Tweede groep studenten geslaagd voor opleiding TUI Academy! (persbericht)

6 mei 2019 - 9:04

TUI Care Foundation en Plan International vierden deze maand dat de tweede groep studenten is afgestudeerd aan de TUI Academy in de Dominicaanse Republiek. Bij de feestelijke uitreiking in het Royalton Punta Cana Resort ontvingen 36 jongeren, waarvan 30 jonge vrouwen, hun diploma. Met het TUI Academy certificaat is een baan in de toerismesector binnen handbereik. Dit is bepaald niet vanzelfsprekend: 35 procent van de jongeren in de Dominicaanse Republiek is werkloos en maar liefst 70 procent daarvan is vrouw.  

De TUI Academy in de Dominicaanse Republiek werd opgericht door de TUI Care Foundation en Plan International om toekomstperspectief te bieden aan jongeren in de toerismesector. De Academy biedt technische training in samenwerking met INFOTEP (het officiële Dominicaanse instituut voor verkorte beroepsopleidingen). Studenten kunnen uit vier richtingen kiezen: receptie & administratieve vaardigheden, barmedewerker, medewerker huishouding en keuken assistent.  Ook krijgen ze training over bijvoorbeeld het omgaan met conflicten, worden ze gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling en kregen ze seksuele voorlichting en basisEngelse les. Daarna lopen de studenten drie maanden stage in één van de vestigingen van TUI’s Blue Diamond Resorts. Bij goed functioneren bieden deze hotels de studenten na afronding van de opleiding een contract van een halfjaar aan.

De net geslaagde Jinnette Lause (21): "’Ik wil de TUI Academy graag bedanken voor deze kans, de kennis die ik heb opgedaan zal mijn hele leven van pas komen."

Het model van de TUI Academy wordt gezien als een effectieve manier om jonge mensen uit de meest kwetsbare gemeenschappen in Punta Cana te bereiken. Een groot deel van de meiden is alleenstaande moeder, dus wordt er ook opvang aangeboden. Natalia Ureña, Interim Directeur van Plan International Dominicaanse Republiek: “Voor veel jongeren die in

het verleden deuren zagen sluiten door een gebrek aan kansen op technische training, of het spreken van de Engelse taal, is dit een droom die uitkomt.’’
De TUI Academy zal uiteindelijk 150 jongeren (17-24 jaar, waarvan 70 procent vrouwen) uit drie gemeenschappen in Punta Cana opleiden en ze daarmee toegang bieden tot fatsoenlijk werk. Er zijn al 62 jongeren afgestudeerd.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019