De 26e editie van The Sounds of the Dolomites Festival: Gratis muziekconcerten in de Dolomieten

8 juni 2021 - 16:10

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM – Vanaf 23 augustus tot 24 september vindt in de bergen van Trentino de 26e editie van The Sounds of the Dolomites Festival plaats. Dit festival brengt al sinds 1994 het beste van de internationale muziekwereld naar de toppen van de mooiste bergen van Trentino, met evenementen die kunst en natuur met elkaar combineren. Het festival is een perfecte combinatie van betoverende plekken en onvergetelijke ervaringen en waar muzikanten spelen met het mooiste decor mogelijk; de toppen van de Dolomieten.

extra add 1ste alinea: 
1

Muzikanten en publiek lopen vaak gezamenlijk richting de plek van de verschillende concerten; weides, open plekken en bergtoppen. Waar daarna in de vroege namiddag de muziek van de instrumenten een dialoog voert met het omringende landschap en speelt met de echo. Er wordt muziek in alle genres gespeelt. De editie van 2021 brengt grote meesters zoals Gidon Kremer, Antje Wheitaas, Paolo Fresu, internationale beloften zoals het Van Kuijk-kwartet en de Riot Brass Jazz Band met zijn explosieve energie.

Voorproefje in Val di Fiemme
Het officiële programma met muzikale optredens loopt van 23 augustus tot 24 september, maar op 15 juli is er al een voorproefje in Passo Lavazè, in het groene Val di Fiemme; eeuwenlang een kostbare vindplaats voor hout dat gebruikt wordt in strijkinstrumenten. De hoofdrolspelers van dit eerste concert zijn I Solisti Aquilani & Daniele Orlando. Zij spelen daar de noten van de Vier seizoenen door Vivaldi: een startpunt om te bekijken hoe de relatie tussen mens en milieu in de loop van de tijd is veranderd, wat definitief verloren of vernietigd is, en wat er nu kan worden gedaan.

 

Festivalkalender – van tango en brass tot klassiek
Dit jaar worden er op het festival verschillende eerbetonen aan grote muziekfiguren gegeven door verschillende muzikanten in verschillende genres.

 • Op maandag 23 augustus begint het festivalprogramma in Malga Canvere (Val di Fiemme) met een van de beste violisten ter wereld; Gidon Kremer. Hij brengt samen met Kremerata Baltica een eerbetoon aan de bekende Argentijnse tangomuzikant Astor Piazzolla. De tango speelt ook een grote rol op 27 augustus, waar in Val di Fassa de accordeonist Lionel Suarez samen met cellist Vincent Segal en de percussionist Minino Garay (samen het Trio Gardel) een ode brengt aan Carlos Gardel, een van de meest bekende tangozangers ter wereld. 
   
 • 25 augustus staat volledig in het teken van de viool en van een van de meest excellente en weloverwogen vertolkers van het instrument. In de schaduw van de Pale di San Martino, zal Antje Weithaas, die een repertoire beheerst variërend van de achttiende eeuw tot het heden, bij de Prati Col muziek spelen van Johan Sebastian Bach en Ysaÿe
   
 • In het prachtige landschap van de Bombasel-meren speelt op 3 september de uit Manchester afkomstige Riot Brass Jazz Band. Negen componenten voor drie trompetten, drie trombones, percussie en saxofoon onder leiding van MC Chunky beloven puur plezier en een aanstekelijke passie voor alles wat het hart doet kloppen dankzij overweldigende ritmes, energie en meeslepend geluid.
   
 • Op 6 september wachten bezoekers op het natuurlijke balkon van Col Margherita (Val di Fassa) op de zonsopgang, met een betoverend uitzicht op talrijke Dolomietengroepen. Terwijl de eerste zonnestralen worden verwelkomd speelt het Quartetto Lyskamm naast Sara Marzadori op de viool en Paolo Bonomini op de cello Beethovens Zesde symfonie genaamd "Pastorale”. De muziek wordt gecombineerd met de vertelling op een tekst door Sandro Cappelletto van een ongewone en persoonlijke Beethoven, gezien door de ogen van zijn neef Karl.
   
 • Op 15 september treedt het Van Kuijk-kwartet op in de prachtige setting van de Roda de Vael in Val di Fassa. De jonge en reeds gevestigde internationale artiesten Nicolas Van Kuijk (viool), Sylvain Favre-Bulle (viool), Emmanuel François (altviool) en Anthony Kondo (cello) vormen sinds 2012 dit kwartet, dat al vele prijzen binnenhaalde zoals de eerste prijs op de "Internationale wedstrijd voor strijkkwartetten" van de Wigmore Hall in Londen en de eerste prijs en publieksprijs op de "Kamermuziekwedstrijd" van Trondheim in Noorwegen. Op het festival spelen zij een programma gewijd aan Edvard Grieg en Felix Mendelssohn.
   
 • De vruchtbare dialoog tussen populaire en culturele kunst staat centraal tijdens het evenement op 22 september in Val di Fiemme (La Porta), waar het koor Sasso Rosso - al vijftig jaar vertolker van het volksrepertoire van Trentino en de Alpen - de Virtuosi Italiani ontmoet, een groep klassieke musici die de podia van de belangrijkste Italiaanse theaters hebben betreden. Zij worden verenigd in een zeer gevarieerd programma, het eerbetoon aan Arturo Benedetti Michelangeli: een bekende meester en verfijnd pianist die ook tal van composities voor bergkoren harmoniseerde, die het koor Val di Sole in zijn repertoire heeft.

Bekijk het volledige programma via: www.visittrentino.info/en/isuonidelledolomiti/

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Elliott Hope Studio
12 jan 2022 - 10:48
Doi Ithanon
10 jan 2022 - 13:12
Sunweb
15 dec 2021 - 09:44
27 sep 2021 - 10:57
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen