Nederland beste bestemming in Europa voor duurzame roadtrips

31 mei 2021 - 11:24

Dit is een persbericht.

KOPENHAGEN - Nu we weer een beetje kunnen nadenken over het plannen van reizen, publiceert vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl de Europese Index voor roadtrips. Hieruit komt Nederland als beste bestemming uit de bus voor duurzame roadtrips. Ook staan we, direct na Zwisterland, op de tweede plaats voor landen met de beste Europese verkeersomstandigheden op het gebied van veiligheid en infrastructuur.

extra add 1ste alinea: 
1

momondo.nl maakt het graag zo eenvoudig mogelijk voor wie die deze zomer graag de weg op gaat. 31 landen in Europa zijn geanalyseerd en beoordeeld op basis van 6 categorieën: het weer, veiligheid en infrastructuur, prijzen, verkeer en duurzaamheid, autoverhuur en natuur, en bezienswaardigheden. Binnen elke categorie zijn er 17 factoren vastgesteld waar reizigers rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun roadtripbestemming.

De beste landen in Europa voor een roadtrip
Portugal staat op de begeerde eerste plaats als beste Europese land voor een roadtrip. Het land scoorde hoog op wegkwaliteit, overvloed aan mooie natuur en bezienswaardigheden en de prijzen voor autoverhuur. Het land scoorde ook hoog op het aantal uren zonneschijn per jaar en heeft heel weinig luchtvervuiling en files. Spanje staat op de tweede plaats en scoorde hoog in vergelijkbare categorieën. Luxemburg scoorde minder hoog op het weer, maar staat op de derde plek dankzij de prachtige natuur en bezienswaardigheden. Door de redelijke prijzen voor autoverhuur, accommodaties en brandstof, plus de tolvrije wegen, is het land ook goedkoper om te ontdekken.

De Index voor roadtrips van momondo.nl geeft ook een betere kijk op welke landen het beste scoorden in de afzonderlijke categorieën. De hoogtepunten:

Land met beste verkeer en duurzaamheid: Nederland
In deze categorie waren factoren die de verkeersomstandigheden beïnvloeden van belang, zoals luchtvervuiling, files en het aantal auto’s per 1000 inwoners. Ook wordt het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s meegerekend, voor wie een milieuvriendelijke auto willen huren. Nederland scoorde op deze punten het beste, gevolgd door Noorwegen op de tweede plaats en vervolgens Finland, Ijsland en Zweden.

Land met beste veiligheid en infrastructuur: Zwitserland
De landen die hoog scoren in deze categorie hebben weinig auto-ongelukken en een goede wegkwaliteit. Zwitserland staat op de eerste plaats, gevolgd door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Land met het beste weer: Spanje
Door de lage neerslag en vele uren zonneschijn is Spanje het beste land voor een zonnige roadtrip. Griekenland staat op nummer twee, gevolgd door Portugal en Turkije.

Land met de beste prijzen: Oekraïne
In deze categorie zijn de landen beoordeeld op de prijzen voor benzine, accommodatie en parkeren en tolwegen. Oekraïne komt als beste naar voren en vormt samen met Litouwen, Rusland, Polen en Roemenië de top 5.

Beste land voor autoverhuur: Slowakije
In deze categorie zijn landen niet alleen beoordeeld op de prijs van autoverhuur, maar ook op de beoordelingen van autoverhuurbedrijven. Slowakije neemt de eerste plaats in met een winnende combinatie van de op een na laagste autoverhuurprijzen en excellente beoordelingen van autoverhuurbedrijven. Het land wordt gevolgd door Letland, Slovenië, Roemenië en Polen.

Beste land voor natuur en bezienswaardigheden: Zwitserland
Deze categorie omvat twee factoren waar je vaak aan denkt bij het overwegen van een roadtrip: de aantrekkelijkheid van de natuur van een land en het aantal erfgoedlocaties. Zwitserland komt hier het beste naar voren met haar prachtige bergen, meren en bossen. Daarnaast heeft het land de op twee na meeste erfgoedlocaties in Europa, in relatie tot de grootte van het land. Luxemburg staat op de tweede plaats, gevolgd door Oostenrijk, Portugal en Slovenië.

Ga naar momondo.nl/c/road-trip-index om de Index voor roadtrips en de volledige beoordelingen te bekijken.

momondo biedt ook een aantal handige tools om reizigers te helpen bij een zorgeloze zoektocht naar de volgende vakantie, met onder meer flexibele zoekfilters en onze kaart met reisbeperkingen, die live updates geeft voor Covid-beperkingen en toegangsvereisten voor individuele landen over de hele wereld.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

27 sep 2021 - 10:57
1 jul 2021 - 11:31
9 jun 2021 - 16:19
Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen