Nieuw hybride luxe schip voor poolexpedities met National Geographic Expeditions (persbericht)

24 juli 2019 - 12:56

National Geographic Expeditions en Ponant lanceren de eerste expeditie waarbij het nationaal park Noordoost-Groenland wordt verkend aan boord van het hybride luxe polaire expeditieschip van Ponant. Nu beschikbaar via Avila Reizen.

National Geographic Expeditions, de reistak van een van de bekendste merken ter wereld, en Ponant,  wereldleider in luxe expeditiecruises, introduceren cruises aan boord van een nieuw elektrisch hybride luxe poolexpeditie-schip. Varend onder de naam Le Commandant Charcot zal dit revolutionaire schip de grenzen van expeditiecruises in het Noordpool- en Antarctisch zeegebied verleggen wanneer het in 2021 in de vaart wordt genomen.

De eerste route speciaal ontwikkeld in samenwerking met de experts van National Geographic, waarbij u het nationaal park Noordoost-Groenland ontdekt, is nu te boeken bij Avila Reizen, officieel agent van National Geographic Expeditions.

Op deze bijzondere route reist een National Geographic Expert mee die specialist is in de regio, evenals een professionele National Geographic-fotograaf. Zo krijgt de reiziger een diepgaand inzicht in dit afgelegen gebied. De route naar het Verre Noorden voert door een van de minst toegankelijke regio’s ter wereld: nationaal park Noordoost-Groenland. Een UNESCO-biosfeerreservaat en het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park ter wereld. Een gebied waar de uitersten van de natuur heersen. Passagiers zullen ongelooflijke landschappen ontdekken, zoals fjorden, gletsjers en ijsbergen en uitkijken naar ijsberen, narwallen, zeehonden, muskusossen, poolvossen, orka's en zeevogels.

Het schip wordt uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en zal gebruik maken van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx,CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast wordt het schip voorzien van energiebesparende technologie en zullen er geavanceerde systemen aan boord te vinden zijn voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

Wie reist met National Geographic Expeditions steunt de National Geographic Society en helpt het werk van wetenschappers, ontdekkers en voorlichters over de hele wereld. Ieder jaar wordt een deel van de opbrengsten afgestaan aan de National Geographic Society, waarmee we meer kansen bieden te werken aan een planeet in evenwicht.

Het schip, Le Commandant Charcot, bevat 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa. De Zodiac’s stellen passagiers in staat stellen om de ijzige wereld van dicht bij te verkennen en de ongelooflijke natuur te beleven.

Boek nu uw afvaart via Avila Reizen, de officiële agent van National Geographic Expeditions voor Nederland en België.
De reis van twaalf nachten begint op 24 juni 2021 vanuit Reykjavik en is geprijsd vanaf € 15.600,- per persoon voor een balkonhut.
Ook voor andere vaarroutes met Le Commandant Charcot, zoals naar de geografische Noordpool boekt u via Avila Reizen.

 

www.opreismetnatgeo.nl[email protected] – 023 - 205 1010


 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020