheimzinnig smokkelaarspad. Nu wordt de grensoverschrijdende canyon die Tirol met Beieren deelt, voor het hele gezin toegankelijk gemaakt dankzij een acht kilometer lange, interactieve wandelroute. Deze loopt van Kössen via Klobenstein tot Ettenhausen. Op verschillende plaatsen onderweg kunnen kinderen opdrachten vervullen (op de smart phone) en verzamelen hiermee punten om op een grappige en speelse wijze goederen over de grens smokkelen.

Interactieve burchtenroute in de vakantieregio TirolWest
Vijf burchten, een lengte van 50 kilometer en een digitale wegwijzer: dat is de nieuwe burchtenroute in de vakantieregio TirolWest. De langeafstandswandelroute wordt gecombineerd met een app en brengt bezoekers van Schloss Landeck naar de ruïnes van Kronburg, Schrofenstein, Schloss Wiesberg en Schloss Biedenegg.

Klimmen met uitzicht in Seefeld 
Vanaf medio juni 2021 wordt in Seefeld de panorama-klettersteig naar de Seefelder Spitze geopend. Met een hoogteverschil van 260 hoogtemeters, een lengte van ongeveer 500 meter en moeilijkheidsgraad C/D, vormt deze route een sportieve uitdaging voor klimfans.

Avontuur! Klimmen voor beginners
Bij bergbeklimmen denken de meeste mensen direct aan grote expedities naar de machtige bergtoppen. Maar er is zoveel meer, juist ook als beginner of gezin met kinderen kun je in Tirol kennismaken met klimmen. Denk aan boulderen (klimmen op lage rotsen boven een dikke mat) of ‘klettersteige of via ferrata’, waarbij je klimt langs een kabel die is vastgezet in de rotsen en waaraan je jezelf kunt zekeren. Deze trajecten zijn er op alle niveaus, ideaal om eens een dag te proberen. Kijk voor meer informatie op https://www.visittirol.nl/klettersteige-in-tirol.

Actuele informatie over Covid-19 gerelateerde maatregelen en voorschriften vind je op www.welcome.tirol

Meer over de actuele reisadviezen in Nederland vind je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies.

Meer weten over Tirol? Kijk op www.visittirol.nl voor tips, inspiratie en heel veel informatie over vakantiemogelijkheden in Tirol.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

27 sep 2021 - 10:57
1 jul 2021 - 11:31
9 jun 2021 - 16:19
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen