Krijg waarde voor je geld tijdens je reis in Portugal

7 juli 2022 - 11:52

Dit is een persbericht.

Veel mensen denken dat reizen binnen Europa duur is. Ze verwachten bijvoorbeeld hoge kosten voor eten, drinken en attracties. Gelukkig is dit alles behalve waar, zeker wanneer het aankomt op een reis naar Portugal.Wanneer je de juiste tips and tricks weet en weet hoe de locals zelf leven, dan vier je voordeliger vakantie.Ook ervaar je door die lokale touch Portugal net op een andere manier. En laten wij deze tips nou net voor je klaar hebben liggen! Hieronder delen we dan ook de 6 beste tips met je waardoor je zeker waarde voor je geld krijgt tijdens je vakantie in Portugal. En er is ook nog meer goed nieuws, want Portugal heeft per 1 juli de inreisbeperkingen versoepeld!

extra add 1ste alinea: 
1

1. Sla je slag op een lokale markt
Kies je ervoor om zelf te gaan koken tijdens je reis? Sla dan het boodschappen doen bij de supermarkt over en ga naar een lokale Mercado. Naast dat dit voordeliger is, steun je hier ook nog eens lokale bedrijven en families mee. Verder is het natuurlijk ook leuk om zo op een authentieke manier tussen de locals boodschappen te doen. Sommige boeren nemen zelfs hun eigen teelt mee in een busje, om vervolgens hun achterklep open te gooien en het vanuit daar op een centrale plek te verkopen.

2. Staand 'um café' of 'um abatanado' drinken hoort bij de cultuur 
De Portugezen houden ervan om hun dagelijkse portie cafeïne buiten de deur te drinken. Dit doen ze vaak snel op de hoek van de straat bij een lokaal café, terwijl ze niet eens gaan zitten. Wanneer je zelf ook op zoek bent naar een voordelige kop koffie kan je ze het beste bij dit soort cafeetjes halen. Je betaalt hier rond de 80 cent voor een espresso, een koopje dus! Haal deze koffie vooral ook staand, dat is namelijk vaak goedkoper dan zittend.

3. Zoek de ongebaande paden op en slaap in hotels en hostels in authentieke dorpjes
Voor één nacht in een prima hotel of hostel in een dorpje betaal je gemiddeld rond de 50 euro. Wanneer je liever nog wat voordeliger wilt, kan je ervoor kiezen om in een hostel te slapen. Er zijn uitstekende hostels in Portugal die de afgelopen jaren ook meerdere keren in de prijzen zijn gevallen. Hostels vind je vooral in de grotere steden, zoals Lissabon en Porto, maar ook in de kleinere steden zijn er genoeg. Een nacht in een dorm kost je gemiddeld rond de 25 euro.

4.  Reis met het openbaar vervoer
Je kan in Portugal gemakkelijk en voordelig met het openbaar vervoer reizen. Er zijn veel goede busverbindingen die je voor een paar tientjes naar de andere kant van het land brengen. Ook de treinverbindingen zijn goed, al zijn deze kaartjes wel iets duurder. Hoe je ook reist, het is best luxe, met bijvoorbeeld wifi en een usb-aansluiting bij je stoel. Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen bij het plannen van je reis, zoals Rome2rio.

5. Plan je museumbezoek en bespaar
Naast het openbaar vervoer zijn ook Portugese musea vaak voordeliger dan in de rest van Europa. Zo bezoek je het net geopende Museu do Tesouro Real in Lissabon als volwassene al voor €10. Verder hebben musea vaak een dag in de week waarop de entree zelfs gratis is. In Lissabon is dit bijvoorbeeld vaak het geval op zondagochtend. Het is dus handig om dit van te voren altijd even te checken.

6. Liever minder mooi TL-licht dan trendy restaurants
De Portugezen geven niet per se om trendy en sfeervolle restaurants, maar ze geven echt om de kwaliteit van het eten. Hierdoor eet je vaak lekkerder in de restaurants die er juist wat minder leuk uitzien, bijvoorbeeld omdat er een fel TL-licht aan het plafond hangt. Ook drukte hoeft niet altijd iets te betekenen. Wanneer je op ‘Nederlandse’ tijd uit eten gaat is er een grote kans dat de goede lokale restaurants nog bijna uitgestorven zijn. De locals zelf gaan namelijk vaak pas rond 21:00 uur ‘s avonds aan tafel. Het is dus of vroeg eten in een leeg restaurant, of laat eten terwijl het bijna vol zit.

Reizen voor een prikkie
Zo zie je maar, als je een beetje je best doet is het heel makkelijk om waar voor je geld te krijgen in Portugal. Naast deze tips is het ook handig om algemene reistips in je achterhoofd te houden. Boek bijvoorbeeld op tijd van tevoren, probeer niet in het hoogseizoen te gaan en loop wanneer het kan. Zo bespaar je altijd net wat extra geld! Het is ook zeker aan te raden om een keer zonder Trip-Advisor en Google op stap te gaan. Zo kom je op de leukste plekken. Sla eens linksaf in plaats van rechtsaf waar iedereen heen gaat en ontdek plekken die je nooit had verwacht.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

1 dec 2022 - 12:34
28 okt 2022 - 14:28
27 sep 2022 - 09:57
17 aug 2022 - 15:06
5 aug 2022 - 10:33
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen