Sani/Ikos Group: het nieuwe investeringsplan van 520 miljoen euro versterkt de groeistrategie

Ikos Andalusia
10 november 2021 - 10:00

Dit is een persbericht.

Het nieuwe investeringsplan van 520 miljoen euro komt de groeistrategie van de Sani/Ikos Group versterken voor de aankoop en ontwikkeling van prestigieuze nieuwe resorts op het Iberisch Schiereiland en in Griekenland en voor de uitbreiding van bestaande resorts in Griekenland en Spanje. De Sani/Ikos Group gaat door met het groeiplan door de verwerving van vier nieuwe eigendommen in Griekenland en op het Iberisch Schiereiland en de uitbreiding van twee bestaande resorts.

extra add 1ste alinea: 
1

In 2021 sloot de hotelgroep een overeenkomst met de Spaanse Roxa Group om het voormalige hotel Blau Porto Petro op het eiland Mallorca aan te kopen en het te verbouwen tot een nieuw vijfsterren luxeresort dat zal opereren onder de merknaam Ikos Resorts. Met een investering van 100 miljoen euro streeft de Sani/Ikos Group ernaar de beste luxe all-inclusive ervaring op Mallorca te gaan aanbieden. Na de volledige renovatie van de bestaande faciliteiten zal het nieuwe Ikos Porto Petro opengaan in 2023, met 324 kamers, suites en villa's. Dit wordt het tweede resort van de groep in Spanje.

Door de overname van het Alfamar Beach Resort in de Portugese Algarve lanceert de Sani/Ikos Group in 2024 opnieuw een buitengewoon luxe vijfsterren all-inclusive resort onder de naam Ikos Cortesia, na een volledige renovatie en een totale investering van 140 miljoen euro. Het nieuwe resort zal bestaan uit 448 kamers, suites, bungalows en villa's.

Griekenland
Tegelijk is de Sani/Ikos Group bezig met een investeringsplan in Griekenland voor de aankoop van nieuwe eigendommen op de eilanden Corfu en Kreta.

De Sani/Ikos Group heeft immers onlangs de voormalige Club Med in Corfu aangekocht en is begonnen met de ontwikkeling van Ikos Odisia, een vijfsterren luxeresort gelegen in dezelfde baai als het bestaande hotel Ikos Dassia. Het nieuwe Ikos Odisia opent in 2023 zijn deuren met 395 kamers, suites en bungalows, dankzij een investering van 125 miljoen euro.

De Sani/Ikos Group heeft ook meer dan 30 afzonderlijke landpercelen in Kreta verworven en geconsolideerd om één terrein van meer dan 200.000 m² te creëren met 600m strand in de prachtige baai van Kissamos, ten westen van Chania.  Hier zal de groep zijn eerste Ikos resort op Kreta ontwikkelen met een investering van 125 miljoen euro. Het nieuwe Ikos Kissamos wordt voorzien van 400 kamers, suites en bungalows en opent naar verwachting in 2025.

Bestaande resorts
Naast nieuwe aanwinsten blijft de Sani/Ikos Group zich richten op de uitbreiding van zijn bestaande resorts via de verdere uitbreiding van zowel Ikos Andalusia in Spanje als Porto Sani in het Griekse Sani Resort.

Ikos Andalusia in Marbella/Estepona, dat zijn tweede exploitatiejaar ingaat, krijgt tegen 2023 een bijkomende collectie van 19 luxe villa's en suites en ook nieuwe zwembaden en restaurants, na een investering van 17 miljoen euro. De nieuwe villa's met drie en vier slaapkamers worden de ruimste van alle Ikos resorts.

Na een eerste renovatiefase uitgevoerd in 2020, is de tweede fase van de opwaardering van Porto Sani gepland voor mei 2022. Met een extra investering van 13 miljoen euro beschikt Porto Sani dan over 50 extra comfortabele luxesuites, twee nieuwe restaurants, bijkomende buitenzwembaden, een nieuwe speelruimte voor kinderen en een nieuwe kindercrèche.

Duurzame hotelbusiness
Met dit ambitieuze investeringsplan wil de Sani/Ikos Group bijdragen aan de versterking van lokale gemeenschappen, de strijd tegen de werkloosheid en de verbetering van het hotelaanbod in het Middellandse Zeegebied. De groep wordt alom beschouwd als toonaangevend op het gebied van duurzame hotelbusiness in het Middellandse Zeegebied en is bekroond voor zijn baanbrekende duurzaamheidsprogramma's Sani Green en Ikos Green. Het bedrijf heeft ambitieuze ESG-doelstellingen (Environmental, Social, Governance) voor zijn resorts vastgelegd, waaronder het bereiken van netto nul in 2030, evenals nul plastic en nul afval in 2024.

Zo maken alle resorts al gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit met Garantie van Oorsprong, wordt 100% van het afvalwater gerecycleerd en wordt een netwerk van meer dan 40 organisaties ondersteund met als doel biodiversiteit te behouden op het land en in de zee, en om kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen.

Verwacht wordt dat de nieuwe resorts van de Sani/ikos Group en de uitbreiding van bestaande resorts samen meer dan 2.600 nieuwe banen opleveren.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

24 mrt 2022 - 14:34
Malta Tourism Authority
9 mrt 2022 - 10:17
Elliott Hope Studio
12 jan 2022 - 10:48
Doi Ithanon
10 jan 2022 - 13:12
Sunweb
15 dec 2021 - 09:44
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen