Saba: The Unspoiled Queen is terug!

5 mei 2022 - 12:55

Dit is een persbericht
AMSTERDAM - Saba, een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft niet in de schijn van de massatoerist gestaan, waardoor het de bijnaam “The Unspoiled Queen” heeft gekregen. Natuur-, avontuur- en cultuurliefhebbers kunnen  hier hun hart ophalen. Per 1 mei zijn er geen inreisvoorwaarden meer van toepassing. Om het eiland te bezoeken is een negatieve test of mondkapje niet langer nodig.

extra add 1ste alinea: 
1

Een tropisch avontuur
Vanaf St. Maarten reis je per ferry of vliegtuig naar Saba waarbij de reis an sich al een avontuur is, zeker als je met het vliegtuig gaat. Saba beschikt namelijk over de kortste commerciële landingsbaan ter wereld. Dit zorgt voor een spectaculaire (maar veilige) start van je bezoek. Eenmaal op het eiland bevind je je in een groene oase van jungle en temidden van de bloeiende flora en fauna. Trek dus gelijk de wandelschoenen uit de koffer en maak je klaar voor een hike op Mount Scenery. Dit is de 877 meter hoge slapende vulkaan die het eiland domineert. De uitzichten zijn er fenomenaal, zoals de naam misschien al doet vermoeden.

Rijke biodiversiteit
Mede dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland en de 5 verschillende ecosystemen waar het over beschikt, is er zowel boven als onder water een hoop te ontdekken. In de zee rondom Saba vind je een uniek maritiem ecosysteem, dat bekend staat om de biodiversiteit van het zeeleven en wordt erkend als een van ‘s werelds mooiste marine parken en duiklocaties.
Het eiland organiseert jaarlijks het “Sea & Learn” event in oktober om de lokale bevolking en gasten mee te nemen in deze rijke biodiversiteit. Elk jaar heeft een thema en worden er verschillende veldprojecten, lezingen en discussies georganiseerd om aan deel te nemen. Denk aan het bouwen van een onderwaterrobot, veilig duiken met haaien en schildpadden en voor echte avonturiers; een nachtelijk bioluminescentie-snorkel-avontuur!

Authentiek Saba
Het eiland Saba herken je in de lucht al door de karakteristieke dorpjes met witte huisjes en rode daken. De beste manier om kennis te maken met de lokale cultuur, is door de twee unieke Sabaanse specialiteiten te ervaren: Saba Spice en Saba Lace. Saba Spice is een lokaal geproduceerd drankje op basis van rum met een mix van kruiden en specerijen en Saba Lace is het handwerk dat de vrouwen van Saba al decennialang maken. Breng zeker een bezoek aan de wekelijkse bijeenkomst van de ‘Lace Ladies’ als je wilt zien hoe de dames te werk gaan.

De ideale dagtrip
Omdat Saba makkelijk en snel te bereiken is vanaf St. Maarten en St. Eustatius, leent het eiland zich ook perfect voor een dagtrip. Voor een dagtrip naar Saba is er geen COVID-test of online gezondheidsformulier meer nodig. Ga tijdens een bezoek op pad en wandel de Cloud Forest Hike naar de top van Mount Scenery of ontdek de onderwaterwereld en bezoek verschillende gebieden om te duiken. Meer geïnteresseerd in culturele activiteiten? Neem deel aan een van de creatieve en artistieke workshops, georganiseerd en begeleid door de locals van Saba. Van sieraden maken en glas, tot het tie-dyen van textiel. Creativiteit is iets waar de bevolking mee geboren wordt!
Kijk voor meer informatie op www.sabatourism.com

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

1 dec 2022 - 12:34
28 okt 2022 - 14:28
27 sep 2022 - 09:57
17 aug 2022 - 15:06
5 aug 2022 - 10:33
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen