Vakantie in het Verenigd Koninkrijk weer mogelijk

23 september 2021 - 10:16

Dit is een persbericht
IJMUIDEN - Nederlanders kunnen weer naar Engeland reizen zonder quarantaineverplichting. Vorige maand al is de quarantaineverplichting bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk opgeheven. Wel is het zo dat er nog testverplichtingen gelden aan beide kanten.

extra add 1ste alinea: 
1

Reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk was in verband met het negatieve reisadvies voor reizigers uit Nederland en het reisverbod voor Britse reizigers lange tijd niet mogelijk. De route Amsterdam-Newcastle van de Deense ferrymaatschappij DFDS  bleef wel open voor transport van goederen en noodzakelijke reizen.

Verplichte test voor vertrek vervalt op 4 oktober
Vanaf maandag 4 oktober vervalt de verplichte test voor vertrek. Waardoor het nog eenvoudiger en voordeliger is om naar Engeland te reizen. Teun-Wim Leene, Route Director bij DFDS, zegt: “We zijn uiteraard blij met deze aankondiging van de Nederlandse en de Engelse  overheden en onze crew kijkt er naar uit om weer meer passagiers aan boord te verwelkomen.”

Reizen en flexibiliteit met DFDS
Sinds vorig jaar zijn de ferryschepen van DFDS al aangepast op ‘de nieuwe manier’ van reizen, met extra hygiëne maatregelen en gespreide in- en uitcheckprocedures. “Het voordeel van reizen per ferry is de ruimte aan boord waardoor social distancing te allen tijden mogelijk is. Daarnaast is er een toenemende interesse in het reizen per ferry als non-flight alternatief, met de mogelijkheid om tijdens de overtocht een frisse neus te halen op het buitendek, de luxe van een eigen hut en de optie om een eigen voertuig mee te nemen” licht Leene toe.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

24 mrt 2022 - 14:34
Malta Tourism Authority
9 mrt 2022 - 10:17
Elliott Hope Studio
12 jan 2022 - 10:48
Doi Ithanon
10 jan 2022 - 13:12
Sunweb
15 dec 2021 - 09:44
Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen