Vacansoleil verkoopt camping Birkelt aan Human Company (persbericht)

8 februari 2020 - 10:15

Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in campingvakanties, verkoopt camping Birkelt aan de campingketen Human Company S.r.l.. Op 5 februari ondertekenden beide partijen -die al lange tijd succesvol samenwerken- de verkoopovereenkomst van de Luxemburgse vijfsterrencamping. Vacansoleil gaat zich zoals eerder aangekondigd volledig richten op zijn touroperatoractiviteiten. Camping Birkelt blijft in het assortiment en reeds gemaakte boekingen voor 2020 gaan gewoon door.

Birkelt is de tweede Iris Parc-camping die door de Eindhovense campingspecialist verkocht wordt. Eind 2019 werd camping Iris Parc Le Grand Dague in de Dordogne verkocht. De verkoop van de drie overige campings in Frankrijk staat gepland voor later dit jaar. Iris Parc is de zelfstandige campingketen van Vacansoleil.

Focus op eigen touroperatoractiviteiten
Volgens commercieel directeur Guido Tusek strookt het exploiteren van campings in eigen beheer niet langer met de toekomstplannen. “De kracht van ons bedrijf ligt in de tak touroperating, dat werk doen we al 51 jaar. Het runnen van eigen campings is weer andere topsport. Ook dat hebben jarenlang met liefde en succes gedaan, maar we keren nu volledig terug naar onze roots: het organiseren en verkopen van luxe campingvakanties. We gaan nóg intensiever samenwerken met onze campingpartners, zowel met onze huidige als met nieuwe partners. We bruisen van de plannen, en op deze manier kunnen we sneller en slagvaardiger werk maken van onze groeiambities.”

Camping Birkelt blijft in het assortiment.
Een beetje pijn doet het wel, want “camping Birkelt blijft natuurlijk een prachtige camping” aldus Guido Tusek. Gelukkig komt Birkelt in goede én vertrouwde handen terecht: de nieuwe eigenaar Human Company en Vacansoleil werken al jaren succesvol samen. Overigens blijft camping Birkelt in het Vacansoleil-assortiment, nu en in de toekomst. “Voor onze gasten verandert er niets, camping Birkelt blijft camping Birkelt en Vacansoleil verzorgt gewoon de organisatie van hun vakantie.”

 

7 mrt 2023 - 15:25
12 dec 2022 - 08:01
1 dec 2022 - 12:34
28 okt 2022 - 14:28
Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen