Bremen bekroond als meest fietsvriendelijke grote stad van Duitsland

26 maart 2021 - 9:45

Dit is een persbericht.

De Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club ADFD heeft de uitslag voor 2020 gepresenteerd van alweer het negende vergelijkende onderzoek naar de fietsvriendelijkheid van de Duitse steden. In de categorie grote steden met meer dan 500.000 inwoners heeft de Noord-Duitse Hanzestad Bremen zijn uitzonderlijke positie als meest fietsvriendelijke metropool van Duitsland nog eens onderstreept.

extra add 1ste alinea: 
1

(Bremen) In geen enkele andere stad in Duitsland met meer dan 500.000 inwoners maken de bewoners vaker van de fiets gebruik dan in Bremen: Voor één op de vier ritten is de fiets de eerste keus. Voor de bevolking van Bremen is fietsen echter in de eerste plaats een levensgevoel, en dan pas een transportalternatief om van A naar B te komen. Dat vraag en aanbod in de kleinste Duitse deelstaat klaarblijkelijk in een gezonde verhouding tot elkaar staan en hand in hand gaan, blijkt uit de uitkomst van het actuele onderzoek naar het fietsklimaat van de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club ADFC: In de categorie grote steden met meer dan 500.000 inwoners is Bremen als eerste uit de bus gekomen, vóór Hannover en Frankfurt.

Circa 230.000 fietsgebruikers, van wie maar 15 procent ADFC-lid is, hebben bij de actuele enquête in totaal 1024 steden van alle grootten beoordeeld. Er werd bijvoorbeeld gevraagd of mensen zich veilig voelen op de fiets, hoe goed de fietspaden zijn en of de stad in tijden van corona het fietsen extra bevorderd heeft.

Het ADFC-fietsklimaatonderzoek is wereldwijd de grootste enquête naar de tevredenheid onder fietsgebruikers en wordt elke twee jaar uitgevoerd door de ADFC, met ondersteuning van het Duitse ministerie van Verkeer. Om goed onderbouwde resultaten te kunnen bereiken moeten per stad minimaal 50, en bij grotere steden minimaal 75 resp. 100 beoordelingen beschikbaar zijn. De score is niet representatief, maar geldt alleen als stemmingsbarometer.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

31 mrt 2021 - 10:14
Copyright Reismedia BV 2021