Natuurpark Kaeng Krachan uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed

29 juli 2021 - 16:06

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM - Het grootste nationale natuurpark van Thailand is uitgeroepen tot werelderfgoed, Unesco maakte dat deze week bekend. Het park wordt door Unesco geroemd om zijn uitzonderlijke biodiversiteit. Het natuurpark beslaat 464.000 hectare en strekt zich uit over drie provincies: Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi en Ratchaburi. Het natuurpark ligt op zo’n 2,5 uur rijden ten zuiden van Bangkok.

extra add 1ste alinea: 
1

Flora en Fauna
Kaeng Krachan bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud en herbergt tal van zeldzame diersoorten: de Aziatische olifant, de Siamese krokodil, de banteng, allerlei soorten katachtigen en talloze vogels vinden hier hun toevlucht. Het park is dan ook populair om wilde dieren te spotten. Ook is het park één van de beste spots om vlinders te observeren, er zijn wel meer dan 300 verschillende vlindersoorten. Daarnaast biedt het park spectaculaire uitzichten, zoals op de top van de Panerthung en bij het stuwmeer.

Een indrukwekkende onderscheiding
Thailand is trots op deze onderscheiding en ziet het als een extra stimulans om het gebied te beschermen en zich verder in te zetten voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Er zijn al verschillende eco-vriendelijke initiatieven geïnitieerd, waaronder: plastic verbod in nationale parken, nieuw besluit voor de bescherming en het welzijn van gedomesticeerde olifanten, tijdelijke sluiting van kwetsbare locaties (zoals Maya Bay op Kho Phi Phi islands), bewustwordingscampagne over het marineleven (zeeschildpadden in Phuket en zeekoeien in Trang) en steun vanuit het Thais toeristenbureau ter bevordering van lokaal toerisme.

Zes Werelderfgoedlocaties voor Thailand
Met nieuwkomer Kaeng Krachan telt Thailand in totaal 6 Werelderfgoedlocaties. Naast het Kaeng Krachan Forest Complex prijken ook het Khao Yai Forest Park, Thung Yai – Huai Kha Khaeng Wilfdlife Sanctuaries, de archeologische opgravingen van Ban Chiang, de historische stad van Ayutthaya en de oude stad Sukhothai op de lijst van Unesco.
Al deze pareltjes getuigen van de natuurlijke en culturele rijkdom van het land.

Reizen naar Thailand
Sinds deze maand heeft Thailand een speciale inreisregeling opgesteld voor Phuket en het eiland Ko Samui. Sinds 1 juli 2021 zijn gevaccineerde bezoekers die een negatief PCR-testresultaat hebben, vrijgesteld van quarantaine als zij in Phuket landen. Wel moeten ze ten minste 7 dagen in de regio Phuket blijven voordat ze naar een andere provincie kunnen gaan. Een reis naar het eiland Ko Samui begint met drie dagen quarantaine in een speciaal gecertificeerd hotel. Gasten mogen zich vrij bewegen in de daarvoor bestemde gedeeltes van het resort. Vanaf dag vier mogen reizigers andere districten van het eiland bezoeken. Op dag acht mogen liefhebbers ook doorreizen naar de omliggende eilanden.

Kijk voor alle details en de meest recente informatie over de Phuket Sandbox en het Samui+ model op www.tatnews.org. In Nederland geldt sinds 25 juli een oranje reisadvies voor Thailand wat betekent dat bij terugkomst in Nederland een coronabewijs verplicht is. Zie voor meer informatie het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

24 mrt 2022 - 14:34
Malta Tourism Authority
9 mrt 2022 - 10:17
Elliott Hope Studio
12 jan 2022 - 10:48
Doi Ithanon
10 jan 2022 - 13:12
Sunweb
15 dec 2021 - 09:44
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen