Jennifer Hunte (PTT) bezocht Zuid-Afrika

14 april 2016

Naam: Jennifer Hunte.
Werkzaam bij: Personal Touch Travel.
Vestigingsplaats: Den Haag.
Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: 26.

Op studiereis geweest naar: Zuid-Afrika, Eastern Coast.
Georganiseerd door: South African Tourist Office.
Reisperiode:  2 maart – 12 maart 2016,

Algemene indruk bestemming
De natuur is adembenemend, mooie afwisseling tussen kust, de bergen en de dorpen/steden.

Aanraders op de bestemming
Een safari doen in een private game reserve. Voor de avonturiers een bezoek aan Oribi Gorge waar je kunt abseilen, swingen, wild water raften, hiken, mountainbiken, zipp-line.

Positief
De mensen zijn zo hulpvaardig en vriendelijk. De prachtige natuur en de afwisseling tussen de rust in de dorpen en de steden. Mijn eerste kennismaking met Zuid-Afrika is mij goed bevallen.

Negatief
Ik heb niet echt iets negatief te noemen behalve misschien dan de putholes waar je écht voor moet oppassen. Een 4WD is dan erg handig. En Zuid-Afrika is nog niet echt gewend aan mensen met een voedselallergie zoals gluten- of lactose-intolerantie.

Oordeel accommodatie
Top! Er zit wel verschil in het type accommodatie. Ik heb geslapen in stadshotel Uhluwe City lodge in Durban. Prima stadshotel, eenvoudig maar schoon en op enkele autominuten van het centrum. Daar tegenover staat dan het chique Oyster hotel. Het Mbotyi River Lodge in Pondoland met een prachtig uitzicht over de zee en bergen, strand op loopafstand, ruime eenvoudig ingerichte villa's met een veranda of terras. In Coffee Bay heb je het Ocean View hotel met ruime modern ingerichte kamers aan het strand. Slapen in een luxe safaritent is toch echt wel een beleving op zich. Heel bijzonder! Dat was in het Amakhala Game reserve.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Alle doelgroepen. Als je zoals ik een rondreis met de auto doet, hou dan wel rekening met de grote afstanden tussen de steden. Je kunt natuurlijk vliegen maar dan mis je de geuren en kleuren van Zuid-Afrika. Een safari is niet mogelijk met kinderen onder de zes jaar dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Prijs/kwaliteitsverhouding
Goed, rekening houdend met het type hotel of lodge, is er voor elk budget wel wat te vinden. Het prijsverschil tussen 3*- of 4*-accommodaties is niet groot. Ook voor backpackers zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten.

Tip voor mijn collega
Zuid-Afrika heeft zo veel te bieden. Maak een mooie mix van verschillende accommodaties. Durf ook eens een dorpje aan te bieden zoals Mbotyi dat niet zo toeristisch is maar heel geschikt is voor een gezinsvakantie. Denk ook eens aan de kleinere nationale parken. De hoofdwegen zijn goed onderhouden.

Tip voor de reisorganisatie
Een extra overnachting voor aanvang van de terugvlucht geeft meer rust.

Tip voor mijn klant
Ga mee in het ritme van de Zuidafrikaan en geniet van de rust, de mooie landschappen, het lekkere eten en de vriendelijke mensen.

Overige opmerkingen
De safari’s in de kleinere nationale parken zijn ook zeer de moeite waard. De rangers zijn zeer bekwaam en hebben de rust en tijd om uitleg te geven van alles wat je ziet. De dieren gedragen zich veel natuurlijker. Vergeet je verrekijker niet tijdens de safari! Een wandeling door de dorpen met een lokale gids is zeker aan te raden!

Rapportcijfer
9,5

Deel jouw ervaringen met je collega's!
Ben jij ook onlangs op studiereis geweest? Beoordeel jouw eigen reis en deel je kennis met jouw collega's. Klik hier om je beoordeling en foto's te uploaden. Dank voor je medewerking, ook namens je collega's!

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen